Кирил Леонов: Корупцията в Перник е на много високо ниво

Един от основните проблеми е трафикът към София
12
Кирил Леонов: Корупцията в Перник е на много високо ниво

Корупцията е не само в Перник, корупция има в почти всички общини. В Перник е на едно много високо ниво. Това го казва и Агенцията за държавен и финансов контрол. От всички обществени поръчки, които са направени в Община Перник, нито една не отговаря на закона. Искрено се надявам да не си затворят очите европейските прокурори. Това каза кандидатът за кмет на Перник от БСП Кирил Леонов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му четири детски градини в Перник, вместо да се отопляват с газьол, който е по-екологичен, използват тежки горива. "Разликата между газьолът и тежкото гориво е в процента на съдържание на сяра. Газьолът е с 0.01%, тежкото гориво е с 0.1%. Тровят се нашите деца. Ето ви още един пример за корупция", заяви Леонов.

Той заяви, че е подал сигнал до Районната прокуратура преди 6-7 месеца, но все още няма отговор.

"Аз и моят екип предлагаме да се създаде Обществен съвет от дейни граждани, в който да влязат и неправителствени организации, които да разследват корупцията", каза кандидатът за кмет в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него един от основните проблеми на Перник е трафикът към София. "Има вариант да се справим и с това. Индустриалната ни зона е пуста. Разполагаме с жп гара, от която може да се разпределят товари, преминават два пътни коридора за Гърция и Македония, но нямаме инфраструктура", коментира Леонов и подчерта, че трябва да се промени цялата концепция за управление на Общината.

"Сега четири села плащат по 30 лв. такса смет, а другите по 300 лв. Събрахме подписи да се приравни решението, но не получихме отговори. Ще отстраним тази несправедливост и ще възстановим незаконно взетите средства на жителите на Перник", каза Леонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: перникЛеонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
СТАНИСЛАВ ВЛАДИМИРАВ ПУДЕЛА НА БОЙКО, ПРЕДАЛ ВОЛЯТА НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ.
9
6
 
6
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 6 месеца
Перник никога не се е развивал така, както при Станислав Владимиров! Строи се, облагородява се, подновява се! Или забравихте, че при предходните кметове общината беше постоянно във фалит!
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Перник бил в седемдесетте години. Блазя ви щот ние сме в средните векове.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Перник да минава към София и ще цъфне и ще върже. Особено при новата власт хептен ще цъфне и ще върже , голям късмет им се падна на хората...
6
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Където има бедно БКП на власт има предположения за корупция. Където е Кокорчо с Лена има паркове и деца...
5
7
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 6 месеца
Кирил Леонов от село Богданов дол се засилил да става кмет на гр.Перник.Айде,няма нужда.Имаме си добър кмет,перничанин-Станислав Владимиров.Стой си на село.Там ще си по-полезен.
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Според световното правителство, а те са стопаните на света, българите сме малоценен етнос и трябва да се редуцираме. Това става чрез подкрепяне на корумпирани управляващи. Нямаме полезен ход освен Терминал 2.
3
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Корупцията в Перник е най-високо местно ниво: Кметът който докара града до воден режим и абсолютно глупавата идея да се изгради тръба чак то София та да напоява и Перник. Добре, че тогава Бойко му помогна на храненика от ГЕПП Станиславчо Владимиров, че иначе щеше да се получи гротеска! Той затова вече официално премина към партията на лидера ГЕПП.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Министерства, общини, кметства, мвр навсякъде корупцията и простотията е взела превес. Уелкъм ту Болгерия
1
7
 
4
 
! Отговори
Перник е още у преди 6 месеца
1978г.