Ниската избирателна активност - удар върху политическата система у нас

Борислав Великов и Петър Мутафчиев пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 8 ное 2023 08:59 | 8 ное 2023 03:00, Анисия Иванова
65

Основната победа е за хората, които излязоха да гласуват. Така показахме, че имаме гражданско чувство, подкрепихме онези, които смятахме за достойни и избрахме местните органи на властта, които са най-стабилното нещо в България през последните години. Това заяви бившият председател на Народното събрание и бивш депутат от НДСВ доц. Борислав Великов в студиото на "Денят ON AIR".

Според бившият министър на транспорта Петър Мутафчиев Ваня Григорова застана пред софиянци с ясни идеи и привлече към левите идеи не малка част от гражданите на София, благодарение на решителността си.

"Ниската избирателна активност показва липса на доверие. Ако приемем, че Ваня Григорова е била добро попадение за лявото, Васил Терзиев може да е успешен бизнесмен, но като политик тепърва ще се учи. Надявам се, че той ще ползва от опита на проф. Вили Лилков. Ще трябва да формира мнозинства, там Вили Лилков е силен - когато има добра кауза, той може да обедини няколко политически сили", коментира доц. Великов.

"Понякога в името на управлението се правят всякакви компромиси. Той беше по-добрият десен кандидат от Хекимян. Успяха да спечелят с малка разлика отново София. Активността беше много ниска. Това беше един сериозен удар върху политическата система на България", заяви Мутафчиев.

Според него коалицията е нещо, с което може да се покаже на гражданите склонност към компромиси.

"Трябва да се търси обединение", категоричен е Мутафчиев.

"Пеевски през последните 20 години се разви до един от първите политици в държавата. След като г-н Доган ще поеме временно управлението на ДПС, при тези добри резултати ще бъдат допълнителна упора при "сглобката", коментира доц. Великов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: местни избориBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 5 месеца
ние не вярваме на никои затова не гласуваме тези избори може да са законни но не салегитимни кого представляват видяхме в изб секции махалите на северозападамасово гласуват за дпс какво говори това и сега дпс се прегупирва с оглед новитеусловия и финансовите ресурси на държавата
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен,к.52 Колега, според твоята логика, както си написал 'на вярно', би трябвало да се пише и на дясно, на ляво, на писал, на града, на стоявам. Май че посочените думи се пишат слято, а?
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Народът се отврати от всички партии които са си производни на една единствена БКП и ДС и само се менкат едни други с различни именца.никой не трябва да ходи да гласува.
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Време е първо,к.57 Това предложение за всенародно въстание го остави за себе си, булката и децата. За червената гнилоч: предложението за кмет на София беше тъкмо за внук на тъмночервени предци,бивши генерали от ДС и родители също на служба в ДС. Това предложение не вярвам да е на Хр.Иванов,Ат.Атанасов и отявлените русофоби от ГЕРБ-ДБ, а по-скоро от Козяк 16.Там са преценили,че върло червените бързо и необратимо стават тъмно сини и всячески ще се стараят на новите постове.Ще видите, че Терзиев
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Лидерът на ГЕРБ допусна няколко груби грешки,които решиха изборите в държавата. В пет областни градове -Варна, Кюстендил,Пазарджик,Видин, Русе ГЕРБ не предложи нови кандидатури и предаде тези градове на съперниците.За столицата вместо позната на избирателите кандидатура при положение, че В.Терзиев беше слаб кандидат, предложи журналист и той загуби.Трябваше заедно с Възраждане чрез Григорова да парира опита на ПП с Терзиев да вземе властта,не го стори.И беше нерешителен, колеблив в действията си
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е,те се държат като луди и нормално да не искат хората да гласуват.Някои политици видимо получават слухови и зрителни халюцинации.Заради политически манипулации масово отказахме гледането на телевизия.Отделно по социалните мрежи преди избори призовават да не се гласува.Предполагам го правят,за да може после по-лесно да подправят.Ако повече хора гласуват ще им е по-трудно с подправянето и купените гласове няма да окажат влияние.
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Крайно време е 1) да се въведе задължително гласуване; 2) да се ограничи мандатът на кметовете до 2. И - да се намали по закон броя на партиите.
55
1
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 55 преди 5 месеца
Не, другарю. Ти си глупав. Защото явно има няколко милиона като теб, заради които на власт са феодалите от ДС узурпирали България. Те си имат твърди гласоподаватели - говоря за ГЕРБ и ДПС, както и инженеринговите им формирования от Възраждане и ИТН, а като прибавим и купените гласове, единствения начин за противопоставяне на тези *** е или масово гласуване или масово въстание. Второто ще е свързано с кръвопролитие, така че по-добре първото.
54
1
 
1
 
! Отговори
Време е първо преди 5 месеца
за всенародно въстание, разбитане на мутро-олигархичния модел по оста Кремъл-Доган-Пеевски-Баце-Радев, и нови граждански инициативи и комитети. А, щях да забравя. Тотална лустрация. Всичката ДС гнилоч с еднопосочен билет за Кремъл, може и за Владивосток. Дори с риск България да остане под 6 млн. Време е за ново начало.
53
2
 
11
 
! Отговори
Ехоо преди 5 месеца
Ниската избирателна активност е протестно поведение на нацията и има силата на камбанен погребален звън на нашата днешна форма на демокрацията!
52
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аз съм учуден, че все още има наивници които хоРдят да гласуват. Кучето два пъти ако го излъжеш, на третия път няма да ти се върже. Но явно има хора които са по-глупави и се вързват всеки път на лъжите на политиците.
51
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 53...Отговорът е...че нищо не разбираш от геополитика.И си задай дам въпроса , защо Орбан е център за внимание
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
51 ама рабира се, всяка втора дума комунизма. По същият начин и Орбан плюеш. Понеже унгарците като питаха защо Сорос всяка седмица има среща с ЕК по чие предложение и защо той "консултира" ЕК и има срещи повече от всеки друг държавен лидер в ЕС отговорът какъв е?
49
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 50...Според мене пре много вярваш на ,,Сорос " и конспирации.На вярно вярваш и в извън земен живот на други планети.И сигурно в летящи чинии.Профилът ти ми е ясен .Защото чувам какво говорят по телевизия ,,Скат".
48
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 49...Разбирам фиксацията ти върху Сорос и Запада ..Това е резултат от про комунистическото ти мислене.Слушаш много анти западна пропаганда и руска телевизия.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
42 на чети соростак ДПС, която председателства либералната европартия АЛДЕ с група Обнови Европа в ЕП и то чрез най-вероятния бъдещ лидер на Движението Илхан Кючюк, прие за член на своето семейство Продължаваме промяната. Това стана след 2 години кандидатстване.
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
42 за твое сведение ДПС е в АЛДЕ тоест крайните либерали , точно Сорос. Освен това ДПС в момента са в либералният интернационал, там където ПП се натискат да влизат.
45
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Българина страда на първо място от алчност и простотия.Надледени от комунизма Който уби всяко човешко у нас Политиците са производство от тази ни наследена политическа клика.Не ни е виновен Сорос за това.
44
0
 
3
 
! Отговори
Encore une fois преди 5 месеца
46 а не, либерастията, аз ши правя кот си искам, кой не скача е червен, мистър 10% изобщо не е наратива на Сорос и отворковците
43
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 41...Ай стига бе....Сорос каза на Горанов и Менда Стоянова да не събират такси от хазарта на стойност 500 милиона лева...Абе вие все Сорос ви е крив...Нали знаете..На крива ракета и на мек гуй все нещо им пречи...Стига с тоя Сорос и погледне собствената си не кадърност и простотия и алчност за пари и имоти.