Руски военни в Украйна? Глупости!

Путин: Киевските власти "вървят към пропаст и влачат след себе си страната"
Обновена: 17 апр 2014 15:36 | 17 апр 2014 12:21, Елка Василева
286
Руски военни в Украйна? Глупости!
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин категорично отхвърли твърденията за участие на руски военнослужещи в събитията в Източна Украйна, предаде ИТАР-ТАСС.

"Глупости са това. Никакви руски подразделения няма в Източна Украйна", заяви държавният глава по време на пряк телевизионен диалог с гражданите на Русия.

По думите на Путин в Източна Украйна няма "нито специални служби, нито инструктори". "Всички са местни граждани – подчерта руският лидер. - И най-доброто доказателство е, че хората, дето се казва, в прекия смисъл на думата си свалиха маските."

Путин съобщи, че е заявявал и пред свои западни партньори: жителите на Източна Украйна "няма къде да ходят, те никъде няма да идат, те са стопани на тази земя и трябва да се разговаря с тях".

Още по темата
Руският президент разчита световната общност да разбере колко сериозно престъпление са извършили киевските власти, използвайки сила срещу мирното население в Източна и Югоизточна Украйна, обобщава негови изявления ИТАР-ТАСС.

"Хвърлили танкове и авиация срещу гражданското население", киевските власти "вървят към пропаст и влачат след себе си страната", изтъкна Путин.

Изключително важно е възможно по-скоро да започне диалог между днешните власти в Украйна и отделните региони от страната, каза той.

Необходим е "не показен диалог със самите себе си, а реално търсене на компромис", заяви руският президент, според когото киевските власти посещават провинцията, но не разговарят там с народа, а със собствените си привърженици.

"Много важно е да започнат преговорите в Женева" за Украйна; "много важно е заедно да помислим за изход от ситуацията", добави Владимир Путин.

Руският президент заяви, че се надява да не му се налага да изпраща руски войски в Украйна. Той каза, че се надява украинската криза да може да бъде уредена с политически и дипломатически средства.

Президентът на Русия е убеден, че в рамките на междудържавните отношения Русия ще успее да постигне разбирателство с Украйна. "Дори в рамките на междудържавните отношения съм убеден, че ще постигнем взаимно разбирателство с Украйна", заяви Путин. Щом руснаците и украинците се обичат и уважават взаимно, "трябва да намерят начин и да се разбират", посочи той.

Путин изрази надежда украинците да разберат, че "Русия не можеше да постъпи по друг начин в Крим". "Щом се отнасяме с уважение един към друг, трябва всеки да признае на другия правото да прави собствен избор. Хората, които живеят в Украйна, трябва да проявят уважение към избора на онези, които живеят в Крим", подчерта руският президент.

Руският президент призна обаче за първи път, че в Крим е имало руски военни по време на мартенския референдум, който даде възможност украинският полуостров да бъде присъединен към с Русия, съобщи Франс прес. "Зад гърба на силите за самоотбрана, разбира се, застанаха наши военнослужещи и действаха много коректно, но решително и професионално", каза той, отговаряйки на въпроси в пряко предаване.

"В разговори със свои чуждестранни колеги аз не криех, че нашата задача се състоеше в това да осигурим условия за свободно волеизявление на кримчани. Затова бяхме длъжни да предприемем необходимите мерки събитията там да не се развият така, както се развиват днес в Югоизточна Украйна, за да няма танкове, бойни отряди на националисти и хора с крайни възгледи, добре въоръжени с автоматично оръжие", каза държавният глава.

В Киев бе извършен антидържавен преврат "в пълния, класическия смисъл на думата", веднага щом бившият президент Виктор Янукович "отпътува от Киев и изтегли от столицата подразделенията на МВР", заяви още Путин. Според него президентските избори в Украйна, които трябва да бъдат произведени на 25 май, ще са нелегитимни, тъй като има действащ президент, а в такъв случай трябва да се промени конституцията.

Русия винаги е стояла до Украйна и ще продължи да стои до нея, а помощта й достига вече стотици милиарди долари, заяви още Путин. Всички отстъпки и предимства, които са имали гражданите на Крим в състава на Украйна, остават с помощта на допълнителни субсидии, а освен това те ще получат всички придобивки, които имат руснаците, продължи Путин.

Държавният глава обеща да ускори преминаването на Крим към руската рубла. По думите му банковата сфера е един от най-сериозните проблеми, по който Москва ще се опита да се споразумее с украинските си партньори. "Засега това не се получава", отбеляза Путин в отговор на въпрос от Симферопол.

Владимир Путин предложи да бъде засилен диалогът за бъдещето на Приднестровието. "Това е един от най-сложните проблеми, завещани ни след разпадането на СССР. Там има население от над половин милион души, хората са настроени наистина много проруски. Голяма част са руски граждани. Тези хора имат собствени представи как да изграждат бъдещето си и съдбата си. И само ще е проява на демокрация да им позволим да постъпят така, както искат", каза руският лидер.

"Без съмнение трябва да се води диалог и с Молдова, и с Украйна, трябва да се засилят преговорите във формата "5 плюс 2", каквато формула съществува, трябва да се свали блокадата и да се премахнат негативните последици, които изпитват в момента хората, живеещи в Приднестровието. И от страна на Молдова, и от страна на Украйна. На границата с Приднестровието от страна на Украйна вече са струпани въоръжени националистически групировки. На подобна ситуация, без съмнение, трябва да се сложи край възможно най-скоро", заяви руският президент.

