Открили открадната картина на Пикасо в Букурещ?

Двама холандци твърдят, че те притежават оригинала
19 ное 2018 11:37,
12
Открили открадната картина на Пикасо в Букурещ?
Снимка: архив Reuters

Платно, за която се смята, че вероятно е картината "Глава на арлекин" на Пабло Пикасо, открадната през 2012 г. от художествената галерия "Кунстхал" в Ротердам, е било открито в Румъния, предаде БТА.

Още по темата

При една от най-драматичните кражби в историята от галерията бяха откраднати седем платна на Пикасо, Матис, Моне и други творци на стойност милиони евро.

Румънският водач на престъпната група и съучастниците му бяха осъдени за кражбата през 2013 г., но никоя от картините не беше открита. Румънски специалисти тогава смятаха, че поне три от платната са били изгорени в опит за унищожаване на доказателства.

Според съобщение на прокуратурата се разследват "обстоятелствата, при които картина, подписана от Пикасо, на стойност приблизително 800 хиляди евро е била открита в събота вечер в област Тулча". В съобщението се уточнява, че автентичността на картината е в процес на изясняване, посочва Ройтерс.

Съобщава се още, че двама холандски граждани са дошли в посолството на Холандия в Букурещ с картината и са заявили, че са я открили в югоизточната румънска област.

Останалите откраднати при кражбата през 2012 г. картини са "Четяща жена в бяло и жълто" от Анри Матис, "Мостът Ватерло в Лондон" и "Мостът Чаринг крос в Лондон" от Клод Моне, "Жена пред отворен прозорец" от Пол Гоген, "Автопортрет" от Мейер де Хаан и "Жена със затворени очи" от Люсиен Фройд.

Картините се оценяват на 150-300 милиона евро, писаха румънските издания по време на процеса срещу извършителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
ъхъ преди 5 години
Страхотна рокляи бюст
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 12 9Абе за статията е едно, ама гледай каква "картина" е изтипосана на снимката!!!! И за тези цапаници е цялата гюрултия!!!!! И само не ми разправяйте, че нямаме вкус или нищо не разбираме от "изкуство"!!! Като че ли тия цапаници не са за да се наслаждават хората, а за това нормалните хора да се чудят пиян ли е бил "художника", на-д-ру-сан или въобще си от 6-та палата!!!
9
0
 
3
 
! Отговори
12 преди 5 години
Мега неграмотно написана статия. Нямам нерви да Ви цитирам правописните и правоговорни грешки. Редактора Ви сигурно е царя на Селската група.
8
0
 
2
 
! Отговори
52 преди 5 години
И се пише МотеТ!
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПикасо като художник е пълен бездарник - но се цени и то много! Надут бизнес балон!
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм най-изявен естет, но картината отпред когато и да я унищожиш, все е късно, такава грозотия...то за всеки влак си има пътници де, ама това по мое скромно мнение е влак за слепци. Изкуството трябва да радва, а видиш нещо хубаво, нещо за пример, да те разсее или да се замислиш, да те трогне, не да се чудиш що за клоун седи пред теб и да се чудиш какво е искал да каже авторът
5
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Егахти и крадливите съседи имаме!
4
0
 
1
 
! Отговори
. преди 5 години
откога има посолство на региона Холандия? Има някаква грешка! Доколкото знам има само на Нидерландия!
3
3
 
8
 
! Отговори
пак ли преди 5 години
Аман с тоя гений
2
0
 
3
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Фалшива новина! Картината, която уж е намерена, е фалшификат и цялото събитие е организирано от двама белгийци, за да промотират театрална пиеса.https://adevarul.ro/locale/tulcea/reactia-celor-inscenat-farsa-lucrarea-picasso-gasita-tulcea-explicat-escrocheria-1_5bf27990df52022f7599eeb8/index.html
1
3
 
9
 
! Отговори
Тоз наш Цецо ли е??? преди 5 години
Този на снимката ли е крадецът? Мяза го на Цецо, Бойко има по-дебел врат.