Бойната мощ на Черноморския флот е приоритет за Русия

Путин прие парада за Деня на военноморския флот
Обновена: 27 юли 2014 16:56 | 27 юли 2014 16:55, Елка Василева
253
Бойната мощ на Черноморския флот е приоритет за Русия
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Руският президент Владимир Путин поздрави руските моряци и офицери с Деня на военноморския флот, отбелязан тази година тържествено в северното пристанище Североморск край Мурманск, предаде ИТАР-ТАСС.

Путин прие парада на борда на тежкия авионосещ крайцер "Адмирал от флота на Съветския съюз Кузнецов". В приветствието си той постави акцент на това, че денят на ВМФ е празник за цяла Русия, защото "военноморският флот за нашата страна - това е нейната гордост, мощ и достойнство".

В речта си Путин подчерта, че „сред нашите специални приоритети е засилването на бойната мощ на Черноморския флот“. По думите му ще се обновява неговият корабен състав, ще се създава съвременна военна и социална инфраструктура, предаде Интерфакс.

Президентът приведе данни, че през миналата година руските  военноморски сили са извършили общо 43 големи похода, включително и за защита на руското морско корабоплаване и за противодействие на пиратството.

Путин припомни, че за изминалата година са били спуснати на вода 26 нови военни кораби и съдове, седем от които вече са предадени за служба на ВМФ. В бойния състав са влезли въоръжените с ракети атомни подводници със стратегическо предназначение "Юрий Долгоруки" и "Александър Невски". Скоро ще влезе в действие и атомният подводен крайцер "Северодвинск", въоръжен с крилати ракети. Неговите изпитания  вече приключват. Продължава строителството на още 60 кораба, катери и осигуряващи съдове, заложено е изграждането на 11 нови корпуса.

По време на днешните тържества руският държавен глава прие на борда на крайцера рапорт по видеовръзка от генералния директор на главната руска военна корабостроителница "Севмаш", разположена в Северодвинск - Михаил Будниченко, посочва БТА.

Той доложи на Путин, че там са заложени за строеж три подводници наведнъж - "Княз Олег", "Красноярск" и "Хабаровск". Те са част от утвърдената лично от президента програма за превъоръжаване на флота. Програмата се изпълнява в съответствие с графика, отбеляза Будниченко във видеорапорта си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 229 , neya znaes istoriqta , Kipur e daden v 1878 v srok ot 90 godini pod naem na Britaniq ot Osmanskata imperiq , kakto Honkong e daden na birtancite ot Kitay za 100 godini takiva nesta ne gi pisat v vasite ucebnici promiti mozaci :D jiveete ama vi lujat i govorite gluposti :D
162
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 236NEYA znaes istoriqta , promili sa ti mozika
161
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НагоренПопокатепетълИ ще гледат от първия ред ядрени гъби
160
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До малъкUSсамолетоносачЩото си глух и не чуваш дебнещата те Руска подводница :)
159
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯСъздателя на Съветската космическа програма се казва СЕРГЕЙ КОРОЛЬОВ (роден и израстнал в СССР и Учил се от Цилоковски). Американската космическа програма се ръководи от ВЕРНЕР ФОН БРАУН(член на немската националсоциалистическа партия) и още няколко други НЕМСКИ конструктори продали се за пари на американците.
158
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 44Относно щурма на Берлин,това го спасява, както и огромна част от населението му. Руснаците е можело да блокират града и да го обстрелват и бомбардират докато капитулира,или докато не остане нищо от него и населението му.
157
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 44Япония капитулира,защото губи последната си боеспособна армия(Квантунската) и Манджурия превзета от Червената армия за 2 седмици(1-15 Август)
156
3
 
23
 
! Отговори
Хулио преди 9 години
те си сринаха сами кулите на Световния търговски център и избиха над 3000 свои граждани за да имат повод за окупация на Ирак(нефт), Афганиастан(маковите полета за хероин, носещи над 100 млрд. $ всяка година), а ти се чудиш, че били жестоки с чужди граждани
155
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Току що даваха по дас ерсте документален филм за маршалските острови и проект 4.1 !Журналиста заяви, че след като е завършил филма го е срам че е американец.Става дума за ядрени опити и умишлено радиоактивно облъчване на хора - диваци както ги нарекоха амер политици- с цел мед. Изследвания. Ех колко демократично!
154
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойната мощ на източните *** съвсем е намаляла.
153
3
 
