Свободно време на картина

Млади автори изследват темата в Националната галерия за чуждестранно изкуство
Обновена: 4 юли 2011 16:44 | 4 юли 2011 14:44,
0
Свободно време на картина
Младият автор Деян Янев е сред участниците в изложбата. Снимка: Деян Янев

На 6 юли от 18.00 в Националната галерия за чуждестранно изкуство ще бъде открита изложбата СВОБОДНОТО ВРЕМЕ…( Утопии на предела на всекидневието).

Експозицията е организирана и представена от Асоциация "Културен хоризонт 2007“ в рамките на международен художествен проект под същото заглавие.

В него партньори са национални галерии и музеи от Латвия, Чехия, Швеция и с финансовата подкрепа на Програма „Култура 2007-2013“ на Европейската комисия.

В Залата за гостуващи изложби се представят автори, работещи в различни направления и предлагащи различни художествени интерпретации на тази малко експлоатирана от изкуствата тема.

Свободното време е категория, обсебена преди всичко от социологическото познание, но артистичните изяви предлагат неочаквани и предизвикателни аспекти.

Кураторският избор на Борис Данаилов обединява и конфронтира различни артистични медии, техники и авторови възгледи, които изненадват с цял куп нови идеи.

Участници в българското издание са Александър Юзев, Деян Янев, Елена Панайотова, Ива Владимирова, Красимир Добрев, Красимир Терзиев, Сашо Стоицов, Надежда Ляхова, Симеон Стоилов и Феликс Фон Койдел.

Изложбата ще продължи до 30 юли.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари