Графика ни отвежда "През девет земи..."

Изложба на Пламена Димитрова - Рачева в галерия "Сезони"
21 мар 2014 13:33, Петя Славова
0

Снимка: Галерия "Сезони".

Графични творби, които са и автобиографични за автора Пламена Димитрова - Рачева може да видим до 2 април в галерия "Сезони".

"През девет земи..."  ни позволява да проследим творческото й развитие и личните преживявания. Всяка картина представя момент от живота на художника – чувство, мисъл, надежда или мечта, когато се докосваме до тях ние виждаме не само произведение на изкуството, но и обект, с който може да изградим емоционална връзка.

Творбите са мистериозни, тихи, вълнуващи и дълбоко затрогващи с тяхната концепция. Те представляват не просто готови произведения, израз на творческия талант на автора, но и много дни и години прекарани в усилен труд, време на вдъхновение, успешни и безуспешни експерименти, неразказвани истории и майсторство, постигнато сякаш с лекота.

Пламена Димитрова-Рачева е изкуствовед и художник.  Творбите са изградени от различни медии – фотография, рисунка, колаж и инсталация, преминаващи през многостепенна дигитална трансформация на образите и отпечатани върху ръчно изработена хартия. Това разнообразие от творчески похвати авторката умело организира и извежда до знаци. Така се редуват пейзажи, интериори и портрети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари