Григорова: Столична община е твърде малък терен за политика

Голяма част от задълженията били чиновнически
23 апр 2024 08:34, Анисия Иванова
156
Григорова: Столична община е твърде малък терен за политика
Снимка: БГНЕС, архив

Политиката не е еднопластова, тя работи на много нива. Столична община е твърде малък терен за политика, там голяма част от задълженията са чиновнически.

Това каза пред БНТ общинският съветник Ваня Григорова, която вчера обяви, че ще участва в предсрочния парламентарен вот.

"Изправи се, България!" на Мая Манолова, ПП "Българската левица", и "Обединена социалдемокрация" са трите формации, с които Григорова ще участва в изборите, като тройната коалиция ще се яви под името "Солидарна България".

Не смятам "Левицата" за свои конкуренти. "На първи май БСП събират формации, с които щели да се обединяват, а утре е последният ден за регистрация на партии и коалиции за изборите, а на 7 май се формират листите с кандидати. Тоест, на първи май не може да се прави обединение, може да се съберат да пият едно кафе и да си кажат, че се харесват", обясни Григорова.

В някой от МИР-овете Григорова ще бъде водач на листа. И посочи, че след изборите ще търси обединение по водещи политики с различни партии, но не посочи точно с кои партии или коалиции. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от Избори 2024
Секции в 60 държави са планирани за вота 2 в 1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
2
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 1 седмица
Държавният търтей никога няма да си върши отговорно работата докато няма закон за персонална отговорност на държавната калинка! А това доказва, че солидарната система е проектирана да се провали, защото разчита на индиеца и калинката да имат самосъзнание!
144
2
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 1 седмица
Солидарния принцип може да съществува само в утопичното условие, че всички допринасят, разчитайки на тяхното самосъзнание, но в реалност той стимулира мързели затова се срива, видяхме го нагледно във всички страни които развиваха социализъм, на път сме да го видим и в ЕС. Всяка система която разчита на добър самоконтрол на индивида е обречена на провал защото хората са мързеливи по природа. Индийците от маалите никога няма да се хванат на работа докато държавата им позволява да мързелуват.
143
3
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 1 седмица
До икономист: с кой да сме солидарни? С 13 годишният принтер за биомаса от маалата ли? Или с държавният тъъртей който е с КПД на басейна на Титаник днес? Солидарна система работи само ако всички са с принос за нея, а 13 годишният принтер събран с цялата си рода и умножени по 2 са с по нисък принос за обществото от найлонова торбичка за ***! Ние сме за индивидуални партиди иначе имаме 2 милиона от 5 милиона нищоправци! А това за провала на капитализма и пазара го слушаме от 1944 насам.
142
1
 
0
 
! Отговори
икономист преди 1 седмица
Прав си, че има начини да се заобиколи плащането на данъци, обаче това не всеки ще има възможност да го направи, а и точно за това стъпката на прогресивно облагане трябва да е малка. За да не стимулираме хората към опити да избягват данъчното облагане. Според мен приходите все пак ще бъдат по-високи от тези при 10%-товия плосък данък. Нали се сещаш, че за да ползваш услугите на офшорните зони, първо трябва да си платиш? А и може да се въведе законодателство ограничаващо подобни практики.
141
0
 
1
 
! Отговори
икономист преди 1 седмица
Инфлацията обаче ще се увеличава, заради окрупнения бизнес и липсата на достатъчно конкуренция. Бизнесът ще изцежда и последните стотинки на работещите хора, докато за безработните няма да има никаква социална подкрепа, защото в държавите няма да има пари за тази цел. Като цяло сме се запътили към гражданска война. Та затова и по-добрият вариант за човечеството, е в близките 10-15г. да наблюдаваме свиване в търсенето и трансформация от пазарна към планова икономика с пестеливо изп. на ресурси.
140
0
 
0
 
! Отговори
икономист преди 1 седмица
Това ще се наложи поради огромния недостиг на кадри със средна и висока квалификация, главно в техническата сфера, но и в други сектори на икономиката, където автоматизацията е трудно постижима. Вследствие на което, големите играчи ще започнат да "крадат" кадри от по-малките, което ще доведе до фалита и затварянето на много от малките играчи. Обаче всичко това няма да може да отговори на завишеното пазарно търсене, а само ще доведе до кражба на пазарни дялове. Безработица с нулев растеж!
139
0
 
0
 
! Отговори
икономист преди 1 седмица
Ако растежът се задържи достатъчно дълго време около 1%, е много вероятно да се стигне до по-висока безработица, въпреки демографските проблеми. Има теории, че в един момент раждаемостта ще скочи съвсем малко, но ако това бъде съчетано с настъпването на новите технологии в производството, може да се получи ситуация на излишък на кадри в икономиката. Ако пък темпът на ръст, се задържи за още 30-40 години около 3%-та, ни чака блокиране на икономиката и "самоизяждане" на икономическите агенти.
138
0
 
0
 
! Отговори
икономист преди 1 седмица
То и без това "всеки сам си носи кръста", но ако няма солидарност в обществото, то няма да имаме общество в истинския смисъл на думата. Ще сме просто сбор от свободни електрони, и при това положение и държава не ни трябва. Направо да вземем да си правим каквото си поискаме. Ако няма солидарна пенсионна система, голяма част от пенсионерите, ще получават пенсии, които няма да покриват издръжката им на живот. Възрастни хора, ще капят по улиците като мухи. Изобщо, гениален си!
137
0
 
0
 
! Отговори
икономист преди 1 седмица
Когато събираме пари за други нуждаещи се хора, това пак е на солидарен принцип, защото сме общество, а в едно общество хората се подкрепят. Това е смисълът на обществото. Някой ден и ти ще имаш нужда от такава подкрепа, когато най-малко очакваш, и се надявай системата да продължава да е солидарна, че иначе ще свършиш зле. Налага се да се събират пари, предимно за лечение на редки заболявания, и такива изискващи много сложни хирургични интервенции. Не може всичко да се покрие от касата.
136
0
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 1 седмица
За какво да бягам като добър счетоводител може да ме изкара на хартия с нищожни приходи? Много от разходите мога да ги мина за фирмени? Начини има много, ще регистрирам фирма в офшорна зона и ще работя през свободна зона. Врътки има винаги стига да искаш да ги намериш. А колко приходи могат да се завъртат без документ? Официално съм на ръба, реално съм богат, а ти ме облагай с прогресивен данък, хаха.
135
0
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 1 седмица
По ниския растеж не значи по голяма безработица защото тези икономики отдавна нямат бум в популацията както има в Африка. Даже при Китай намалява населението, отделно имат застаряващо население. Да не говорим за факта, че голяма част от безработицата е формирана от ляво ориентирани социално слаби които чакат държавата да им изсипе пари като мана небесна, а не да се мръднат да работят или да се образоват! Я им орежи социала и да се хванат на работа!
134
0
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 1 седмица
До икономист: а експертите от МВФ ни препоръчват прогресивно облагане защото населението намалява, платците при 5 милиона население станаха около 1 милион, а ползвателите към 4 защото имаме 2.5 мил пенсионера, 1 милион роми и почти 1 милион държавни хрантутници. Всяка система ще се срине когато 1 трябва да носи 4 на гърбът си! Ако сме на индивидуални партиди го няма този проблем, няма да има индексиране на пенсии, няма да има здрави 20 годишни на социал, а всеки ще си носи кръста!
133
0
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 1 седмица
До икономист: и след като социалната кажа е толкова прекрасна защо се налага да събираме пари за помощ на това или онова дете? Нали обща каца, на всеки според потребностите или когато става за много пари социалното вече не важи? Въртим, сучим па се връщаме към това сам да се спасяваш защото общата каца нищо не покрива! В редките случай когато ми се е налагало да ползвам нещо за медицина ми казват, ти имаш пари ще си платиш и за какво ми обща каца тогава? За да плащам твойте разходи ли?Е не мерси
132
0
 
0
 
! Отговори
икономист преди 1 седмица
Експертите на МВФ не са някакви глу.паци, те много добре знаят как се движи БВП-то по години, и че този растеж не е достатъчен за да осигури приходите, от които държавата има нужда за да осигури нормалното си функциониране, както и за инвестиционната програма. От там е и провокирано тяхното предложение, за въвеждане на прогресивен данък, защото плоският вече не работи. В началото събираемостта рязко се вдигна, но след това приходите се стабилизираха на едни определени нива.
131
0
 
0
 
! Отговори
икономист преди 1 седмица
Освен това, що се отнася до растежа, за държавите винаги е хубаво да имат по-висок растеж, защото много често им се налага да инвестират в инфраструктурни и енергийни проекти, в които частни инвеститори не искат да участват, заради високия риск.Затова на държавите е необходимо да разполагат със свежи пари, които ако не дойдат през растежа на икономиката, трябва да дойдат от привлечен ресурс. Затова МВФ не препоръчва орязване на соц. разходи, а прогресивен данък, за увеличаване на приходите.
130
0
 
0
 
! Отговори
икономист преди 1 седмица
Радославе, не търси под вола теле, обясних ти вече, че в икономиката и живота има ситуации, които не можеш да предвидиш. Когато те сложат на операционната маса да те режат, последното нещо, за което ще мислиш, е къде са ти кюлчетата и гаражите.....Пък и доктора няма да те пита, а ще гледа колко пари имаш по индивидуалната партида, а ако е по-заплетен случая, може и кюлчетата да не стигнат. Ами ако преди това си ги похарчил за друго, щото кризата се е оказала продължителна? ха ха ха
129
0
 
0
 
! Отговори
икономист преди 1 седмица
Земеделието и животновъдството са сектори от критично значение за всяка една икономика, заради това, че осигуряват продоволствената сигурност на населението. Една лоша година, няма да е лоша за всички, но ако не са субсидиите, тези които са най-зле няма да могат да се задържат на повърхността и ще фалират. Ние обаче ще си внесем от вън необходимото ни зърно и месо. Обаче следващата година може пак да е лоша и да фалират повечето от останалите. И сектора ще ликвидираме, и внос може да няма....
128
0
 
0
 
! Отговори
икономист преди 1 седмица
Вярно е, че плоският данък е еднакъв за всички, но за тия с най-ниски доходи тежестта на тези 10% може да се окаже жизнено важна, а за тия с 10 000 лева им е все тая дали ще им вземат 1000 лева или не. Да не говорим, че има максимален осигурителен план, и реално данък се заплаща само до този праг. Прогресивната ставка може първоначално да нараства е с малка стъпка, за да се пробва системата. А и тия с много високите доходи няма къде да бягат, защото на повечето места са по-високи данъците.
127
0
 
0
 
! Отговори
икономист преди 1 седмица
Радо, няма значение какъв е мащаба на икономиката, защото и дългът на големите икономики е в трилиони долари. Тоест, по-ниският растеж, освен че в средно и дългосрочен план може да означава и по-малко работни места, а от там и по-висока безработица. Той означава и по-ниски бюджетни приходи, а разходите се увеличават заради инфлацията. Тоест държавата няма да може да си погасява задълженията по дълга. Прогресивния данък ни го препоръчват "зрънчо" икономистите от МВФ! Но ти си над тия неща.
126
3
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 1 седмица
Има колосална разлика между държавата да се намеси в момент на криза и да контролира всичко създавайки кризи! Знаеш ли как е предизвикан Гладомора в Украйна? Сталин и партията искали да покажат на злия запад, че СССР може да изнесе рекордно количество зърно и избиват милиони за да го постигнат! А за големият скок на Китай в който Мао докарва китайците до канибализъм? А, че Сталин моли злия запад да се върне в Баку, че иначе 2 барела нефт немогат да изкарат сами?