Борисов ще подпише декларацията на ПП-ДБ, ако тя е като коалиционно споразумение

По думите на лидера на ГЕРБ всичко останало е "сърдит Петко"
24 юни 2023 16:00, Йоана Цонева
97
Борисов ще подпише декларацията на ПП-ДБ, ако тя е като коалиционно споразумение
Снимка: БГНЕС

След поставения ултиматум от втората политическа сила към първата - лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с контра-условие към "Продължаваме промяната-Демократична България".

“Или сядаме и правим коалиционно споразумение или е игра на “сърдитко Петко”, посочи Борисов по време на националното съвещание на ГЕРБ във Велико Търново, предаде Mediapool.

 От ПП-ДП настояха преди ден да бъде потвърдена подкрепата за договорената между първите две формации законодателна програма и допуснаха възможност правителството на Николай Денков да подаде оставка.

“Те си назначават министрите, зам. министрите, без изобщо да ни питат. Но те си ги назначават, защото химикалът е у Денков. Поголовно подменят всички без това никъде да е описано в декларацията. А ни поставят 7 нови условия. Ами да си направим споразумение като в Германия - няколко стотин страници", посочи Борисов и обвини "ПП-ДБ, че узурпира цялата власт".

“Аз с моя опит го разбирам така, че те вече разбраха, че както работи Европа, трябва да работи и България. Това става чрез коалиции. Трябва да има подписан документ и в него ще е записано и ще знаем какво ще правим. Писмен документ, както е в Германия и Нидерландия", добави той.


Вицепремиерът Мария Габриел посочи от своя страна, че на този етап държавата повече от всякога има нужда да се работи за националноотговорен дневен ред и всеки опит за неговата подмяна ще бъде безмилостно критикуван.  
 
"Наистина всеки ден ние с академик Денков все повече показва как прекрасно работим в екип. Ние си имаме доверие, ние обсъждаме, ние се вслушваме в мнението на другия и мисля, че това е видимо за всеки един от вас. Истината е, че това е работещото решение. Това е, което си представям като "Екип България". Аз мисля, че на този етап трябва наистина да продължим с двете ключови думи, върху които наблягам още от самото начало - диалог и разум", посочи Габриел.

Борисов атакува спортния министър
 
Борисов персонално критикува министър на спорта Димитър Илиев, който отказвал да си назначи заместник от ГЕРБ.
 
"Говорих с министъра на спорта, той не иска зам.-министър от ГЕРБ. Обадих се да го попитам защо е казал, че може да приеме максимум съветник от нашата партия. Той ми отговори, че е защитил дипломна работа и бил обещал неговата ръководителка да стане зам.-министър. Заявих му, че ще настоявам за зам.-министър от ГЕРБ, а той каза, че ще си подаде оставката. Аз му отговорих, че го окуражавам да го направи. Говорих с Кирил Петков, а той каза, че Илиев бил много добър автомобилен състезател“, разясни Борисов.
 
"Гражданската война в Русия е изключително опасна"

 
Борисов посочи, че е изключително важно външният министър, министърът на отбраната и службите да следят много внимателно това, което става в Русия и Украйна.
 
По думите му случващото се там е гражданска война, метеж и е изключително опасно. Той заяви, че са нужни реформи, които да доведат до по-финансирани, по-силни служби.
 
Борисов каза, че от първия ден на войната България изнася огромно количество оръжие за Украйна, но това се осъществява чрез посредници, което по думите му генерира огромна корупция и трябва да бъде разследвано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
5
 
! Отговори
Психолог преди 10 месеца
Няма ли да престане със самохвалствата- аз с моя опит! Ами ти с твоя опит защо не направи правителство?Или лесно е да се криеш зад гърба на другите, да ги критикуваш , дори и затова че земята се върти, а да не поемаш абсолютно никаква отговорност!Да, сърби те , че никой не те иска, но трябва най сетне да приемеш реалностите! Ако не- опитай с дулколакс!
36
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
32 Много ви пречи "боко", ей! Той не носи вина, че стетъпиивизавира в миша дупка.
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
24 Лорер не е член на ДБ, а на ПП, която формация не е представена никъде в Брюксел. ДБ са твърде малка партия за да излъчат европейски комисар и то за да довърши мандата на членуващата в ЕНП, ГЕРБ Мария Габриел. При това от квотата за жени. Без подкрепата на ГЕРБ няма правителство на ПП,ДБ, защото нямат нужната електорална подкрепа, а я споделят с ГЕРБ. Така че, немогат да решават сами.
34
3
 
