Денков скочи на Донев заради освобождаването на всички зам.-министри

Той призова за уважение към държавните служители
6 юни 2023 18:20, Йоана Цонева
155
Денков скочи на Донев заради освобождаването на всички зам.-министри
Снимка: БГНЕС

“Аз съм известен с това, че в МОН направих всичко възможно да има приемственост. Това е разбирането ми за политика. Ще опитам и сега, доколкото мога. Не разбирам защо трябваше да бъдат освободени всички зам.-министри, това не позволява да имаме приемственост”.

Така новият премиер Николай Денков се обърна към служебният министър-председател Гълъб Донев на церемонията по предаване на властта в Министерския съвет.

По-рано днес със заповед на Донев от служба бяха освободени всички зам.-министри.

Няма нищо по нормално от това парламента да избере редовно правителство. Изненадан съм защо това може да е проблем за партиите, но също и за някои институции, каквато беше президентството. Призивът ми е с този нов кабинет да забравим за тези емоции и негативизъм и така, както сме се клечи да направим така, че да работим за гражданите и бизнеса, каза Денков.

Преди това пък Донев приветства Денков и министрите му така: С голямо удовлетворение и гордост предаваме управлението на държавата на редовното правителство. Днес Народното събрание избра правителство, което дава надежда че ще бъдат решавани приоритетните проблеми. Тази надежда може да прерасне в довери и сигурност, ако продължите да работите за всички приоритети на България. За тези 10 месеца служебното правителство свърши много работа. Заварихме държава на пауза, предаваме я с добре функциониращи системи.

Убеден съм още повече от декларацията днес в парламента, че редовното правителство ще продължи работата по приоритетите. В енергетиката скъсахме със зависимостта от доставки на газ и ядрено гориво от Русия, компания ще строи газопровода Александрупулис - Бургас, заизрежда Донев. Напомни за споразуменията с Азербайджан, Румъния, Словаки, за пика на инвестициите и в туризма.

Институциите работят в пълен синхрон и в екип. Те са гръбнакът на държавната служба. Не подценявайте работата на държавните служители. Отнасяйте се с тях с уважение, призова Денков.

Убеден съм и се радвам на декларираната приемственост в приоритетите на редовното правителство. Ние направихме прозрачна и достъпна средата в Министерския съвет - за първи път гражданите имаха възможност да влязат тук, докоснаха се до всяко едно кътче в сградата. Не се отказвайте от тази идея. Нека вратите на МС стоят отворени по всяко време за българските граждани, допълни още вече бившият премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
6
 
! Отговори
5 месеца преди 11 месеца
до новия отоплителен сезон.
71
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не, опитвам се да намеря оправдание, но наистина е мега гнусна УЙДУРМА!!!!!
70
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Едната мафия се коалира с другата по нареждане на западната мафия и стана една огромна мафия
69
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Няма кой да саботира Боко. Радев го саботираше. Кабинтетът "Долче и Габана" пуска новата модна линия, която е чисто нова.
68
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Честита ви Сицилиева долина
67
4
 
13
 
! Отговори
Такава ПоГнуса преди 11 месеца
Такова ОтВращение - не бях Изпитвал до сега в Живота си - Идва ми и Собствените си Черва да си ИзПоВръщам!
66
3
 
9
 
! Отговори
Посолството преди 11 месеца
Е ново 20, не мое ли и президента да омаскарим. Така щеше да е по-полит коректно
65
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Леле, леле тези по бтв в новините, водещите ще се напикаят от радост за правителството на лъжата, корупцията, войната. Такава радост в очите на Викито не бях виждал. Вярно, че сме колония.
64
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да върнем и старите министри, за да има приемственост. Чистката се отлага.
63
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За първи път МВФ отпуска пари на страна в състояние на военен конфликт. Това обикновено се счита за твърде рисковано поради големия брой фактори, които са трудни за прогнозиране. И доскоро Фондът отказваше на Украйна. Въпреки това в края на март той все пак одобри четиригодишна програма. Миналия вторник МВФ обяви, че е доволно от резултатите от работата на ръководството на страната. Анализатори съобщиха за предполагаемата стабилизация на валутния пазар и общото възстановяване на икономиката на Украйна.
62
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да попитам третополовите празнуващи жрици: на вас ЕС какво ви помогна от 2007-*** насам? А НАТО???? Освен че ходите да берете ягоди и се правите на чужденци като се върнете. То пък Великобритания излезе от ЕС ... Тц ей мн са пр0сти
61
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Имате министри, експерти. Те знаят всичко. Заместниците на Радев ще пречат на Борисов, ще го саботират.
60
4
 
5
 
! Отговори
ох, най после преди 11 месеца
Ох,най после евроатлантическо правителство, ох кога сипват траншовете от Брюксел да раздават еврата, че искам да си купувам четринайска про.
59
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Проруските сили постоянно извършват саботажи.
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хайл Гьобелс! Райхсминистърпропогандпредседателят ви повишава всички от унтергащи на Обергащи!
57
2
 
1
 
! Отговори
Я па ти.. преди 11 месеца
До Анонимен 32 Какво предлагаш ? Да нападнем Северна Македония и да станем по добра....
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Виктор Орбан каза, че Украйна не може да спечели, докато бившият шеф на ЦРУ Дейвид Петреъс твърди обратното на същата конференция. Той описа в цветове уверената победа на прославената украинска армия и предстоящото поражение на руските войски.
55
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Германия обяви рецесия, скоро и кравария също. Ще пада печатане на хартиики. Междувременно Русия от 2020 до 2023 г. е увеличила 2 пъти запасите си от злато. С това злато и безграничните залежи на нефт, газ и диаманти подпира рублата. Дори в положение на война вече втора година, въпреки 11 пакета санкции, руската икономика бележи ръст с 2-3%.
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Спадът на реалното производство в Украйна през четвъртото тримесечие на миналата година е средно 70%. Въпреки положителните прогнози на МВФ Украйна вече няколко години не е в състояние сама да изплаща задълженията си. Сега икономиката работи с голямо буксуване, включително поради тежестта на военните разходи. Ако не беше намесата на ЕС и САЩ, властите щяха да бъдат принудени да обявят фалит още през 2014 г.
53
1
 
1
 
! Отговори
До 53 преди 11 месеца
Много ти е малък кръга от познати