Красотата в малкия формат

Първи форум до 16 януари
28 ное 2012 20:34, Петя Славова
0

Снимка: Галерия "Сезони"
  Изкуството в малък формат се събира в първия форум „Малки графични форми“, който бе открит на 26 ноември и ще продължи до 16 януари.

В програмата са включени произведения на художници, носители на награди за млади автори от последните три национални изложби „Графика – малък формат“.

Общо пет експозици обединява изданието. Четири разположени в престижни галерийни пространства в София и една гостуваща сборна българска колекция, включена в специалната програма на Първото международно биенале на малката графика – 2012 в Ниш, Сърбия.

По традиция, събитието се открива в навечерието на коледните и новогодишни празници и е едно от значимите артистични събития в края на всяка календарна година. Инициативата отразява пъстрата картина на съвременното българско графично изкуство; очертава посоки и тенденции, стилови и художествено-естетически търсения и демонстрира убедително артистичните превъплъщения и богатите възможности на различните графични техники.

В рамките на форума се връчват и годишните награди на секция “Графика и илюстрация”. Повече от 100 съвременни визуални артиста, изкушени от изкуството на малката графична форма и представители на всички творчески поколения.

Участват, както утвърдени художници, които определят облика на нашето графично изкуство през последните няколко десетилетия, така и млади графици, за част от които настоящото събитие е и творчески дебют.

Официалната церемония на връчването на наградите ще се състои на 1 декември от 19.00 часа в галерия „Сезони“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари