ПП-ДБ: ГЕРБ сътвориха нова Костинбродска афера, губят София

Въобще не ни е страх да излезем изцяло на хартиен вот, заяви Кирил Петков
Обновена: 27 окт 2023 22:15 | 27 окт 2023 14:55, Александър Попов
432
ПП-ДБ: ГЕРБ сътвориха нова Костинбродска афера, губят София
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ губят изборите в София и други големи градове и затова заедно с ДПС измислиха фалшива новина, че се готвят манипулации с машините за гласуване. Всичко тръгва от някаква митична справка на ДАНС, която е подписана от заместник-председателя на ДАНС. Най-добре е ДАНС да не се занимава с изборите. Гражданите да не се поддават на тази нова костинбродска афера, заяви на извънреден брифинг съпредседателят на ПГ на "Продължаваме промяната" - "Демократична България" Атанас Атанасов.

Атанасов напомни, че ЦИК е органът, който отговаря са провеждането на изборите по закон.

Още по темата

"Нека ЦИК да решава”, посочи Атанасов и призова хората да не се поддават на тази "нова Костинбродска афера".

Според Кирил Петков днешният цирк е създаден от ГЕРБ, защото те освен, че губят изборите в София, ще бъдат и трета политическа сила.

Въобще не ни е страх да излезем изцяло на хартиен вот, важно е да излезем и всички да гласуваме. Време е да си вземем градовете обратно, каза още Кирил Петков.

Христо Иванов добави колегите си като окачестви твърденията за манипулация на машинното гласуване като панически последен ден от кампанията.

Всички български граждани с елементарна техническа грамотност знаят, че машините отдавна не отчитат предизборния резултат. Всичко това, което се говори просто не може да доведе до фалшификация на изборите. Нека ЦИК да организира изборите, да си направи оценка, да си вземе решение. Какъвто и да е начинът на провеждане на изборите, нас ни вълнува единствено изборите да бъдат проведени честно, подчерта Иванов.

Той призова хората, който наблюдават тази “зле скалъпена инсценировка“, да излязат да гласуват.

Депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов, който е и бивш министър на електронното управление, коментира, че не може да се твърди за каквито и да е било манипулации, защото хората броят това, което е излязло от машините.

Божанов уточни, че изходният код е половин милион реда. „За техническите хора цялата тази конспирация звучи абсурдни. Това е един предизборен цирк”, смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


432
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
291
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не може, ако нямаш на разположение стотина резервни машини, ама ако ги имаш, може и още как. Тук може да ми напишеш и пина на картата си, ама искаш ли да ми дадеш и пина и картата си? смешшкооо
290
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ГЕРБ, ИТН и ДПС трябва със закон да бъдат забранени.
289
11
 
6
 
! Отговори
ето кода преди 7 месеца
Това е кодът за който Тошко вдига шум. Буква по буква, дословно "77 5А АB BC B2 DB E1 04 EB 59 7E 18 6B FE 3C BB 3D CB 90 8A 11 7B C4 1F 96 96 BA 31 CD 78 18 5C" - С него не може да се фалшифицира вот. Освен в главата на Тошко.
288
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Някой попита ли Киро колко процента смяташе да си начисли с машините? Някой попита ли Киро дали ГЕРБ са му пробутали ДС наследник за кмет?
287
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кой го спусна този парашутист и ни накара да повярваме, че е политик който разбира от финанси, регионална и социална политика. А той се усмихва с широка усмивка като шофьор на Чавдар пред наклон и завой с неработещи спирачки
286
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Радослав... Радославе, представи си колко е умен Киро щом изкара само 8 месеца премиерство, докато една тиква направи 10 години
285
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
A rнoмът Taнac npegи бeшe мнoo'o изцъkлeн, a cera caмo мнoo'o yшaт? Bлacт...
284
4
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 7 месеца
До 285: за управлението на ПП можеш да се сърдиш на любимата с тиква която е стисната с менгеме за орехите и изпълнява каквото и заповядват! Питай ореходържача на бай Тошко защо гласува в парламента под команда каквото му заповядат? На любимата си тиква се сърди, че Кирчо про100тото ти се хихика от телевизора! Я питай вожда си как така го стиснаха яко за орехчетата и го направиха безгласна кадъна?
283
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не му върви на киро. Реши да хване парапета, снимат го. Прати си човек да му намери кодовете, снимат и него. Карък
282
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ПП,ДБ, позор!
281
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ала бала кириле. Сам си го каза когато не знаеше, че те записват.
280
2
 
19
 
! Отговори
смях преди 7 месеца
Киро достигна нови висоти. ГЕРБ му били виновни, че му снимали зам министъра да тегли информация на флашка.
279
1
 
3
 
! Отговори
МЪНи ГАЛ преди 7 месеца
Има УИДУРМА, има ПАРА. Нема УИДУРМА, нема ПАРА. ДАНС са наши ора - от боята, машала им! Работат като за световното и без Шиши. Аферим!
278
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ЦИК е готова с резултатите от изборите, но ще изчака да мине изборният ден, който е ала бала.
277
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Ха ха__ и мен ме тресе треска като чуя за хартия, процента невалидни бюлетини и спомена за костинбродфките чували, като чуя и кой вие срещу принтерите, защото машините ги направиха на скъпи принтери, но явно пак бъркат сметките на другарете от герп, възраждане, дпс, бсп, итн
276
2
 
9
 
! Отговори
До 292 преди 7 месеца
Кирю и Кокорю казАха че онези записи са манипулирвани и всинца им верват
275
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На онзи запис с Кирчо и Кокорчо ясно си се чува,че реално са само 7 процента.От къде ги вадят другите проценти?То всеки ги нарежда,никой не ги понася пък на избори са 1-ви или 2-ри.Как така?От ДАНС са прави.
274
2
 
15
 
! Отговори
Ха ха преди 7 месеца
Тези ППета, треска ги тресе като чуят за хартиени бюлетини....
273
0
 
3
 
! Отговори
Одеве срах преди 7 месеца
Има ли значение записите на Алексей Петров със Цанов? Бутани ли са пипани ли са и въобще Пеевски що скача ,Бойко що не скача президента ко чака a lot of questions here ..
272
6
 
4
 
! Отговори
Главанак преди 7 месеца
Мама ли да има край лъжата с бюлетинът,напечатана в Костинброд! И малкото останали овце знаят,че това бяха едни абсолютно нормални бюлетини,поръчани от физкултурни Цветанов.Поне 10 човека можеха да потвърдят това,но не посмяха от СТРАХ.А прокуратурата разпита цифров и словом 2/ двама/ човека от фирмата,които трябваше да са луди,за да кажат истината.Мафията победи! Както и сега.Българино,не ти завиждам! Не се изненадвай,че децата ти напускат Родината,тук не се Живее!