Денков скочи на Донев заради освобождаването на всички зам.-министри

Той призова за уважение към държавните служители
6 юни 2023 18:20, Йоана Цонева
155
Денков скочи на Донев заради освобождаването на всички зам.-министри
Снимка: БГНЕС

“Аз съм известен с това, че в МОН направих всичко възможно да има приемственост. Това е разбирането ми за политика. Ще опитам и сега, доколкото мога. Не разбирам защо трябваше да бъдат освободени всички зам.-министри, това не позволява да имаме приемственост”.

Така новият премиер Николай Денков се обърна към служебният министър-председател Гълъб Донев на церемонията по предаване на властта в Министерския съвет.

По-рано днес със заповед на Донев от служба бяха освободени всички зам.-министри.

Няма нищо по нормално от това парламента да избере редовно правителство. Изненадан съм защо това може да е проблем за партиите, но също и за някои институции, каквато беше президентството. Призивът ми е с този нов кабинет да забравим за тези емоции и негативизъм и така, както сме се клечи да направим така, че да работим за гражданите и бизнеса, каза Денков.

Преди това пък Донев приветства Денков и министрите му така: С голямо удовлетворение и гордост предаваме управлението на държавата на редовното правителство. Днес Народното събрание избра правителство, което дава надежда че ще бъдат решавани приоритетните проблеми. Тази надежда може да прерасне в довери и сигурност, ако продължите да работите за всички приоритети на България. За тези 10 месеца служебното правителство свърши много работа. Заварихме държава на пауза, предаваме я с добре функциониращи системи.

Убеден съм още повече от декларацията днес в парламента, че редовното правителство ще продължи работата по приоритетите. В енергетиката скъсахме със зависимостта от доставки на газ и ядрено гориво от Русия, компания ще строи газопровода Александрупулис - Бургас, заизрежда Донев. Напомни за споразуменията с Азербайджан, Румъния, Словаки, за пика на инвестициите и в туризма.

Институциите работят в пълен синхрон и в екип. Те са гръбнакът на държавната служба. Не подценявайте работата на държавните служители. Отнасяйте се с тях с уважение, призова Денков.

Убеден съм и се радвам на декларираната приемственост в приоритетите на редовното правителство. Ние направихме прозрачна и достъпна средата в Министерския съвет - за първи път гражданите имаха възможност да влязат тук, докоснаха се до всяко едно кътче в сградата. Не се отказвайте от тази идея. Нека вратите на МС стоят отворени по всяко време за българските граждани, допълни още вече бившият премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
пп и дб с помощта на жълтопаветните безработни бираджий, дойдоха на власт за да се борят с герб. С коалицията герб пп-дб ще приемем истамбулската конвенция, ще приемем геi културата, ще даваме пари на укронацягите и т.н.
51
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Няма да има мобилизация, ще пращат там за пари, ЕС ще даде пари, ще отделят пари от бюджета, ще се намерят 20-30 хиляди за добри пари да заминат за украйна, а може и повече, при тази мизерия и безисходица в България, освен това Русия е рухнала, всички световни демократични свободни цивилизовани медии го казват и повтарят вече от една година, Русия е рухнала финансово, икономически, армията и в окаяно състояние, Украйна вече победи, докато стигнат до фронта и Русия ще бъде вече победена.
50
5
 
8
 
! Отговори
бай Ставри преди 11 месеца
Гълъб Донев и Радев освободили зам. министрите, НО са забравили да освободят всички областни и зам. областни управители, както и шефовете на службите....Скоро и това ще стане....
49
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Видяхте ли наpкосите по улиците в америка на фентанил, който властите там са легализирали и с които се тровят маса народ в меката на демонкрацията. Поеади липса на пари, освен фентанила хората употребяват и конска упойка, която нямало как да се забрани. Тотално зомбирани дpусалки и в комплект плюс още 60 милиона бездомни клошари по улиците. Да живее капитала и демокрацията!!!
48
2
 