2
 
! Отговори
ГРАЖДАНСКАТА преди 10 месеца
Война в РУСИЯ Е МНОГО ОПАСНА. ТОЯ КОГА ВИДЯ, ЧЕ В РУСИЯ ИМА ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА?!?? ТОЯ ТУПИ ДА НЕ Е НОСТРАДАМОС. ИЛИ ВАНГА. СЪЩИЯТ ЕДНОКНИЖНИК СИ Е. А ВИЕ СЪС ДОГИ ШИШИ ДОМУСА ГАНЧОФ И ДРУГИТЕ ЗАВЛАДЯХТЕ БЪЛГАРИЯ. ВСИЧКО Е ВАШЕ. КРДЦИ И МАНИПУЛАТОРИ. ДАЙ СИ ПРОБАТА И ИМУНИТЕТА И ОДИ ДА РАЗБЕРЕШ БАРЕМ ИМАШ ЛИ НЕЩО ОБЩО С БАРСЕЛОНА ШКАФЧЕТА.
33
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
32 Който гроб копае, сам пада в него. Около ПП,ДБ зее само пропаст и цари неизвестност. Този път, провалът им ще е още по-голям от предишния.
32
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мнозинството трябва да премахне изобщо, машините от изборите. Този гнил цирей ПП,ДБ, който ни води за носа вече 2 години и ни въвлече в непосилни дългове, трябва да бъде премахнат.
31
9
 
6
 
! Отговори
гражданин преди 10 месеца
Ако боко се самоубие ще настъпят всенародни тържества ,и паметник ще му издигнем !!
30
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
27 Но Борисов беше премиер в три успешни мандата, два пъти си подаде оставката. Бе поздравен от европейските лидери, с чието уважение се ползва, за отлично организираното и проведено Европейско председателство в София. Кокто и за други неща, метрото, моста Дунав 2, магистрали, европейският проект Турски поток,Влизане на България в Европейския банков съюз......
29
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя кога ще хваща самальота като Путин?Кой ще е българският Пригожин?
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
24 Удобно забравяш, че това правителство е ротационно и няма нужната електорална подкрепя, а я споделя с ГЕРБ. Без подкрепата на ГЕРБ, няма правителство, от което следва, че кандидатурата за такъв пост, трябваше да се съгласува с ГЕРБ. Още повече, че става въпрос не за нов, а за довършване на мандат на еврокомисар издигнат от ГЕРБ, член на ГЕРБ, от квотата на ЕНП и на жените в ЕНП. ПП не само че не са десни, но и не членуват в Европейското политическо семейство. ДБ влезе в ЕНП, заедно с ГЕРБ.
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Борисов харесва дърти тръъдеее
26
4
 
5
 
! Отговори
Мдааа преди 10 месеца
Доэ15. Пожарникар или бодигард също не означава добър премиер!
25
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Опозицията да изпрати отворено писмо до ЕК, да не разглежда изобщо, кандидатурата на Лорер за европейски комисар защото той няма право да заема този пост. ПП където членува той не е член на европейското семейство, второ, Лорер е в конфликт на интереси, заедно със съпругата си, които, както се оказва, са "специалисти" по всичко в държавата и извън нея. И трето, неотдавна се изказа тендециозно, за бития българин в РСМ, че нямал български паспорт, а това говори, че не споделя европейските ценности
24
3
 
1
 
! Отговори
Истукан преди 10 месеца
Ту се мразят, ту се обичат, що за коалиция. Не сме имали досега такива кккоалиционни партньори, които в същото време са и врагове.
23
4
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 10 месеца
До 21. Лорер е от управляващата в момента партия и тя решава кой да изпрати за еврокомисар! ПП няма още Европейско семейство, макар че имаше "покана" за членство в семейството на европейските либерали от "Обнови Европа"! ПП отказаха, защото там членува вече ДПС! Но не забравяйте, че ДСБ, които са в ДБ, които са в ПП-ДБ са членове на европейската партия ЕНП!
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Безделниците от ПП,ДБ, с костюмчетата в парламента, в разцвета на силите си иначе, се мъкнат по коридорите на НС, с ръце в джобовете, или прилепили мобифони до ушите си загледани в нещо твърде далеч, от проблемите в държавата. Се влачат от врата до вратата и прилягат на депутатските банки, на които има за похапване, вода, кафе...сякаш са на бар плота, а не в пленарна зала. Те са там, само заради своя келепир, нежели за държавата и хората. Жалко, за дипломите! Позор, ПП,ДБ!
21
3
 
8
 
! Отговори
реалист преди 10 месеца
Буда махна Гешев и пак надигна глава.
20
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какво търси Лорер в ЕК, като ПП не е член на европейското политическо семейство? Как ще предстаява българите Лорир, като каза, че битият българин в РСМ няма български паспорт?! Така говори само българомразец.
19
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Некадърниците от ПП ДБ нямат нито своя програма, преписаха от ГЕРБ, нито капацитет да я изпълнят. Назначиха шофьор за министър на спорта и боди гард за заместник министър. От картинки с дипломи без покритие, стана бръмчило в МС.
18
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Без коалиция няма подкрепа в пленарна зала. Без учасгие с митистри от ГЕРБ и ПП,ДБ, няма коалиция. ГЕРБ неискат да носят вина за чужди престъпления. Така е в демокрацията. Другото е диктатура.