Григорова: Столична община е твърде малък терен за политика

Голяма част от задълженията били чиновнически
23 апр 2024 08:34, Анисия Иванова
156
Григорова: Столична община е твърде малък терен за политика
Снимка: БГНЕС, архив

Политиката не е еднопластова, тя работи на много нива. Столична община е твърде малък терен за политика, там голяма част от задълженията са чиновнически.

Това каза пред БНТ общинският съветник Ваня Григорова, която вчера обяви, че ще участва в предсрочния парламентарен вот.

"Изправи се, България!" на Мая Манолова, ПП "Българската левица", и "Обединена социалдемокрация" са трите формации, с които Григорова ще участва в изборите, като тройната коалиция ще се яви под името "Солидарна България".

Не смятам "Левицата" за свои конкуренти. "На първи май БСП събират формации, с които щели да се обединяват, а утре е последният ден за регистрация на партии и коалиции за изборите, а на 7 май се формират листите с кандидати. Тоест, на първи май не може да се прави обединение, може да се съберат да пият едно кафе и да си кажат, че се харесват", обясни Григорова.

В някой от МИР-овете Григорова ще бъде водач на листа. И посочи, че след изборите ще търси обединение по водещи политики с различни партии, но не посочи точно с кои партии или коалиции. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от Избори 2024
Секции в 60 държави са планирани за вота 2 в 1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Важното е сега масово да се гласува, иначе ДПС, СДС и ГЕРБ ще продължат да ни водят към мизерията от преди 1944 година. Все още изяждаме каквото се направи през 1944-1989 години, но то е на привършване.
103
2
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 3 седмици
До 97: а какво очакваш да изнася 1939? Совалки? Компютри? Ядрени реактори? Имали сме производство което е задоволявало местните подробности! Ти какво си мислиш, че са изнасяли Гърция, Испания или Португалия? Телевизори ли? Какво очакваш да се изнася по време на подготовка за война когато всяка държава започва да ограничава износа на всички стратегически стоки като стругове, оръжия, машини, трактори и тн.? Да не си мислиш, че хората тогава не са знаели, че войната е въпрос на месеци?
102
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ваня Григорова: Политиката не е еднопластова, тя работи на много нива. Столична община е твърде малък терен за политика, там голяма част от задълженията са чиновнически. ... И да и не. В София след 1989 управляваха демокраДи от СДС и мутродемократи от ГЕРБ, които нямаха никаква идея за развитието на София и целта им беше да откраднат колкото се може повече. Затова София затъва вече 34 години, както и цяла България. За София трябва стратегия за развитието, която после чиновнически да се изпълни
101
2
 
1
 
! Отговори
ЕДНО ЩЕ ВИ КАЖА преди 3 седмици
ЗАД ГРИГОРОВА ВИДЯХМЕ ДА СТОИ ВНУКА НА ВАПЦАРОВ, КОЙТО 2020 БЕШЕ ЗАД МАЯ МАНОЛОВА, КАТО ОБИКАЛЯХА С КОВЧЕЗИТЕ И ПИЯНСТВАХА В ПАЛАТКИТЕ НА ОРЛОВ МОСТ.... ТОЛКОВА ЗА ТАЗИ ТРЕТА ПАРТИЯ СЪЗДАДЕНА ОКОЛО ПРЕЗИДЕНТА..... ПОРЕДНИТЕ ЧЕРВЕНИ ШАРЛАТАНИ....
100
3
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 3 седмици
До зрънчоикономиста: не е фалирала, само обявява фалит, а САЩ са фалирали без да обявяват фалит. Съжалявам за грешката, ти не си икономист с диплома от зрънчо, ти си икономист с диплома изрезка от комсомолско дело! Затова мислиш за утре, а не да харчиш всичко днес и да просиш от държавата като ти трябва, за това са застраховките бе главчо! Инвестиции в ценни метали или земеделска земя, гаражи и тн. Какво да ти обяснявам неща много над капацитета ти?
99
0
 
1
 
! Отговори
Budinov преди 3 седмици
За дамата явно Столична община е ниска топка откъм далавери,и бързо се ориентира към по висока топка,депутат да става.Там са истинските кинти.Помним едно време Десито от Дулово дойде с едно фигуренце от баба и плетено,а сега е конституционен съдия,смятай народе и пак ходи за гъби на 9.06
98
2
 
3
 
! Отговори
икономист преди 3 седмици
Радославе, в живота има ситуации, при които всеки човек може да попадне. Например при икономическа криза, бачкаш това, което има на пазара, без да имаш възможност да проявяваш претенции към работното място. Именно тогава може да ти се наложи да закъсаш и в здравно отношение. И тогава какво правим, ако си на индивидуална партида, не ми отговори? Системата не е фалира, обясних ти какво се е случило, но ти нямаш акъл.... САЩ защо са във фалит, нали не са комунисти?
97
2
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 3 седмици
До зрънчоикономиста: когато 5 работят и виждат, че 6-тия взима наравно с тях без да работи, ги демотивира и накрая имаш 6 неработещи, но взимащи заплати, до това води цоца! Мениджмънт няма защото никой не взима решения без да се допира до по високо равнище, елементарни решения отнемат години докато минат през инстанциите, на края на годината по половин милион открадната продукция. Уж произвеждаш, а накрая щандовете празни, купони и на всеки се полага по 200 грама салам кучешка радост!
96
3
 