12
 
! Отговори
една година Буча преди 11 месеца
Какво става с Буча? Мина една година? Жозето и Урсула и всички се изредиха да се снимат пред чували с трупове, постоянно ги въртяха в медиите, а оттогава цяла година вече нищо за Буча! От какво бяха умряли тези хора чиито тела показаха на пътя, от какво оръжие, при какви обстоятелства, по кое време, на какво място? Каква е тяхната самоличност? Нищо! Пълно мълчание!
47
13
 
3
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
Уффф б.е русофили не ви се получи със пропагандата за мобилизация...което между впрочем е насаждане на страх и е подсъдно....сега САЩ ви е в устата. Ще се стане като с ваксините оказахте се ваксинирани...ще се окажете най-големите поклонници на САЩ!!! Я измислете нещо смислено щото дотук сте провал!!!
46
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Минусите секнаха. Сигурно имат оперативка в тролфермата да дискутират кво ше правят оттука нататък. Смисъл няма от това мероприятие, другари. Пак от сутрин до вечер ще четем едни и същи дришшни за инфлацията, дълговете, профицитната търговия на Русия, иБрикс и кви ли не още измишльотини. Само двама трима са на амбразурата засега, но утре очакваме глупост след глупост.
45
0
 
12
 
! Отговори
Само в България преди 11 месеца
Може да си ревал по всички места, как ще измиташ корупцията, и после най-нагло да заявиш на онези дето са скачали с тебе, че трябвало компромиси.
44
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
новите ще започнат по същия начин.... Ще искат всички институции да станат техни..
43
4
 
6
 
! Отговори
4444 преди 11 месеца
Истината: Не знам Гълъб Донев какво предава, но държавата не функционира. Тотално е запецнала всякаква дейност, във всички сфери. Само пичовете с кинти, които ражда България са добре. Това са фактите.
42
0
 
14
 
! Отговори
Сега преди 11 месеца
Шоуто започва настанете се и гледайте.....скоро ще излезе Пеевски в нова роля.
41
18
 
6
 
! Отговори
Майора преди 11 месеца
Нищо друго не може да се очаква от разединителя на нацията Радев, по негова молба са освободени всички зам. министри за да няма приемственост!
40
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не може 3% предатели да тровят Бг докога????
39
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Призовавам, ако има останали истински читатели а не тр0л0ве в тоя сайт, просто спрете да пишете. Няма смисъл да се обяснявате на неадекватен, който пише няколко заучени простотии . Ние сме русофили, путинофили, *** и т.н. Те друго не знаят, и да им обясняваш, че те боли к...а за Русия, за САЩ, за тях това е неприемливо. Ей такива предатели ще управляват, надявам се за кратко
38
16
 
8
 
! Отговори
До БРАВО преди 11 месеца
Има си хас да не обявите лош старт на правителството. Румен рублата и гълъбарника му направиха всичко възможно да саботират съставянето на правителство, днес не е изключение, голямо мрънкане падна.
37
1
 
10
 
! Отговори
Баце преди 11 месеца
Улеснява те бе ***. За теб оставя да разчистиш гербаджийте на по ниско ниво - шефове на агенции, директорчета в министерства, управителчета, секретарчета на служби ... нали това беше плана на Козяк.
36
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Америка дължи 31 трилиона долара. Кога ще бъдат върнати тези пари и кой ще ги връща? Уникален хегемон, длъжник. Да обърна внимание, че в момента и ние дължим пари и продължават да се теглят. Преди 33 г. не сме дължали пари, напротив много страни са дължали на нас. Какво стана през този прословут 33 годишен преход? Настана ужасна демографска катастрофа, бедност и задлъжнялост. Още ли сте уверени, че държим правия път? Вас питам демократчета и либерастчета...
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Дрън брън *** ЕС искаме бе НПО и САЩ независимост
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
След 33 г. демократично възпитание, жертвите по пътищата се увеличиха стократно.Тук караме най-неизправните и стари коли в света и караме по най-разбитите пътища в света. За 33 г. БГ се превърна в една западна автоморга. От старите коли въздухът е толкова замърсен, че белодробните отделения в болниците са пълни. Ето до това ни доведе настоящия демократичен режим. Толкова добре живеем в ЕС, че хората нямат пари да си купят нови коли, затова пък всяко семейство има по 4 стари катраника.
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 36. Къде пак на пращаш да бягаме бе кой си ти бе