Портретите на срама: Проект за победителите

Снимките са заснети в Гребна база - Видин, която тъне в мизерия...
3 юни 2015 21:29,
16

Снимки: Ивайло Петров Facebook

"Портретите на срама" е кратък личен проект на фотографа Ивайло Петров. "Заснех го в спортната и хотелска част на Гребна база - Видин, потресен от условията, в които са принудени да тренират спортистите там и да печелят титли въпреки тях. За проекта ми любезно се съгласиха да участват някои от най-изявените спортисти, донесли на България редица отличия на международно ниво", пише авторът в личния си профил в социалната мрежа Facebook.

На снимките с наведени глави родните ни спортисти позират на фона на мизерия и сивота. Победители, които въпреки срамните условия около себе си, успяват да се мотивират и винаги да дават най-доброто от себе си.

Богомил Петров - през май 1964 г. поставя първия световен рекорд за българската тежка атлетика и първи като цяло за родния спорт след края на Втората световна война. На Софийското градско първенство по вдигане на тежести преодолява щанга от 140 кг, с което подобрява руския рекорд в движението "повдигане"- лека категория до 67,5 кг. 8 години е бил национален състезател, участвал е в 101 състезания, от които печели 67.

Борис Недялков е състезател на каяк в клубовете „Бдин“ и „Ванто“- Видин. В момента се състезава за СК „Левски“- София. Осемкратен републикански шампион на България на едноместен каяк - през 2007, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 и 2015 г. Eдинственият български участник на Младежките олимпийски игри в Сингапур през 2010 г. Шести на европейското първенство в Хърватия през 2011 г. за юноши в четириместен каяк на 1000 метра.

Цветелина Цветанова е състезателка на СК „Борба, самбо, джудо“ - Видин. Четирикратна световна шампионка по самбо във възрастова група за девойки до 18 години. Два пъти Европейска шампионка за девойки по самбо. Два пъти печели бронзов медал по джудо на Европейско и Световно първенство. През 2012 г. е носител на титлата Европейски шампион за девойки до 16 г., тогава става и първа в своята категория на Балканиадата по джудо. Притежава златен медал и Европейската купа по джудо за 2012 г. и 2015 г.

Стефан Илиев е състезател на кану. Спортната си кариера започва във видинския клуб „Бдин“, където печели многократно републикански титли. Многократен участник в Световни и Европейски първенства. Бронзов медалист на двуместно кану от Световното първенство в Белград през 1975 г. на маратонска дистанция 10 километра. Работи като треньор в ДФС „Бдин“-Видин, в СК „Академик“- София и Плевен. Сега е треньор в спортен клуб „Ванто – Видин“. Заслужил майстор на спорта.

Снимките са посветени на „приятеля, който почина точно вечерта на този снимачен ден“...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в чужбина дават луди пари за такива снимки
14
0
 
1
 
! Отговори
SA преди 8 години
Много е важно да се напише на английски,а не на български!Такива сме продажници даже за нещо толкова нашенско!!
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добри снимки, к'во ми снимат само квартали дет' живущите сами са си направили мизерията. Тук базата си личи, че ремонт не е имало от векове. Къде са парите от данъкоплатеца, в коя грешна каса ги сложиха управниците??
12
1
 
5
 
! Отговори
ynota преди 8 години
oh , kak mi ide da hvana edna debela toiaga !
11
1
 
4
 
! Отговори
до видинчанин преди 8 години
Спомни си предишните кметове от кои партии са били- Р.Видов,И.Ценов и т. н.
10
6
 
11
 
! Отговори
Видинчанин преди 8 години
Кметовете на БСП в северозападналия район в т.ч. Видин като получат паро от държавата до обяд след обяд вече са ги откраднали. Щом асфалтираха тротоарите с дърветата какво да говориш за кмета на Видин . Заслужаваме си мизерията щом гласуваме още за БСП.
9
9
 
13
 
! Отговори
до Шоп преди 8 години
Всичко се подържа с пари,но те отиват при Шопите,не във Видин,това е истината.
8
15
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
И кой е виновен за това? Да не би аз да съм отишъл да им изкъртя плочките и да им натроша керемидите? Или Обама и ЕС са им забранили да си подържат базата? Пак добре, щом душовете не са отишли на вторични суровини.
7
5
 
18
 
! Отговори
младен преди 8 години
Е те така изглежда цялата ни дърважа, нищо че повърхностно е лустросана. Просто толкова е гнило всичко в БГ!!!
6
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом не може да се поддържа да се продаде и някой да направи нещо смислено. С реване и просене не става!
5
22
 
6
 
! Отговори
Охчо преди 8 години
Ама някой да им го ремонтира ли.. ако може... ми да се хващат да си намират спонсори и да си го ремонтират, безплатния обяд свърши!
4
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре, че съм го преместил едно време.
3
6
 
22
 
! Отговори
Хм.. преди 8 години
Подтискащо!пп. Иначе, браво на фотографа! За да не се свиква с грозната картинка, би било дабре да се дадат и снимки когато спортният комплес е бил поддържан! Някак си като, че се свикна бързо с мизерията около нас и се приема за нещо естествено! Ослепяваш за да не го видиждаш, затнаряш се в себе си! Фотографът обаче напомня!ппп. В контраст може да добавите в романтична обстановка със анцуги Боко пред магнолииката
2
17
 
16
 
! Отговори
ка преди 8 години
по европейски нали искате ес
1
3
 
36
 
! Отговори
видинчанин преди 8 години
За съжаление политиците ни нямат чувство за срам,но пък имат чувство за "забогатяване".В града не е по различно,могат да се направят още много снимки.