"Майстори на фотографията" представя Бен Ритър

Изложбата му е нас от 23 април
Обновена: 20 мар 2014 16:56 | 20 мар 2014 11:42, Петя Славова
0

Снимка: Фондация "Америка за България"

Изложба на американския фотограф Бен Ритър ще бъде подредена у нас от 23 април. Събитието е част от проекта "Майстори на фотографията", като за първи път подобна експозиция имаше с творби на Хари Бенсън.

Бен Ритър е работил за Ню Йорк Таймс, MTV, Ню Йоркър, Вог, Ролинг Стоун и Плейбой, снимал портрети на десетки знаменитости (Джон Леджънд, Фърги, Къртни Лав) и реклами на едни от най-известните марки в света (Ливайс, Мини Купър, Бъдвайзер), Бен Ритър казва скромно за себе си “фотограф, който живее в Бруклин”.

Фотографът е роден през 1981 г. в Ню Йорк. Завършва висшето училище към Музея за Изящни изкуства в Бостън и през последните 20 години работи в сферата на визуалните изкуства и дигиталната фотография. Списанието L Magazine, основано от най-младия режисьор, канен някога на Берлинале, включва Бен в топ 10 на любимите си нюйоркски фотографи.

Бен Ритър започва да снима като тийнейджър, първоначално пънк концерти, а скоро и за появилия се току-що музикален канал MTV. През деня Бен прави комерсиална фотография, а нощем продължава да трупа личен архив, снимайки колоритните си приятели; фотографът никога не се разделя с изразителния си, алтернативен стил, дори когато снима за компании като Найк и Есте Лаудер - Обичам красиви хора, които правят грозни неща. В това има особено интересна за мен естетика”, казва в свое интервю Бен Ритър.

Днес Бен Ритър живее в Бруклин, Ню Йорк и снима за медийни гиганти като Ню Йоркър, Ню Йорк Таймс, Вог, Ролинг Стоун, както и за глобални марки като Дизел, Найк, Джи Шок, Гарние, Боби Браун, Есте Лаудер, Гитар Хиро и много други. Камерата на Бен Ритър търси уникални състояния и моменти, които могат да се уловят сега и никога повече. Освен изящни, ефектни и забележителни комерсиални визии, Ритър създава уникални портрети на световнопопулярни шоубизнес звезди като Фърги, Дъфи, Джон Леджънд, Къртни Лав, Хлое Севини.

Първата изложба на Бен Ритър в България ще покаже 40 комерсиални и лични фотографии, обединени от основната посока в неговите творби - едновременно закачливи и замислени, симпатични и сериозни, понякога скандални, но винаги пълни с живот. Изложбата ще е във VIVACOM Art Hall и ще остане там един месец, до 25-ти май, като ще е съпътствана от лекция на фотографа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари