Как изглежда "Сън в лятна нощ"

Показва ни Петринел Гочев в изложба
Обновена: 12 окт 2015 14:34 | 12 окт 2015 11:28, Петя Славова
0
Как изглежда "Сън в лятна нощ"
Снимка: Галерия "Сезони"

Как изглежда „Сън в лятна нощ“ ще ни покаже Петринел Гочев в изложбата си, която включва живопис и скулптура. Творбите му може да видим от 22 октомври до 11 ноември в Галерия "Сезони".

"Един художник е превърнал изкуството в част от живота си – по-точно живота си като обществено поведение, като памет и чувство – в изкуство! Арт-конюнктурата не е негова слабост, независимо накъде е обърната – към традиционната рутина или към съвременния произвол!", казва Светлин Русев за твореца.

Творбите на Петринел Гочев в галерията са непоказвани досега. Там монументални и произведения с музейни качества ще бъдат изложени редом с по-малки колекционерски формати за ценители. Всички те ще пренесат зрителя в духовен свят, изпълнен с библейски сюжети, старозаветни герои, театрални сюжети, ангели и играещи деца, които напълно отразяват ярката фантзия на твореца, отбелязват от "Сезони".

Петринел Гочев развива свой собствен символичен разказ, който е видим в неговите живописни творби и скулптури с монументално излъчване. Неговите творби не се влияят от модерните течения в изкуството и остават.

Той е художник, скулптор, театрален режисьор и сценограф. Завършил е средното училище за приложни изкуства и режисура за драматичен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Бил е директор на Благоевградския театър. Има повече от 10 самостоятелни изложби. Негови творби са притежание на Националната художествена галерия и много частни колекции в страната и чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари