Борисов ще подпише декларацията на ПП-ДБ, ако тя е като коалиционно споразумение

По думите на лидера на ГЕРБ всичко останало е "сърдит Петко"
24 юни 2023 16:00, Йоана Цонева
97
Борисов ще подпише декларацията на ПП-ДБ, ако тя е като коалиционно споразумение
Снимка: БГНЕС

След поставения ултиматум от втората политическа сила към първата - лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с контра-условие към "Продължаваме промяната-Демократична България".

“Или сядаме и правим коалиционно споразумение или е игра на “сърдитко Петко”, посочи Борисов по време на националното съвещание на ГЕРБ във Велико Търново, предаде Mediapool.

 От ПП-ДП настояха преди ден да бъде потвърдена подкрепата за договорената между първите две формации законодателна програма и допуснаха възможност правителството на Николай Денков да подаде оставка.

“Те си назначават министрите, зам. министрите, без изобщо да ни питат. Но те си ги назначават, защото химикалът е у Денков. Поголовно подменят всички без това никъде да е описано в декларацията. А ни поставят 7 нови условия. Ами да си направим споразумение като в Германия - няколко стотин страници", посочи Борисов и обвини "ПП-ДБ, че узурпира цялата власт".

“Аз с моя опит го разбирам така, че те вече разбраха, че както работи Европа, трябва да работи и България. Това става чрез коалиции. Трябва да има подписан документ и в него ще е записано и ще знаем какво ще правим. Писмен документ, както е в Германия и Нидерландия", добави той.


Вицепремиерът Мария Габриел посочи от своя страна, че на този етап държавата повече от всякога има нужда да се работи за националноотговорен дневен ред и всеки опит за неговата подмяна ще бъде безмилостно критикуван.  
 
"Наистина всеки ден ние с академик Денков все повече показва как прекрасно работим в екип. Ние си имаме доверие, ние обсъждаме, ние се вслушваме в мнението на другия и мисля, че това е видимо за всеки един от вас. Истината е, че това е работещото решение. Това е, което си представям като "Екип България". Аз мисля, че на този етап трябва наистина да продължим с двете ключови думи, върху които наблягам още от самото начало - диалог и разум", посочи Габриел.

Борисов атакува спортния министър
 
Борисов персонално критикува министър на спорта Димитър Илиев, който отказвал да си назначи заместник от ГЕРБ.
 
"Говорих с министъра на спорта, той не иска зам.-министър от ГЕРБ. Обадих се да го попитам защо е казал, че може да приеме максимум съветник от нашата партия. Той ми отговори, че е защитил дипломна работа и бил обещал неговата ръководителка да стане зам.-министър. Заявих му, че ще настоявам за зам.-министър от ГЕРБ, а той каза, че ще си подаде оставката. Аз му отговорих, че го окуражавам да го направи. Говорих с Кирил Петков, а той каза, че Илиев бил много добър автомобилен състезател“, разясни Борисов.
 
"Гражданската война в Русия е изключително опасна"

 
Борисов посочи, че е изключително важно външният министър, министърът на отбраната и службите да следят много внимателно това, което става в Русия и Украйна.
 
По думите му случващото се там е гражданска война, метеж и е изключително опасно. Той заяви, че са нужни реформи, които да доведат до по-финансирани, по-силни служби.
 
Борисов каза, че от първия ден на войната България изнася огромно количество оръжие за Украйна, но това се осъществява чрез посредници, което по думите му генерира огромна корупция и трябва да бъде разследвано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бихте ли престанали най-после да ни показвате снимката на този Банкянски Пожарникар и тази на ГЬОрги Георгиев в едър план? Единият - симеоновски възпитаник, *** пожарникар, другият - издигнал се покрай овчата си преданост към Пожарникаря. И двамата вече не стават за нищо, а Днес се съсипва да ги показва. Има Д.Добрев, Дончев, Сачева. а Д.Атанасова е шеф на ПГр, да не се крие зад широкия гръб на ББ! Та той вече мина 60 лазарника! Да дава път на младите, а той да си гледа внуците и магнолията!
76
0
 
2
 
! Отговори
Един от многото! преди 9 месеца
Приказките за това същество,на които не вярвах дълго време,се оказаха верни.А,това ,че се коалира с *** от подмяната,окончателно ме отказаха да гласувам оттук-нататък.
75
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
Готов е да играе сантасе с Кире Джон Траволтатав пандиз палас
74
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 9 месеца
и вЕбер е на прицел!живеем в Глобален...ти къщи педофилски...САЩ и Свободният да умират децата им за да ви защитават от..."авера" ти путин на когото строиш руски потоци с ограбеното от Народа ти?!!!да опитваш... да с еС финансиране през вебер да минеш САЩ в полза путин с 200 си е...камикадзе сър!!!ОПГ...срещу САЩ и Свободния!Бог да пази САЩ и Свободният!Война е...
73
2
 
1
 
! Отговори
ББ преди 9 месеца
уоу,селски бекове...по богати от Абрамович?...от Путин?опростачихте България!парите ви нямат стойност!САЩ и Свободният са ко.елета Убили,да да УБИЛИ крадци,терористи,служещи на враговете на САЩ и Свободният,къде е бин Ладен?Садам?Кадафи?..селски бекове си вярват,че ще ги минат с...200!къде е хитлер?САЩ го прегази като ...Справедлив и Свободен...или САЩ идва за вас!Бог да пази САЩ и Свободният!Справедлив Свят...или....
72
1
 
