ПП-ДБ: ГЕРБ сътвориха нова Костинбродска афера, губят София

Въобще не ни е страх да излезем изцяло на хартиен вот, заяви Кирил Петков
Обновена: 27 окт 2023 22:15 | 27 окт 2023 14:55, Александър Попов
432
ПП-ДБ: ГЕРБ сътвориха нова Костинбродска афера, губят София
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ губят изборите в София и други големи градове и затова заедно с ДПС измислиха фалшива новина, че се готвят манипулации с машините за гласуване. Всичко тръгва от някаква митична справка на ДАНС, която е подписана от заместник-председателя на ДАНС. Най-добре е ДАНС да не се занимава с изборите. Гражданите да не се поддават на тази нова костинбродска афера, заяви на извънреден брифинг съпредседателят на ПГ на "Продължаваме промяната" - "Демократична България" Атанас Атанасов.

Атанасов напомни, че ЦИК е органът, който отговаря са провеждането на изборите по закон.

Още по темата

"Нека ЦИК да решава”, посочи Атанасов и призова хората да не се поддават на тази "нова Костинбродска афера".

Според Кирил Петков днешният цирк е създаден от ГЕРБ, защото те освен, че губят изборите в София, ще бъдат и трета политическа сила.

Въобще не ни е страх да излезем изцяло на хартиен вот, важно е да излезем и всички да гласуваме. Време е да си вземем градовете обратно, каза още Кирил Петков.

Христо Иванов добави колегите си като окачестви твърденията за манипулация на машинното гласуване като панически последен ден от кампанията.

Всички български граждани с елементарна техническа грамотност знаят, че машините отдавна не отчитат предизборния резултат. Всичко това, което се говори просто не може да доведе до фалшификация на изборите. Нека ЦИК да организира изборите, да си направи оценка, да си вземе решение. Какъвто и да е начинът на провеждане на изборите, нас ни вълнува единствено изборите да бъдат проведени честно, подчерта Иванов.

Той призова хората, който наблюдават тази “зле скалъпена инсценировка“, да излязат да гласуват.

Депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов, който е и бивш министър на електронното управление, коментира, че не може да се твърди за каквито и да е било манипулации, защото хората броят това, което е излязло от машините.

Божанов уточни, че изходният код е половин милион реда. „За техническите хора цялата тази конспирация звучи абсурдни. Това е един предизборен цирк”, смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


432
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ЦИК да изтеглят моментално всички машини!
270
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Българския народ е един много малък народ но за сметка на това много глупав и много пррост.
269
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
По рано след преброяване на гласовете комисиите слагаха списък на изборната секция коя партия колко гласа е получила. Това защо изчезна...
268
3
 
15
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 7 месеца
Кажете какво е правил този човек снимайки тайно тези кодове Вместо това се започва ГЕРБ това ГЕРБ онова е стига вече с тези лъжи Ако ще и на последно място да е Кажете вие какви ги вършите с тези кодове Вместо това нагли лъжи С 36 депутата управлявате благодарение на ГЕРБ знаете ли изобщо това
267
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Името на новия кмет на София е. Името и е .....
266
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хекимянова, ДС унучето или сороcната ромка Вяна Импексова . Ше има ала бала
265
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ПП са света вода ненапита,ще има ала бала отново
264
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Герб , депесе и промяната разиграват театър. Нима не го виждате ?!?
263
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
РАЗБЕРЕТЕ ГО,ВАЖНО Е!Искали ЕГН на купените гласове! Картата с чип е поред на списъка с гласуващи,т.е.+1. Хеш кода от джава отива в хеш таблици с ид номера, т.е. най-малкото което могат да направят е да сравнят после стойностите и да видят всеки за кой е гласувал и дали е спазил ОБЕЩАНИЕТО. Ако се говори за криптиране с хеш, там сигурно могат и да манипулират. И в двата случая е незаконно. Защо този човек не излезе и не обясни причината.Защо никой не обясни точно дали има проблем и какъв е той
262
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Неква сбир-щина от комунисти националисти *** и всички шарлатани и крадливи .Е па нема да ви гласувам ! И не ми дреме Сали ше фалшифицират изборите . Моя глас никой и никога не може да фалшифицира щото не гласувам !
261
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
София печели В.Григорова , в останалите градове ПП водят значително .Затова е този вой
260
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тука има хора които вземат страната на герб или на промяната , но те са едно и също родоотстъпници чийто ментор е депесе. Какво не разбирате.
259
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Най-гнусни са в ГЕРБ и БСП. Проследете кои се пласират по снимките с партийните величия. И чии деца на мутрите милионери се гласят да бъдат следващите рормозители и килвидатори на вашите деца. Няма нищо случайно. Те са особено нагли и отвратителни. Крайни в природата си лицемери.
258
3
 
2
 
! Отговори
Копирай по форумите преди 7 месеца
Моля ви уважаеми съграждани. Да направим добро! Не гласувайте за вампирската мафия на мутрите ограбили България и прогонили нашите родители и деца! За да може те да властват десетилетия наред! Не гласувайте за ГРБ, БСП, ДПС, Възраждане, ИТН, ВМРО, Атака! Не гласувайте за тази вампирска мафия. Задайте си елемтарния въпрос. В кой са парите, хотелите, яхтите, джипките и апартаментите в Дубай и Малта? И КОЙ са си набутали некадърните деца в държавните служби и общини. Това е война! Не на мафията.
257
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Айде овчици .....гласувайте
256
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да не говорим и, че Русия успешно затри българската същност на поколения! И ни превърза към арабския свят! Колко заеми бяха раздадени на арабите, и колко хора работеха за арабския свят, благодарение на Русия и на кликата им поставена на власт в България? И колко от тях си върнаха заемите? Русия и Хамас са едни и същи терористични групировки.
255
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Направиха Сглобката ама всеки гледа да прецака другия.Уж управляват заедно ама такива интриги се плетат.Всеки дебне другият да сбърка и да го изпърже.Иначе и се обичат и се мразят.Типично по български.
254
2
 
13
 
! Отговори
МИЛИАРДИТЕ НА БГ преди 7 месеца
СА ВЪВ СИНОВЕТЕ И ВНУЦИТЕ НА ДС БКП.... КАКЪВТО Е КАНДИДАТА ТЕРЗИЯТА ОТ ПП.. ..
253
0
 
9
 
! Отговори
тцтц преди 7 месеца
Тия ПП-ДБ правят само гаф след гаф. Много зле. Толкова са неподготвени, че се оставиха на Боко да ги води за носа и после ще му сърбат попарата. А и по-лошо - накараха по-г.л.у.павите отново да гласуват за ГЕРБ. Сега не само зависимите от хранилката на чекмеджето и купените латиноамериканци от махалите ще гласуват за ГЕРБ, но и по-късопаметните и не много интелигентни хора.
252
0
 
16
 
! Отговори
д-р Радева преди 7 месеца
В статията пише, че Христо Иванов казал "Всички български граждани с елементарна техническа грамотност знаят, че машините отдавна не отчитат предизборния резултат." Как ПРЕДизборния бе Ицко? Предизборни ви го нагласят социолозите и мисирките. Машините ви трабват за ИЗБОРНИЯ резултат.