Украйна е на ръба на гражданската война!

Путин обсъди с Меркел предстоящата в Женева среща за Украйна
Обновена: 16 апр 2014 09:32 | 16 апр 2014 09:32, Елка Василева
102
Украйна е на ръба на гражданската война!
Владимир Путин. Снимка: БТА

Президентът на Русия Владимир Путин и канцлерът на Германия Ангела Меркел са обсъдили по телефона ситуацията в Украйна, съобщи пресслужбата на Кремъл.  Руският държавен глава е посочил, че „рязката ескалация на конфликта поставя страната по същество на ръба на гражданската война“.

Лидерите на двете страни са отбелязали важното значение на планираните за 17 април четиристранни преговори /Русия, ЕС, САЩ, Украйна/.

„Изразена беше надеждата, че на срещата в Женева ще се успее да бъде подаден ясен сигнал, който да спомогне за преминаване на ситуацията в мирно русло“, добавя пресслужбата на Кремъл.

Още по темата
Путин е припомнил значението на стабилизацията на икономиката на Украйна и обезпечаването на доставките и транзита на руския природен газ за Европа, посочени в неговото послание до лидерите на редица европейски страни от 10 април 2014 г.

Правителството на Германия съобщи, че Меркел „подробно“ е обсъдила по телефона с Путин ситуацията в Украйна. „В центъра на вниманието беше подготовката за планираната за 17 април в Женева среща на външните министри на Русия, Украйна, САЩ и върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността“, добави заместник говорителят на кабинета Кристиане Вирцона.

По думите й разговорът се е състоял „при цялото различие на оценките за случващите се събития“. Разговорът се е провел по инициатива на германската страна.

Владимир Путин е разговарял по телефона и с премиера на Израел Бенямин Нетаняху.  Рязкото изостряне на кризата в Украйна е следствие от безотговорната политика на Киев, който игнорира законните права и интересите на рускоезичните жители на страната, е заявил Путин.

Путин е дал оценка на процесите в Украйна по молба на Нетаняху. Руският президент е подчертал недопустимостта на използването на въоръжени сили за потушаване на протестите на гражданите в югоизточната част на Украйна. Разговорът се е провел по инициатива на израелската страна, пише ИТАР-ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чудно ми е защо се създава грешната представа, че всички които подкрепят Русия са комунисти. Аз никога не съм гласувал за БСП, но твърдо подкрепям Русия.
85
1
 
0
 
! Отговори
Имани преди 10 години
Върнахме се във времената на ДИВИЯ КАПИТАЛИЭЪМ на Маркс и Енгелс!!! Времена в които всички се чувстват ощетени, губещи и победени, а спечелиха само КАПИТАЛА И БАНКИТЕ!!! Апропо до 97 - иэобщо нямаш представа какво пишеш, и эа какви предадени интереси говориш!!! Интересите и полэите от скъпоценното ЕС може би имаш предвид:-)))???
84
4
 
1
 
! Отговори
аз преди 10 години
До 456Налага ми се в отговор на твойте глупости да пиша само с главни букви - че дано разбере: ДА, ПУТИН Е ВИНОВЕН ЗА ИЗБУХВАНЕТО НА НАРОДНОТО НЕДОВОЛСТВО НА МАЙДАНА! ТОЙ ПОДКУПИ ЯНУКОВИЧ ДА ПРЕДАДЕ ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДА НА УКРАЙНА И ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ПОЧТИ ПОДПИСАНО СПОРАЗУМЕНИЕ С ЕС!!!! ТОВА Е ЕДИНСТВЕНАТА ПРИЧИНА ЗА ИЗБУХВАНЕТО НА ПРОТЕСТИТЕ НА МАЙДАНА! НЯМА ДРУГИ!
83
1
 
0
 
! Отговори
аз преди 10 години
До Анонименне знаех, че разговарянето с някого е "мачкане"? Как "мачка ционистите", разговаряйки с премиера на Израел? Света отдавна е спрял да проповядва антисемитизъм - вие тепърва почвате?! Било е популярно в Русия в края на 19 век, в централна Европа в началото на 20 век, в България - НИКОГА?! Но се намират псевдо българи, които тепърва почват с антисемитизъм?! Дори Иран вече почва да се отказва от това!
82
1
 
0
 
! Отговори
Имани преди 10 години
Германските социалдемократи се опитват подобно на щраус скрил главата си в пясъка да неглижират факта че Русия не е част от манталитета и от институционалната обвърэаност на Европа!!! Световната финансова криэа нанесе иэключително силен удар върху руската финансова система!!! Още по-малко ще се примири Русия с приемането на Украйна на един по същество эападен модел на демократично раэвитие, който я насочва към по-динамично сътрудничество с ЕС и НАТО!!!
81
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не му обръщайте внимание на василев.. На всякъде си има по един гуньо простия, това е призванието и на василев..
80
2
 
3
 
! Отговори
456 преди 10 години
Все Путин е виновен на "демократчетата"ни.Путин ли предизвика Майдана,Путин ли изгони законния президен на Украйна,Путин ли палеше гуми и превземаше стради,той ли организира всички фашизирани организации на Украйна да си правят каквото им падне.Който го предизвика сега да си носи кръста.Защото в един милионен град да свалиш правителство с 20-30 хил протестиращи човека е невъзможно ако тези човеци не са обучени и осребрени както трябва-и кой им плащаше и кой ги обучаваше????Сега Путин виновен
79
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ei tova djudje niama da spre da podklajda ...
78
2
 
6
 
! Отговори
UFSY преди 10 години
Гледам, протестиращите в югоизтока са баби, лелки, чичковци... но видях и как ветераните от афганистан, беркут с цели поделения отказват да стрелят по народа си, армията също... видях организация, не виждам обаче мародери, не виждам разграбване на магазини... интересно... гледам народа събира, храна, пари, ходи на работа и след това пак протестира. Оръжието е под контрол.Със вътрешни проблеми не се праща армията, а специалните части, някой от накокържените знае ли защо?
77
2
 
1
 
! Отговори
UFSY преди 10 години
Коя част на Украйна е окупирана? Да... Киев от хунтата... ех, чудя се дали Яценюк, Турчинов и Кака Мурка Тимошенко дали не са на Полковника хора, че все му вдигат за забивка.Според мен са двойни агенти и се гаврят със запада...
76
2
 
4
 
! Отговори
Западът не ще растеж преди 10 години
Америка иска разширяване на НАТО и ЕС, а не шенгенските европейци от Севера и Атлантика. Така икономически се отслабва Европа (част от която е Русия) за сметка на АСЩ... На тези играещите игри на конзоли младежи им се показва част от кърпата, защото иначе фокусът ще се провали. Работата е, че Русия и още 10-ина държави полека започват да се разплащат без да минават през великият $. Заради това игнориране на Долара като средство за разплащане бяха нападнати,разрушени, демо(кра)низани Ирак и Либия
75
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кутевските *** пак на раздумка и отново в защита на руската агресия.
74
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руския окупатор в Украйна трябва да бъде избит!Да живее Украйна!
73
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жалкото кремълско джудже :)
72
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 81Руска подлого, заминавай за Русия. Тук е България!
71
3
 
15
 
! Отговори
UFSY преди 10 години
Гледам русофобите яко са се накокържили... защо бре колеги? Русия, прави всичко възможно да защити интересите си, в случая те съвпадат с част от жителите в югоизточната част на територията на Украйна.С тези думи за смърт, и други зложелания ставате все по-смешни, като булонки около баба Меца...Вместо да сте конструктивни, само кръв искате!
70
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия ще затъне в Украйна рано или късно. Не може само да мътиш водата.
69
1
 
0
 
! Отговори
до 56 георгио преди 10 години
Ще си представиш и американски бази, а по- нататък и китайски!
68
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 74Тези приказки ги слушам не знам вече колко години :)))))))))Хубаво е да живееш с мечти, но не забравяй и да си пиеш хапчетата.
67
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смърт на фашизма и османизма.