Минчев за казуса с Корал: Много шум за нищо

Преговорите след изборите ще са трудни, не невъзможни
8 май 2024 11:21, Инна Ангелова
57
Минчев за казуса с Корал: Много шум за нищо
Снимка: БГНЕС

Като медиен фейерверк определи Никола Минчев от ПП казуса “Да запазим Корал”, където името му, заедно с това на Кирил Петков и Лена Бориславова, беше замесено. Минчев каза, че не е участвал в подписвнето. Има компетентни органи, които трябва да разследват и установят дали има нарушения.

Според Минчев скандалът най-вероятно ще отшуми след изборите, а това означава че в момента изглежда като активно мерориятие. Пред БНТ Минчев каза, че от такъв тип скандали избирателите се отвращават и това се отразява на избирателната активност.

Той коментира и още една временна комисия в парламента, свързана с дейността на Нотаруиса. "Тези, които трябва да разследват Нотаруиса се оказва, че са тежко замесени. Липсата на институционална активност от страна на прокуратурата по такива казуси, показва, че има проблем в независимостта й. Не бих казал, че в рамките на Комисията за Нотариуса сме разплели някакъв възел, все пак направихме всичко възможно да съберем колкото е възможно повече данни и за конкретни магистрати, които са били свързани с Мартин Божанов, а и с Петьо Еврото".

Минчев коментира и че след изборите, преговорите за съставяне на правителство ще бъдат трудни, но не и невъзможни. "След изброите пак ще сме поставени пред сложна политическа ситуация, в която намиране на политическо мнозинство за съставяне на кабинет ще бъде много важна, но и много сложна задача. Всички политически партии трябва да се фокусираме върху печеленето на доверие на избирателите", обясни още той.

В тези избори Никола Минев оглави листата на ПП-ДБ за Европейски парламент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от Избори 2024
Избори 2024: Българите разбраха, че месията не е решение, а главоболие
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гледах го това интервю сутринта. Минчев мънкаше, беше се свил и изкривил на стола. Досрамя ме от тоз бъдещ евродепутат.
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А бе, Минчев, отговори на въпроса? Има ли фалшифициран подпис? Нали си юрист? Защо не подскачаш от възмущение от тази явна измама. ПП дойде на власт, за да спре вредните практики. А то какво стана? Продължи същото. С тази разлика, че при ГЕРБ държавата се развиваше, а при вас влязохме в блатото. Измамници и некадърници сте.
44
0
 
10
 
! Отговори
Питащ преди 1 седмица
Тоя недо*расляк лъжлив, беше на една от най-важните позиции на държава , тоя който твърди, че да измамиш и излъжеш е нищо , та този ли ще продължава да ни управлява ?!?!?! Как ни натресоха тези некадърни нещастници да въртят далаверите си и да ни гледат в очите и да твърдят че е нищо. Това ли заслужаваме-някой си с фалцетно гласче и без капка морал да ни представлява ?
43
0
 
4
 
! Отговори
:) преди 1 седмица
Нищо, ама върши работа.
42
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Естествено, че така ще каже. И той е от котилото на шарлатанската шайка, която от това живее, да лъже, фалшифицира документи и да смята, че това е нищо. И не мога да разбера, кои са тези индивиди, които продължават да им вярват??
41
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Окрадоха народа си, ама нищо! Той обича да му дерат кожите!
40
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Туй е най-голямото ментеполитиче! И на гло при това!
39
1
 
20
 
! Отговори
ето такива като тоя преди 1 седмица
Ще ни дават после "мъдри"указания от ЕС и Брюксел...защо ги пращаме такива НЕМОЖАЧИ да ни представляват в Европарламента??!!После да ни пращат директиви за "зелена енергия" и Истанбулски конвенции,лагери за емигранти и тем подобни глупости....
38
1
 
17
 
! Отговори
Поредното МЕНТЕ преди 1 седмица
Което ще изпратим при Брюкселските МЕНТЕТА !!!!
37
1
 
15
 
! Отговори
ха-ха-хи...верваме преди 1 седмица
Адвокатски ширети и увъртания...нооо... първи в класацията за Европарламента.
36
1
 
17
 
! Отговори
интересна теза преди 1 седмица
Според пишман държавникът Пинчев измамата е " много шум за нищо " .
35
1
 
22
 
! Отговори
с АЛА-БАЛА към ЕС преди 1 седмица
И на тоя му порасна оная му работа...гледайки с комсомолски устрем към ЕС....а беше едно чиновниче в адвикатската кантора на тати и мама разнасайки папки насам натам...
34
1
 
23
 
! Отговори
Минчев-ШАРЛАТАНИН преди 1 седмица
Никой не трябва да гласува за тия ШАРЛАТАНИ!!!
33
0
 
22
 
! Отговори
Ала-Бала Шарлатани преди 1 седмица
Ако сигнала е за нас то тогава е:"...много шум за нищо..."....Ако сигнала е за ГЕРБ и ДПС то тогава е : КОРУПЦИЯ...!!!! КОЛКО Е УДОБНО ТАКОВА ТЪЛКУВАНЕ ...
32
0
 
23
 
! Отговори
да бе дааа... преди 1 седмица
Щом е за нашите ШАРЛАТАНИ ..."е много шум за нищо"...ноо...ако е за другите партии...тогава това е КОРУПЦИЯ !!!!!
31
0
 
16
 
! Отговори
До 23 преди 1 седмица
До Анонимен Мафията в България се нарича ПП-ДБ с тартори Божков, Бобокови и сие!
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ОТ ЗАПИСА КИРО СЕ ИЗКАЗВА КАКВА Е ДАЛАВЕРАТА - БОРИСОВ НИ Е МАРКЕТИНГОВ ВРАГ НО ИНАЧЕ РЕАЛНО НЕ НИ Е ВРАГ. АЙДЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ПАТЕРИЦИТЕ НА БОРИСОВ.
29
0
 
23
 
! Отговори
Нефелник и адвокат! преди 1 седмица
Този трябва незабавно да бъде изключен завинаги от адвокатската колегия! Пълна, тотална липса на морал, чувство за справедливост и спазване на законите на РБългария! Тоест, според тяхната терминология пълна липса на интегритет!
28
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
КАЖЕТЕ С ВАШИТЕ СЛУЖЕБНИ ПРАВИТЕЛСТВА НА ППДБ И С 9 МЕСЕЦА ВСЯ ВЛАСТ НА ВАС ПРЕБОЮДИСАНИТЕ КОМУНИСТИ ОТ ППДБ С КОЛКО ДЕСЕТКИ МИЛИАРДА ЗАРОБИХТЕ БЪЛГАРИЯ ЗА ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАПРЕД.
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя Минчев какъв е, ще мине ли 4 процентовата бариера че да е някакъв фактор. ШАРЛАТАНСКАТА КОАЛИЦИЙКА.