41
 
! Отговори
до 206 преди 9 години
Руската военноморска база в Тартус(Сирия) ли е въшкарска?:))))нещо много си се надъхал..намали киното:)))..наскоро един *** тук писа как нямал търпение да се запише доброволец в Украйна за да трепел руснаци...хахаха..що не го последваш за да видиш какви "въшкари"са руснаците:))))а това, че Запада не ударил Сирия, защото зад нея са Иран..показа, че нямаш никой в главата...ТОЧНО ИРАН е голямата цел на Запада, но не им стиска, защото Русия и Китай са зад тях..не си в час, момче:))))
152
6
 
41
 
! Отговори
морски преди 9 години
Слава на Русия!Велика!
151
3
 
36
 
! Отговори
Хулио преди 9 години
ЕДИН ЗАГУБЕН ТУК ОБЯСНЯВА КАК РУСИЯ БИЛА НАЙ - АГРЕСИВНАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА...САМО, ЧЕ РУСИЯ НЯМА БОМБАРДИРОВКИ НАД ЕВРОПА(САЩ БОМБАРДИРА СЪРБИЯ С ОБЕДНЕН УРАН)РУСИЯ НЕ Е ИЗБИЛА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ В БЛИЗКИЯ ИЗТОК, А САЩ ИМАТ И ТОВА ПОСТИЖЕНИЕ(ТЕ ВПРОЧЕМ ПРОДЪЛЖАВАТ С КЛАНЕТАТА И ТАМ И В АФГАНИСТАН..ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ В ОСНОВАТА НА ТЪРГОВИЯТА И ПРОИЗВОДСТВО НА НАРКОТИЦИ СТОИ ЦРУ..В СРАВНЕНИЕ СЪС САЩ ПО МИЗЕРИИ И КЛАНЕТА, РУСИЯ Е КАТО ПЕЛЕНАЧЕ
150
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПосмалетеДо 1960 г. Кипър е бил колония на Великобритания.Разделянето става през 1974 г. Турците нахлуват на база на Гараннциония договор от 1960 г.Другото е празни приказки.НАТО няма нищо общо със Кипър.Бръкни щом живееш във века на интернет и виж за Кипър
149
2
 
5
 
! Отговори
Посмалете преди 9 години
малко омразата и се разходете до Кипър. Красиво е. Това ми го разказа екскурзоводката - кипърка. Къщата й е била в турска Никозия. Британците са им дали заем с 4 % лихва, да си построят къщи. А за църквите има хубав филм - турците са се съгласили да ремонтират 1 църква и 1 джамия на година, т.е. - 500г. за ремонт. Стига сте мразили - четете. Живеем във века на интернет. Турция вече е била натовска държава тогава, Британия също. Кипър е била британска колония. Лека вечер.
148
1
 
16
 
! Отговори
до анономко 208 преди 9 години
*** си ти. Турците са навлезли в северен Кипър под предлог, че правят учение на НАТО и не са се изтеглили. Когато гърците са се опитали да се борят и са отворили погребите са открили, че в съндъците има камъни, а не автомати. Сега в турската част са американските бази, а в гръцката - британски. Турците заселиха бедняци от Анадола. И оставиха 500 църкви да се рушат. Кипър е пряко свързан с нас. 1878 османците го подаряват на Англия, за да спре настъплението на руснаците.
147
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Партизанин 219Късно е либе за китка,когато се обърне колата пътища много.Вие когато имаше Варшавски Договор и нашата армия беше над 100 000 нищо не направихте ,та сега ли?Всеки има право да си мисли без да пречи на другите.А ако го беше казал някой сръбски партизанин можеше и да му повярвам,защото те яко са воювали със Хитлер,ама като представя Бай Тошо какъв партизанин е бил и ми става ясно какви са били всички наши мандраджийски партизани.
146
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До малкияКогато си млад всичко е хубаво.Когато човек си спомня,дори и лошите моменти си спомня от към смешната страна.Все пак добре е че не е станал сакатлък със средиземноморския кит.
145
1
 
9
 
! Отговори
До малкия преди 9 години
Ех малък, навремето ги слухтяхме тия в средиземното. Колко ракия се изпи тогава!!!!Хубави времена бяха! Е дадохме няколко грешни позивни ама до сакатлък не се стигна!!!
144
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 217Добре добре,много на място излизаш със опорната точка всички са маскари и Русия и САЩ.Стане ли напечено веднага я пускай пак.От време на време сменяй със : А защо в Америка бият ***,но по силно въздейства :Колко Индианци избиха Янките.Споко всичко е наред.

Спонсорирани публикации