1
 
! Отговори
Николай Стоименов преди 3 седмици
Щом и хората с екзотичен цвят на кожата взеха да разбират от политика съвсем ни е спукана работата. То не бяха пожарникари ," учени "от Харварт,счетоводители сега и малцинства .Какво трябва да се случи та това племе да се събуди незнам
95
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
През 1939 България изнася селскостопанска продукция, най-вече тютюн (близо половината от износа) и зърно (около 20% от износа). Изнасят се още кожи, яйца, плодове и други. Не се изнасят промишлени стоки, защото такива почти няма.
94
3
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 3 седмици
До зрънчоикономиста: аз съм от Русе и мога да ти кажа, че има едва 2 фабрики правена по цоца, всичко останало е от преди това! А правенето по цоца вече не съществува, едното даже не заработи! Стига с тези митове за фабрики от цоца! Фабрики с машини с нацистки свастики по тях, но иначе били правени през цоца! Всичко което уж цоца направи е пребоядисано от царско време или изместено от един град в друг! И фалитите са защото некадърно управление комбинирано с демотивирани работна ръка води до брак!
93
2
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 3 седмици
До зрънчоиконома:преди НРБ златен лев, след НРБ хиперинфлация и лев струващ по малко от хартията на която е отпечатан,валутен борд и тн.Кажи бе зрънчоикономист:като е бил толкова прекрасен цоца защо трябваше да се прави стена за да се спират бягащите "щастливи комунисти" от прекрасният цоц,а не за да спират напиращи "пропаднали капиталисти" да идват?Как един цоцалист не даде смислен отговор на този толкова елементарен въпрос? Защо трябваше цоца да прави минни полета за да спира бягащите от него?
92
1
 
2
 
! Отговори
икономист преди 3 седмици
След ВСВ, по времето са социализма, е трябвало тепърва да се преструктурира икономиката на страната. От аграрна държава, е трябвало да се превърнем в държава с индустриална икономика, и това е дало своите "жертви"... Трябвало е да се извършат масирани инвестиции от страна на държавата, за да се случи тази трансформация на икономиката. Може би и на това се дължи т. нар. "фалит", за който някои хора намекват.
91
3
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 3 седмици
До зрънчоиконома: затова са индивидуални партиди драго цоц ромче, натрупват се в собствена сметка. И като не ти харесва работата или някакви условия я сменяш или работиш за себе си, драго цоц ромче което все чака някой да мисли вместо него. Статистиката преди ВСВ е вярна, но не ти изнася. А по време на тоталитарна НРБ колко да е вярна, петилетката изпълнена, но 70% брак, затова фалит след фалит! Като е била толкова прекрасна цоц системата защо фалира в цяла Източна Европа?
90
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Има си статистики, които ясно показват, че пред ВСВ в Европа по-изостанали от България са били само Югославия и Румъния. Да се отричат фактите е манипулация целяща да ни внуши, че след 1944 година България е изостанала, а преди това сме били много добре. Реалността е точно обратната. След ВСВ България изплаща тежки репарации, които допълнително утежняват икономическото положение в България.
89
1
 
1
 
! Отговори
икономист преди 3 седмици
През 80-те руснаците постепенно започват да излизат от икономическото обединение, и съвсем естествено и ние по-малките държави започваме да го закъсваме, защото си губим пазарите... Преди ВСВ хората са мизерували, както и сега, нищо по-различно! Тогава начело е бил царят, а останалите от правителството не са смеели и да пръднат без негово съгласие. Така, че дълбоко се съмнявам във верността на статистиките от онова тоталитарно време от монархически тип.
88
1
 
1
 
! Отговори
икономист преди 3 седмици
Между другото в последните години в САЩ се налага практиката, държавата да подпомага растежа на икономиката, чрез масирани стимули за бизнеса. Това също не е много дясно като политика, особено ако се прилага дълго време, но явно е нужно, щото иначе и тоя мижав растеж може да го няма.
87
1
 
1
 
! Отговори
икономист преди 3 седмици
Радославе, като си толкова умен и кадърен, можеш ли да обясниш как така любимата ти САЩ, за която съм съгласен, че провежда възможно най-консервативната дясна политика в икономическата сфера, същевременно е и една от най-тежко фалиралите развити икономики в момента? Не е ли странен този факт, ако всички глупости, които така обилно бълваш са верни? Явно растежът не е достатъчен, за да компенсира завишените разходи, а те не са от държавите, които наливат пари в социалната сфера...
86
1
 
2
 
! Отговори
икономист преди 3 седмици
Радо, искам да ми отговориш на един елементарен въпрос като за теб... Какво ще правиш ако някога в бъдещето го закъсаш с работата или работодателят ти плаща от по-евтините осигуровки, а ти не искаш да сменяш работата си, защото всичко друго те устройва. Какво ще правиш, ако точно в този сюблимен момент се случи да се разболееш от тежко заболяване, но здравната система не е солидарна, а е с индивидуални партиди? Ако лекуващият те лекар, ти каже, че няма да те приеме с тази осигуровка?
85
1
 
1
 
! Отговори
икономист преди 3 седмици
Радославе, за теб няма подходяща система, защото ти не искаш да живееш в общество, а като свободен електрон. Ако искаш да живееш в общество, трябва да си солидарен с другите членове на обществото, няма друг начин. Точно това имам предвид под неустойчиво производство на самолети, че технологията тогава е била примитивна, и един по-силен повей на вятъра е откъсвал части от самолетите. Затова сега ги правят по друг начин, а ние нямаме ресурсите за подобно производство!