Азис сдава Кърджали след 20 години и 5 мандата

Банкерът Ерол Мюмюн е новият избор на Доган
20 сеп 2023 09:23, Петър Бойчев
22
Азис сдава Кърджали след 20 години и 5 мандата
Снимка ДПС

Хасан Азис си тръгва от кметството в Кърджали след 20 години управление при 5 мандата. Той няма да е кандидатът на ДПС на изборите на 29 октомври. Мястото му заема банкерът Ерол Мюмюн.

Решението за промяната е било взето след разговори в София с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, продължили повече от 6 часа. Новината беше потвърдена пред Националното радио от областния лидер на партията Ресми Мурад. "Това не е отричане от Хасан Азис. Политиката изисква промяна," каза Мурад.На въпрос на „Хоризонт“ ще продължи ли политическата кариера на Хасан Азис и какви са поетите обещания към него, областният лидер посочи:"Хасан Азис е заместник-председател на партията. Той е ценен кадър и ще получи престижна позиция."

Новият претендент на ДПС за кмет на Кърджали Ерол Мюмюн може да разчита на цялата помощ на партията, посочи Ресми Мурад. След утвърждаване на новото име вече са известни кандидатите на Движението за кмет във всичките 7 общини на областта. Петима от тях запазват позициите си.

"Ерол е подготвен и достоен кандидат, който ще наследи години на отлична работа в община Кърджали, както и подготвен екип, създал и участвал пряко във всички малки и големи проекти в града ни", коментира Хасан Азис като благодари горещо на почетния председател.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Гад мрасна
17
0
 
2
 
! Отговори
Кърджалиец преди 7 месеца
Партията помага!Първо го нагласиха в Касата,После в банката,Сега в Кораба.Бая *** е облизал Ерол!
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Инж. Хасан Азис много направи за град Кърджали. Умен, енергичен и културен инженер намери работа на хората, оправи питейната и промишлената вода на града, строеше заводски сгради, даде му приличен вид. Може с благородна завист да се каже, че онзи край беше на едно от челните места в страната. Може би някои високопоставени турци от НС, министерствата, най-вече МЗХГ, евродепутатите начело с Илхан Кючук и др. му завидяха и Доктора направи change.Живот и здраве, ще се види прав ли е Доган или не
15
0
 
2
 
! Отговори
Избирател преди 7 месеца
Нали изборите са честни.стария вече не е,сега новия ще е.гласувай народе,твоя глас е важен.вече се знае кой ще е кмета.народ будала .затова не ходя да гласувам.
14
1
 
3
 
! Отговори
Видях заглавието преди 7 месеца
И помислих,че е певеца Азис.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Войната в Украйна го доказа за пореден път, че никой не бива да управлява град или държава повече от 5 години. Даже два мандата са много. Максимумът трябва да е 1 мандат. Останеш ли по-дълго рано или късно ставаш или неадекватен или корумпиран феодал или комбинация от двете.
12
0
 
2
 
! Отговори
Най-сетне преди 7 месеца
Изпращаме Азис с благодарности за синята зона!Много се радвахме и на моста Пеперудата, но жалко, че седмица след откриването му, осветлението му вече не работи.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Колкото по - слаб кмет си толкова по - често се изявяваш из медиите.
10
3
 
5
 
! Отговори
Един там преди 7 месеца
Човека се е изморил от крадене, толкова много години..
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоя Азис за нищо не ставаше. 25 години кмет и една улица без дупки не остави и община в дългове. Дано новия мисли и за хората.
8
1
 
7
 
! Отговори
Кире преди 7 месеца
Е как пък от 50000 касиерки в банка избраха баш Мюмюн :) Нямаше ли лнякакъв Али нещо. По престижно звучи.
7
0
 
8
 
! Отговори
Доан бей преди 7 месеца
Днес е хубав ден - вдигнаха не от леглото, взимам и давам властта. Ако някой откаже го " самоубивам " . Като едно време е
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Заради селата в общината, този прекрасен български град, с българско мнозинство от 30 г. го управляват мюмюни.....Толкова не можаха да прекроят административните граници сигурно. Бог да ги съди!
5
2
 
11
 
! Отговори
В музея на града преди 7 месеца
има един списък със всички предходни кметове. Учудващо балансиран списък между етнически българи и турци. Важното е града да се развива, а да не се разбива, без значение кой е кмета.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Банкер в смисъл, че седи на масата и нищо не върши.
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
доган превзе малките общини и ги управлява. Ето как - купува един-двама, прави ги местните дерибеи и после те подхвърлят на народа долу трохички и никой не ги пита за нищо. А само дерибея обикаля и разказва как всичко е много хубаво и добро. А то не е.
2
4
 
14
 
! Отговори
Мюмюн преди 7 месеца
Ще ставам кмет на грат Кърлежи.
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Решили са, че нози се е накрал и трябва нов да почне да краде. Между другото банкер е собственик на банка, а не служител в нея.