Акварели от Хитлер отиват на търг

Цената им е от 1000 до 45 000 евро
10 юни 2015 11:40, Петя Славова
2
Акварели от Хитлер отиват на търг
Снимка: архив, Reuters

Не е тайна, че Адолф Хитлер се е увличал по рисуването. Негови акварели и рисунки ще бъдат предложени на търг в Германия с цена от 1000 до 45 000 евро от 18 до 20 юни, съобщи АФП.

В каталога си тръжна къща "Вайдлер" посочва, че творбите на диктатора са създадени от 1904 г. до 1922 г. Най-висока е оценката на картина, на която е нарисуван замъкът Нойшванщайн на баварския крал Лудвиг Втори. Натюрморт с букет с карамфили, на който се вижда ясно подписа на Хитлер, е оценен на 10 000 евро. За продан се предлагат също акварел на Виена, "Прага под мъглата", портрет на дете, голо женско тяло.

През ноември акварел на Хитлер беше продаден за 130 000 евро от същата тръжна къща. Купувачът пожела анонимност.

В младежките си години Адолф Хитлер се опитва да се запише в художествената академия във Виена, но не го приемат заради липса на талант. Той продължава да рисува, като копира сцени от пощенски картички и ги продава на туристи.

След този провал Хитлер се насочва към политиката, оглавява нацистката партия и е избран за канцлер през 1933 г. Според експертите картините на Хитлер са посредствени и големите тръжни къщи обикновено отказват да ги продават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Картините му съвсем не са лоши.