Околосветско пътешествие с "Брегове"

Изложбата на Мария Райчева от днес в галерия "Сезони"
24 ное 2015 14:25, Петя Славова
0
Околосветско пътешествие с "Брегове"
Снимка: Галерия "Сезони"

Околосветско пътешествие по море и суша е събрано в изложбата живопис - "Брегове" на Мария Райчева. Може да видим картините от 24 ноември до 8 декември в галерия "Сезони".

"Брегът като граница между земята и водата, брегът като пристан, но и като край на сушата – на познатото и сигурното. Брегове… мястото, което търсим и към което се стремим, в пряк и преносен смисъл". - отбелязва авторката за изложбата си и допълва, че това, което я води през купчината празни платна и готовата за работа палитра, е по-скоро почти хедонистичното удоволствие от претворяването на природните дадености със средства като форма, колорит, пространство.

В изложбата съжителстват платна с повече пластично-колоритно звучене – панорама от градове, заливи, архитектура и природа, и такива, натоварени с повече експресивно абстрахиране на натурата, където реалистичното отстъпва на мистичното и имагинерното.

Мария Райчева има редица самостоятелни изложби и участия в съвместни експозиции у нас и в чужбина сред който TEFAF, Маастрихт, Български културен институт, изложби в Будапеща, Инстанбул, Варшава, Виена и Братислава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: бреговеМария Райчева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари