14 000 военни на парада за Деня на победата в Москва

Путин отбеляза огромния принос на съюзниците за разгрома на нацизма
Обновена: 9 май 2012 15:00 | 9 май 2012 13:00, Елка Василева
325
14 000 военни на парада за Деня на победата в Москва
14 000 военни преминаха по Червения площад. Снимка: Reuters

Близо 14 хиляди руски военни дефилираха с маршова стъпка под звуците на музика по Червения площад по време на парада по случай победата над нацисткия режим през 1945 г.

На официалната трибуна бяха президентът Владимир Путин и министър-председателят Дмитрий Медведев, назначен вчера на поста от своя ментор, комуто отстъпи поста държавен глава. Сред гостите бе и бившият президент на Съветския съюз Михаил Горбачов, посочва Франс прес.

Присъстваха също ветерани от войната, представители на обществени организации, многобройни гости от чужбина, сред които пратеници на страни от антихитлеристката коалиция, и на страните в Общността на независимите държави.

Военен оркестър изпълни химна на Руската федерация. По площада дефилираха представителни роти, рота барабанчици, следвани от знаменни групи и почетен караул от трите вида въоръжени сили. След тях минаха преподаватели и слушатели от висши военни учебни заведения и военнослужещи от бойни части, посочва ИТАР-ТАСС.

Парадът бе приет от министъра на отбраната Анатолий Сердюков. Колоните от военни бяха следвани от танкове, тежка артилерия и влекачи със стратегически ракети – "нова демонстрация на сила, достойна за Съветския съюз", коментира АФП.

Нацизмът не получи своевременно общ отпор, но в крайна сметка "взе надмощие отговорността и общата решимост злото да бъде победено. Пред врага се изправиха силите на единна антихитлеристка коалиция. И ние отдаваме дължимото уважение на
държавите, дали огромен принос за разгрома на общия ни жесток враг", заяви на парада Владимир Путин.

Президентът и върховен главнокомандващ поздрави всички хора в Русия и най-вече ветераните от войната по случай Великата победа, посочва агенцията.

"Русия последователно води политика за укрепване на сигурността и притежаваме огромното морално право принципно и настойчиво да отстояваме позициите си. Защото именно нашата страна (. . .) сломи врага и донесе освобождение на народите от цял свят", каза Владимир Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
0
 
1
 
! Отговори
к. станев - ст.з. преди 11 години
14 хиляди руски военни дефилираха с маршова стъпка няма маршова стъпка а строева крачка май не сте ходили в казармата
259
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
277-ми, финландците загубиха войната, нали! Загубиха огромни територии. А след войната политиката "Паасикиви-Кеконен" каква беше? Мир и дружба с великия съсед! А, вземи да прочетеш за подводничаря Маринеско колко хиляди немци е издавил в Балтика.
258
3
 
18
 
! Отговори
Единна Русия преди 11 години
Поклон пред подвига и саможертвата на великата и непобедима Червена армия !! Да живее и пребъде Единна Русия !! Вечна Слава Вам съветски бойци !!!!!!
257
3
 
8
 
! Отговори
Нина преди 11 години
Свят ден! Победата над нацизма, денят на Европа!
256
12
 
3
 
! Отговори
за 300 преди 11 години
Проста пръчко, ква Русия те гони....СССР ( вечна му памят) срази Германия, не без помоща на Англия и САЩ
255
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За какво ни е на нас армия - турците ни пазят... Пак... Отзад...Честито, рая!
254
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гнилой фашистской нечисти Загоним пулю в лоб, Отродью человечества Сколотим крепкий гроб!Пусть ярость благороднаяВскипает, как волна, -Идт война народная,Священная война!Вставай, страна огромная,Вставай на смертный бойС фашистской силой тмною,С проклятою ордой!
253
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Попитал Хитлер французите как да превземе Москва, нали Наполеон го е правил. А те му отговорили: А бе, Москва може и бързо да превземеш, проблема е, че на връщане руснаците ще дойдат с теб.Честит празник!
252
2
 
16
 
! Отговори
До 305 преди 11 години
Бих допълнил СЛАВА на народа, който ТРЯБВА да пречупи гръбнака на НЕО-РОБОВЛАДЕЛСКИЯ строй. СЛАВА. Единствената НАДЕЖДА на човечеството.
251
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ние сме си жалки в политиката. Преди 1941 в българските вестници има абсолютно същите коментари като днешните: Германия е силна, има най-модерната армия и ще смачка червените с тяхната изостанала икономика за дни, затова в интереса ние е да сме на страната на Германия и Оста. Е да де, ама какво стана?Ако смените Германия със САЩ, е абсолютно същото. за съжаление и българските многознайковци са със същите *** коментари.
250
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Слава на народа, който пречупи гръбнака на фашизма! Вечна да е паметта на милионите, загинали за Свободата на Човечеството! Днес гледах парада на Победата. Все бели момчета - славянчета със соколов поглед! Нямаше един ***! Стана ми болно, като ги сравних с едни мърди от един друг "парад".
249
1
 
9
 
! Отговори
До chicago преди 11 години
Демократичен компромис:Чрез сателитна връзка Путин ще наблюдава парада от "Сиърс тауър"(знаеш къде е ;-))), а еднополовата любов е разрешена само в 'демократичната'" американската армия (тя няма да участва). Така, че местоположението си остава същото.;-))
248
8
 
1
 
! Отговори
chicago преди 11 години
До 301,почти верна информация .Разликата е в градовете и улиците.Верно Руснаци и Китайци ще участват ама в парада на едополовата любов по Оушън Драйв в Маями.
247
2
 
19
 
! Отговори
галактика преди 11 години
Путин е щастлив!!!! Има цел- възходът на родината му, има семейство - и то добро, има подкрепата и любовта на народа - защото му вярва, има другарско рамо - не за комбина, а за доверие.... Путин е щастлив, и нека бъде!
246
1
 
11
 
! Отговори
do 299 преди 11 години
По информация на анонимен руски политик, Путин е издал указ за провеждането на парада на победата през 2015 на 5-то авеню(NY) съвместно с НОАК(Китайска народно-освободителна армия) ;-))
245
2
 
26
 
! Отговори
СЛАВА НА РУСИЯ! преди 11 години
СЛАВА НА ТАЗИ ВЕЛИКА ДЪРЖАВА РУСИЯ И НА ДАЛИТЕ ЖИВОТА СИ ВЪВ ВЕЛИКАТА ОТЕЧЕСТВЕНА ВОЙНА!
244
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По информация от анонимен руски политик Путин е издал заповед за започване на работи по разширяването на Москва река.Целта е за следващия парад през 2013г. по реката да мине самолетоносача "Адмирал флота Советского Союза Кузнецов".
243
1
 
18
 
! Отговори
До БОКЛУКА 290 преди 11 години
***, аз дългове към банки нямам. Имам дълг към дядо ми(ВСВ) и прадядовците ми(Балканската и ПСВ) и руските войници, които са паднали за свободата на България.
242
0
 
4
 
! Отговори
ЗА БОКЛУКА преди 11 години
Сега разбра ли, ***, защо е имало СМЕРШ?
241
6
 
1
 
! Отговори
До БОКЛУКА преди 11 години
Определен в ком.(288). ЕДИНСТВЕНИЯ ***. По същия начин ли печелите избори, БОКЛУКО(ед.ч.)

Спонсорирани публикации