Ниската избирателна активност - удар върху политическата система у нас

Борислав Великов и Петър Мутафчиев пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 8 ное 2023 08:59 | 8 ное 2023 03:00, Анисия Иванова
65

Основната победа е за хората, които излязоха да гласуват. Така показахме, че имаме гражданско чувство, подкрепихме онези, които смятахме за достойни и избрахме местните органи на властта, които са най-стабилното нещо в България през последните години. Това заяви бившият председател на Народното събрание и бивш депутат от НДСВ доц. Борислав Великов в студиото на "Денят ON AIR".

Според бившият министър на транспорта Петър Мутафчиев Ваня Григорова застана пред софиянци с ясни идеи и привлече към левите идеи не малка част от гражданите на София, благодарение на решителността си.

"Ниската избирателна активност показва липса на доверие. Ако приемем, че Ваня Григорова е била добро попадение за лявото, Васил Терзиев може да е успешен бизнесмен, но като политик тепърва ще се учи. Надявам се, че той ще ползва от опита на проф. Вили Лилков. Ще трябва да формира мнозинства, там Вили Лилков е силен - когато има добра кауза, той може да обедини няколко политически сили", коментира доц. Великов.

"Понякога в името на управлението се правят всякакви компромиси. Той беше по-добрият десен кандидат от Хекимян. Успяха да спечелят с малка разлика отново София. Активността беше много ниска. Това беше един сериозен удар върху политическата система на България", заяви Мутафчиев.

Според него коалицията е нещо, с което може да се покаже на гражданите склонност към компромиси.

"Трябва да се търси обединение", категоричен е Мутафчиев.

"Пеевски през последните 20 години се разви до един от първите политици в държавата. След като г-н Доган ще поеме временно управлението на ДПС, при тези добри резултати ще бъдат допълнителна упора при "сглобката", коментира доц. Великов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: местни избориBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
3
 
! Отговори
АКТИВНОСТТА Е : преди 6 месеца
СЪВСЕМ НОРМАЛНА, ПРИ ТОЯ ОТРИЦАТЕЛЕН ПОДБОР НА ПОЛИТИЧЕСКИ КАДРИ...ОТ ЯВНИ НЕКАДЪРНИЦИ И ПОСЛУШКОВЦИ ОТ ПАРТИЙНИТЕ ЦЕНТРАЛИ, КАТО, ТОШКО АФРИКАНСКИ, КОПЕЙКИН , КРУШОВИЦАТА И ДР.
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 20....Щом не следиш разговора защо питаш
20
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 18....Какво значение има какво е казал Сорос.Не той извърши и извършва кражбите в държавата ни.Комунистите и техните наследници и синове.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
17 какво общо има александър в случая и светците? Ти изобщо наред ли си?
18
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 16...За твое сведение , Путин е убивал много повече хора от Левски ...
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
15 точно на сорос всяка втора дума му е плювка по комунизма. Реституковците заменките деградацията със своеволията, всичко това е резултат от "отворковците" костовашки и всякакви други
16
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 16....А Александър Невски не е ли убивал хора.И предал на смърт собствения си брат на монголите...Но него тачат като светец А Левски хулите...
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
13 за твое сведение Левски е убивал хора. И всъщност е казал - дела трябват, а не думи. А джендъриите сами се заявяват за такива. Освен това им го има в програмата. Ристьо иванов намери някакво гей движение и зелените когато не му достигаше някакъв процент да мине 4%. И от тогава са им в програмата и създаването на тротинетката и шума в медиите не е случайност. От герб пък създадоха за една нощ над 100 нпо та с по едни и същи вътре за да натискат за истанбулската конвенция щото Брюксел искал
14
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 14...Сорос не виновен за нашата алчност наследена ни от комунизма И не верието ни в Бога Не Сорос изкупи и превърна Черноморието ни в бетонна глупост.Ние го направихме с алчността ни И безбожието ни.Не Сорос , а комунистите нямат страх от Бога и срам от народа .Запомни го това и не говори безмислици.
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
12 тя държавата катстрофира още 90 те години като пуснаха Сорос и отворено общество. Няма кой да обясни защо всеки бивш директор на тая фондация задължително става депутат, доцент, съдия или медиен експерт. Справка Томислав Дончев, Гроздан Карджов, Йонко Грозев, Дайнов, онзи "основател" на НБУ или по скоро основател на фондацията и така нататък. И след това и другите фондации БХК с Антоанета Цонева и прочее
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Няма как да хулиш народ , че е Джинджър, и после да го каниш на избори.Нима политиците не да като джондъри които се въртят и обещават и мамят .Или се продават за пари.За да те предадат на чужди държави.Не народа , а политиците са с пороци.Примерът е важен.Защо за Левски никой лоша дума не казва ..А
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Държавата ни върви към катастрофа...Това е истината ..Очертава се голяма пропаст между управляващи и народ...Левски го е предрекъл , че ще се случи.Избирсйте...Бъдеще ,или катастрофа .
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
9 ааа не, бъркаш се, западните практики са си точно такива, пълно баламосване. Затова и в управленията им е пълно с джендърри и мигранти. Британците се усетиха ама доста късно. Сам виждаш как западняците клеймят Орбан.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е, как да изляза и гласувам за кмет , за когото се говори , и изглежда е истина.Че купил имот за 2 лв. кв м .И то на 20 км. от София .Защото никой не смее да посегне на кражбите в държавата ни Това е гнусно и подло.Как искате да се повиши избирателната активност??.Народа не е глупав.Нито мързелив.Нито не отговорен както го описват и хулят държавниците Точно обратното е.И винаги е било...До като не се възстанови доверието към управляващите , ще става все по зле И никакви други начини няма..
8
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Истината.....Народа не гласува защото....Поради неосведоменост .Няма как да се потулват и крият професионалните и лични качества на избираемите представители на политическите формации, и народа да излезе на избори с доверие.Информацията винаги е била на най ниски ниво в държавата ни.Това ни отличава от западните избирателни практики.И за туй резултатите са сходни.Доверие за доверие.Слухове и приказки от уста на уста за кмет или депутат.Това наследен ни от комунизма.Отдръпвя се народа още и още.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Дре ме им на политиците за доверието важното е да са на софрата.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ама разбира се, до вчера протестираха срещу пеевски, днеска с него и главен политик и ще обвиним Радев, а не Плевнелиев с койчовците (себе си).
5
7
 
2
 
! Отговори
Радева разработка преди 6 месеца
Няма друг случай в съвременната история, при който президент да си саботира държавата на всички фронтове. Изклати Нинова, която го издигна, изклати ПП-то, което сам доведе да му свърши черната работа по отстраняването на Бойко, изклати Възраждане, като спусна своя парашутистка-сурогат да им обере електората, изклати синдикатите, като ги насъска против управляващите, изклати народа, че умишлено не прие бюджет при служ. си управление. За едно нещо отговаряше: изборите и ги прецака със ЦИК и ДАНС
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Победихте, въпреки недоверието!!
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нужни са нови партии с нови лица и идеи, а не да говорят неща от 80-те години на.миналия век, от коити ние крепостниците се мъчим да се отървем!