Политолог: Вредно е едни и същи лица да са в листите и за двата вота

Наблюдаваме делегитимация на българския политически елит
8 май 2024 22:10, Анисия Иванова
5
Политолог: Вредно е едни и същи лица да са в листите и за двата вота
Снимка: Bulgaria ON AIR

Наблюдаваме делегитимация на българския политически елит, което повлича със себе си смисъла на институциите, в случая не само на българските, но и европейските. Това коментриа в ефира на предаването „Директно“ политологът Милен Желев.

Той определи като вредна тенденция едни и същи лица да присъстват във всички листи и за двата вота - „това показва, че няма хора за нищо у нас“, убеден е политологът.

Желев даде пример с имена на български политици, които само преди месеци бяха избрани за общински съветници в страната, а на изборите 2 в 1 през юни ще бъдат кандидати и в национална, и в европейска листа.

„Не можем да приравняваме от една страна местната администрация, от друга страна българския парламент, от трета страна Европейския парламент. Проблемите са тотално различни, институциите са различни, а хората, които се кандидатират, остават едни и същи“, категоричен е той.

По думите му тези процеси отегчават българския избирател.

Според него преференциите ще разместват листи и кандидати и на тези избори, „но това няма да промени цялостната посредствена картина на българските избори“.

Банализирането на българския политически живот ще обхване и дебата за европейските избори, а смисълът на това кого изпращаме в Брюксел, ще остане на заден план, смята още политологът.

За шансовете на основните играчи и новите формации за разместване на пластовете в следващия параламент – вижте целия коментар на политолога Милен Желев във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от Избори 2024
Номерата на бюлетините са ясни: ГЕРБ №22, ПП-ДБ №14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
по тези геогр ширини е така и двете листа ако не стане на едното място ще станена другото кокалът не трябва да се изпуска това е девизът на цър-ву-ли-те еднии същи по колко мандата са нс какъв им е бизнеса защо не казват купуват гласовес държ пари аз затова не гласувам защото не мога да ги гледам
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е па готови са ората да се жертват ората, само келепир да има!?
1
0
 
1
 
! Отговори
Спас преди 1 седмица
Те младите гледат от старите как се краде и се учат бързо. Даже някои са направо отличници..