Виктор Чучков - син замени киното с фотография

Изложбата "Short Cuts" ще във Vivacom Art Hall от 30 септември
31 авг 2015 12:44, Петя Славова
3
Виктор Чучков - син замени киното с фотография
Снимка: Vivacom Art Hall

Виктор Чучков-син е добре познат като кинорежисьор и автор на кратки филмови форми, но малцина знаят за дългогодишните му занимания с фотография. Дебютната изложба “Short Cuts” ще го представи и като сериозен автор в тази област с подбрана колекция от кадри, заснети през последните 5-6 години на най-разнообразни места по света - София, Берлин, Кан, Лос Анжелис, Палм Спрингс, Ню Йорк, Хале, Сан Франсиско, Манчестър. Куратори на изложбата са доказаният тандем - Богданов/Мисирков.

Кадрите от изложбата са смесица от улична фотография, пейзажи и изключително силни портрети на познати фигури от културната сцена: Павел Койчев, Явор Бахаров, Радина Кърджилова, Яна Борисова, Деян Донков, Анани Явашев, Ованес Торосян и други.

„За мен фотографията винаги е била неразделна и важна част от моя живот. Фотографиите са заснети в различни точки от света и са смесица между киното, рекламата, личния и професионалния ми живот. Заглавието на изложбата съдържа съзнателен паралел със заглавието на филма на Робърт Олтман от 1993 г.

Терминът “Short Cut” има много значения, които по различен начин отговарят на концепцията на проекта - буквално означава “кратък откъс”, може да се преведе като “пряк път”, но означава и “късо съединение”, споделя Виктор.

Експозицията се открива във VivacomArtHall в сряда, 30 септември и ще бъде там до 18.10.2015. Куратори ще са Мисирков и Богданов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Виктор Чучков - син
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До аматьор фотографАма недей така, не завиждай на великото художествено произведение. Каква постановка само, какъв ракурс! Какви "силни" портрети. А моделът - върховен, чак да те е срам, че си от същия природен вид...
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
AKO VIKTOR CUCKOV E REGISIOR AZ SAM KOSMONAVT
1
0
 
1
 
! Отговори
аматьор фотограф преди 8 години
Ако снимките са толкова велики, като тази горе, изобщо не си струват вниманието.