Близо 180 журналисти отразяват днешната 12-а поред телевизионна програма "Пряка линия с Владимир Путин". Екипът на предаването е получил над 2,5 милиона въпроса, задавани по телефона, чрез есемеси и видеообръщения. Въпроси ще идват и чрез телемостове с подвижни телевизионни станции в различни региони от Русия. Самият Путин ще подбира най-интересните, най-актуалните теми, посочва ИТАР-ТАСС.

След като предаването приключи, въпроси ще задават и журналистите, добавя агенцията и цитира кореспондента на Синхуа Лянго Юе, според когото днешната "Пряка линия" с участието на руския лидер предизвиква особено голям интерес сред световната общественост "заради международната ситуация около Украйна", пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименТова не са руснаци, а колнирания Йода! Затова са зелени!
223
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руски военни в Русия? Глупости! Това са просто зелени човечета, закупили си оръжие от магазините.
222
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е прав Путин за това че няма руски военни в Украйна. В Украйна има руски военни. Те там си живеят и са си местно население. Виж в някои области украински военни вече няма
221
15
 
4
 
! Отговори
трафоПОСТ преди 10 години
Кремълското джудже пак лъже. Този лилипут, ако беше Пинокио, руснаците можеха да си вдигнат с няколко процента дърводобива, само от носа му.
220
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За съжаление ги няма.... Нека да си върне Русия Малоросия!!!! Съединението прави силата!!!!!!!!! Да живее Руссия и България!!!
219
3
 
29
 
! Отговори
колибри преди 10 години
Путин е голям политик, а Русия е велика държава. Историята е доказала, че с Русия шега и гавра не бива. Голям мъж, хладнокръвен, умен , проницателен - свободно говори, не са му нужни нито подсказки нито листчета. Велик !
218
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DOLU RUSSIA
217
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
малко е мътна тази работа , ката гледам всички имат интерес от тези събития . за германия нови пазари и евтина работна ръка , отделно май ще се грижат за доставка на газ към Украйна . купуват от Путин по 200 плащат си на време и после продават 400. сащ ще си направи бази ще продава самолети и друг,и натовски играчки , да не говорим каква модернизация на АЕЦ вете ще падне .Русия ще храни по малко народ в нейната Украина и ще сложи за премиер който си желае, ако питате за питате за Украйна ?
216
6
 
36
 
! Отговори
евлоги преди 10 години
видяхте ли днес една от разликите между Русия и България.те си имат Путин а ние си имаме П...А за президент.Путин отговаря 4 часа на въпроси а нашето подобие на президент р.п. не може да върже две думи в смисленно изречение ..Путин е президент на цяла Русия а р.п. е президент на зелените човечета от ГЕРБ.Путин е мъж на место а нашия да ти е жал да го гледаш.но пък боко тиквата такъв послушко му трябва.Руснаците си заслужават президента а ние българите сме наказани с нашето подобие на президент
215
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
2592Трябва да те е срам, че нямаш свои мисли, а перефразираш и използваш чужди.С тоз багаж, освен пишеш каквото ти кажат, няма друго.
214
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
255Това се отнася точно за теб.Видимо си роб, кой е господарят ти, не ме интересува.Това дали си роб или не, е личен избор.
213
3
 
24
 
! Отговори
Йово преди 10 години
До АнонименНай много гладни и безимотни има в САЩ, това е ФАКТ които усилено се покрива от американската медийна пропаганда. Над 80% от населението на САЩ нямат собственост а големите им къщи и модерните коли са под наем.
212
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен по-голяма глупост не бях срещал. Жал ми е за такива хора, а често ме срам.
211
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Факт'' Путин и днес доказа, че е един от малкото съвременнидържавни лидери с огромен потенциал''-------------------------------------------------------------------------И в какво се състои съвремеността му с гладния руски народ.
210
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
това са хора на бате Фидел.
209
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин лъже повече и от 10 дърти ***!
208
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всеки роб се нуждае от господар!Българският роб се нуждае от кремълски господар!
207
3
 
21
 
! Отговори
Иван Пешев преди 10 години
Целия "демократичен" свят просто не може да повярва, че има хора които правят нещо "За родину", просто не могат да повярват че проруските сили не са войници пратени от Русия ами са си местните хора които са възстанали със или без руска организация ( това няма голямо значение ). Това е така защото така наречения демократичен свят е свикнал да ползва наемници и да прави войни само за някакви материални облаги те просто отхвърлят всяка друга възможност, неразбирайки я.
206
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В КРИМ винаги е имало руски войски ( все пак е единствената руска база в черноморския регион.Правилно е отговорил, при това беше с специален статут и плащаха на Крим.Де да бяха платили хам. за 3 те бази у нас.
205
19
 
6
 
! Отговори
Даниел преди 10 години
В едно и също интервю Путин призна за воиските в Крим преди 2 месеца, а казва, че в момента в Украйна нямало руски воиски. Как точно може да се вярва на човек, който директно ти признава, че те е лъгал по подобна тема много скоро преди това?

Спонсорирани публикации