1
 
! Отговори
Идеалист преди 9 месеца
Какво значи " като коалиционно споразумение "? Те имат коалиция и то преотстъпена за зводачество от първия на втория от изборите! Нещо като бременна жена ( може и мъж според разбиранията на ПП ), но не точно бременна, или бременност която е ротационна, Забременял Акдемика, но ще роди бившата европейска комисарка....Андрешковщина в действие!
71
1
 
2
 
! Отговори
Слона преди 9 месеца
Дедо буци питона от село банкя , се е увил около ПП ДБ , сега стяга бавно примкарта ще ги души , след като им изпочупи костите и престанат да дишат , бавно ще ги налапа от към главите и ще ги консумира , после ще почива около 3,4 месеца преди да огладнее пак и ще търси нови жертви , ПП ДБ весело поскачат и се радват на трохите подхвърлени от Буци Питона , без изобщо да подозират надвисналата ги смъртна опастност
70
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мястото му е в затвора, крадец и нац. предател.
69
0
 
5
 
! Отговори
ьаьаьааь преди 9 месеца
Каква карма го чака този *** .
68
1
 
3
 
! Отговори
toti преди 9 месеца
АКО ДЕНКОВ Е МИНИСТЪР И ИСКА ЦЯЛАТА ВЛАСТ - РЕДНО Е ДА СИ НАПРАВИ ОТБОР И ДА НОСИ ОТГОВОРНОСТ,ТАКА КАКТО ИСКА БОРИСОВ -НЕ СТАВА ЯСНО КОЙ УТРЕ ЩЕ Е ВИНОВЕН ЗА ПРОВАЛА ИЛИ ПО ТОЧКО ,,УСПЕХА ''!!! БОРИСОВ ВЪРНА СТРАНАТА С ГОДИНИ НАЗАД И ЗАТУЙ ПО ВСИЧКО СМЕ НА ПОСЛЕДНИТЕ МЕСТА ,А СЕГА КАКВО ИСКА ,,САМ НЕ ЗНАЕ''!!!
67
1
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 9 месеца
нищо няма да подпише отиваме на избори това не се изтраива такава наглости прос-то-тия
66
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 9 месеца
До Анонименединственият матрял сте малцината кгб агенти,САЩ и Свободният ви подцениха,голяма грешка,която бъдете сигурни ще бъде поправена!сте ограбващи Българите...щом спят...обаче сте заплаха за САЩ и Свободният! САЩ и Свободният отказва да плаща...и ще ви принуди да платите..през децата ви внуците ви...през офшорните ви...няма тайни...живеем в Глобален...вярвайте си в дядо коледа и путин!!!
65
4
 
0
 
! Отговори
Идеалист преди 9 месеца
Баце, само ти можеш да изгониш тези неадекватни управляващи!
64
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако за едно сьм сьгласен с дон бацеТо е за лошият човешки матрял - за мен - пп, дб е живото доказателство
63
1
 
4
 
! Отговори
ББ преди 9 месеца
ПП-ДБ---не могат да го обяснят на хората,аз лично ги разбирам,опитаха отговорно да работят,но в тази помия,необразовани,чакащи 50 лв от пеевски...ограбени от животите им...Чистилището..оставка на Правителството,Българите без едни милиарди от ПВР,без бюджет...да благодарят на бАрисов работещ за путин създаващ анархия,обслужвайки путин,финансирано от ...вебер и ес,оставка...ще ви отнесат хората...колкото повече работите с бАрисов на вебер щази толкова по големи щети,те работят за кгб с доган
62
1
 
3
 
! Отговори
ББ преди 9 месеца
САЩ и Свободният трябва да дадат ясен знак на Народите ни,да каните в посолствата ви престъпници като борисов е грешка!борисов е кгб...с кгб не се преговаря!г-н Чърчил...да преговаря с...хИтлер?!?!?явно ни управляват неспособни...или зависими....страхливи???отавки ако не се справяте...или пригожин към...Брюксел!омръзна ни да ни ограбвате финансирайки путин и налагащи рестрикций и отнемане на Свободи ЕС!!!Бог да пази САЩ и Свободният!...еС свободен ли сте???да те минава селянин от банкя с 200...
61
1
 
3
 
! Отговори
ББ преди 9 месеца
"опитният"минал юнкер,меркел,....Аденауер финансирала създаването им по кгб и дпс,опозорила вебер и превърнала го в съучастник на опг,продължава да ви убеждава да служите на дявола...на убиеца путин,да сте бедни,гладни...той е милиардер...но не може да ги ползва,САЩ и Свободният ще го заковат...децата...внуците му,доказано е руски р.б!САЩ и Свободният задължително го заковете!!!вебер също...ще е достойно, и даващо надежда на народите на ЕС
60
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 9 месеца
внеслият корупцията,мафията,зависимостите в ЕС обслужващи путин,паталогичен лъжец и крадец е,ПП-ДБ нямат шанс,САЩ и Свободният трябва да го ударят безкомпромисно...това е кгб хора...това не е политика,САЩ и Свободният подхождат наивно и глупаво...с кгб не се преговаря!!!
59
0
 
6
 
! Отговори
Дядката преди 9 месеца
Борисов му стяга чепика , че няма гаранция за неговата неприкосновенност!Май сам се прецака!Чао Бойче !
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ЦИРК !!!