Фотограф пресъздаде лика на император Наполеон

Външността на великия военачалник предизвиква интерес
2 юни 2020 03:00, Петя Славова
17
Фотограф пресъздаде лика на император Наполеон
Снимка: БГНЕС

Интернет потребител, използващ услугата Art Breeder, пресъздаде лицето на известния император Наполеон с псевдо-фотографска точност, съобщава "Фигаро".

Независимият фотограф от Амстердам Бас Утервайк, криейки се под псевдонима Gandbrood, качи няколко портрета на Наполеон на страницата на услугата, като е използвал за тях дрехите му от картина на Жак-Луи Давид от 1812 г.

"Създадох това лице на #Napoleon Bonaparte с помощта на няколко картини, които въвеждам в #artbreeder (откраднах дрехите директно от картината на Жак-Луи Давид от 1812 г.) За съжаление, все още няма гени, които да генерират дрехи!", пише под работата си художникът.

Великият военачалник не е единственият френски политик, чиято външност предизвиква интереса на следващите поколения, предава БГНЕС.

Така през 2013 г. екип от експерти в областта на реконструкцията на лица направи 3D модел на Робеспиер, използвайки негова посмъртна маска и специални ефекти, които се използват във филмовата индустрия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
"Глупакът е само...досаден,педантът - непоносим."Наполеон
12
2
 
4
 
! Отговори
българин преди 3 години
Де го чукаш, де се пука?Не виждам каква е връзката между Наполеон Бонапарт и Адолф Хитлер???!!!Няма такава. С единствената разлика, че и двамата са се опитали да превземат Русия неуспешно. Но това не ги прави еднакви нали?
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За дрехи гени няма, но Наполеон си има гени и те са в неговите наследници, които са известни. Последният му наследник е французин, има негови снимки, както казват старите баби, одрал му е кожата! Все едно гледам Наполеон на младини.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Киро, ти ли си???!!!
9
4
 
0
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Поредният евро.ейски фюрер.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Велик военноначалник е бил, но само докато не подръпнал мечката за опашката.
7
1
 
4
 
! Отговори
Котки преди 3 години
Ами сега остава да направят биографичен филм с Руфъс Сюъл.
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не е пресъздал фотографът! Както си пише даже тук, си има живописен съвременен портрет, много точен портрет. Работата на днешните фотографи е използването на всевъзможни трикове и техники за манипулации на изображението. За съжаление. А и за радост. Затова има понятие художник фотограф.
5
6
 
16
 
! Отговори
Обгазен еврей преди 3 години
Вярно е, гоим, 6 милиона бяхме, Хитлер ни пусна газ, още кашлям, после ни кремира, после ни одраха кожата за протмонета и подвързии, а най-накрая ни стопиха лойта и направиха от нас хигиенни материали. А от кожата на дядо ми направиха лампион, още се закачам в огромния му нос, като заобикалям ъгъла, който осветява дядо!
4
6
 
13
 
! Отговори
Юда Искариотът преди 3 години
До АнонименХолокостът е истинско събитие, но там няма 6 милиона обгазени юдеи, а 9 хомосексуални еврейчета на ролкови кънки, сгазени от шофьор на Субару.
3
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има такива хора в момента. Те се опитват да подменят истината с твърдението, че ВСВ е десантът в Нормандия.А Холокостът е реално историческо събитие.Иначе би било добре като ще се пише за снимката, то тя да се даде в цял ръст. Да я видим, все пак.Правете журналистика, а не боза!
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво ?
1
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мяса малко на неуспял спортист,чиято карма е провал и фалит.Човек на рискът.