МВнР покани международни наблюдатели за изборите

Целта е гаранция за провеждане на свободни и честни избори
16 апр 2024 21:45, Красимир Ангелов
49
МВнР покани международни наблюдатели за изборите
Снимка: БГНЕС

Министерството на външните работи (МВнР) покани международни наблюдатели за предсрочните избори за Народно събрание и за изборите за членове на Европейския парламент, насрочени за 9 юни 2024 г., информира ведомството.

В изпълнение на ангажиментите си съгласно Изборния кодекс, с цел гарантиране на най-високите международни стандарти за провеждане на честни, свободни и демократични избори, Министерството на външните работи отправи покани за международно наблюдение на насрочените за 9 юни 2024 г. предсрочни избори за Народно събрание на България и избори за членове на Европейския парламент от България.

Постоянното ни представителство във Виена изпрати вербална нота с покана до Бюрото за демократични институции и права на човека (ОССЕ/БДИПЧ) и Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ПАОССЕ). Покани бяха отправени също до Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), чрез Постоянното ни представителство в Страсбург, и до Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС) чрез Генералното ни консулство в Истанбул. При проявено желание от тези организации, МВнР ще предложи на ЦИК регистрирането на техни представители като международни наблюдатели на предстоящите избори, допълват от МВнР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от Избори 2024
"Синя България" с амбиции за парламента
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.