Да уловиш вълната

Скулптори, посветени на сърф културата, от 1-и юли
26 юни 2015 16:09, Петя Славова
0
Да уловиш вълната
Снимка: Галерия Ракурси

Изложбата Wave Rider на младия скулптор Георги Георгиев - Jojo е посветена на сърф културата. Сърфингът е спорт, който полинезийците практикуват от средата на 18-и век и се явява бащата на скейтборда, сноуборда и всички други екстремни спортове, включващи дъска. Сърфингът е начин на живот, максималният лайфстайл, пълната свобода.

Може да видим творбите от 1-и до 14-и юли в Галерия "Ракурси".

Експозицията се фокусира върху индивидуалността на сърфиста като всяко произведение представлява своеобразен артефакт, разказващ историята на един истински wave rider: каква вакса използва за дъската си ( "Mr. Zogs Sex Wax"), какво се е случило с предишния сърф и защо няма пръсти на едната ръка, каква е неговата представа за перфектния tube riding, как се поздравяват сърфистите помежду си, как изглежда картата на сърфиста и кои са най-добрите места за каране, които трябва да посети.

Централната работа е тази на самия сърфист – реплика на „Дискохвъргач“ – който вместо диск в ръката си държи сърф. Георги Георгиев-Jojo е вече познат със скулптурите си, в които компресира няколко хилядолетия от човешката цивилизация и ги поставя в нов – съвременен контекст, което създава неочаквани контрасти и възможности за интерпретация, отбелязват от галерията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари