Бивши и настоящи руски военни воюват в Украйна

Захарченко: Доброволците от Русия са 3 000 - 4 000
Обновена: 28 авг 2014 14:39 | 28 авг 2014 10:45, Елка Василева
166
Бивши и настоящи руски военни воюват в Украйна
Снимка: Reuters

Силите на проруските сепаратисти от т. нар. Донецка народна република в Източна Украйна включват "около 3-4 хиляди руски доброволци", съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на Александър Захарченко, премиер на непризнатото формирование.

"Мнозина от тях си заминаха, но повечето останаха", каза Захарченко в обръщение, излъчено по телевизия "Россия 24".

Още по темата

„Днес ни задават много въпроси как е станало възможно от разпръснати полупартизански отряди армията на ДНР да се превърне в мощна военна организация, способна не само да противостои на украинските въоръжени сили, но и да ги побеждава на бойното поле – каза Захарченко. - В Киев и на Запад повтарят за руско военно нахлуване, за да оправдаят по някакъв начин масовите поражения, които украинската армия търпи повече от месец. Никога не сме крили, че сред опълченците има много руснаци, без чиято помощ щеше да ни е много трудно, щеше да е по-сложно да воюваме“.

Захарченко отбеляза, че сред руските доброволци има много бивши кадрови военни. „Сред нас воюват и настоящи военни, които вместо отпуск пристигнаха при нас, за да се борят за нашата свобода. Това е характерно само за руснаците“, каза той, като припомни за събитията в Сърбия в края на 90-те години.

Захарченко каза също така, че сред доброволците от Русия „за съжаление има и загинали“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен защо пък руснаците да видим от къде са лидерите на СССР в тези години ...сталин - ГрузинецХрушчов - УкраинецБрежнев - Украинеца относно Молотв-Рибентроп се подписва понеже Британия и франция играят на гео политика по отношение на Полша в същото време когато се преговаря с Германиия СССР преговаря и с Британци и французи но те вместо да дадът гаранци теглят дъвката в очакване Хитлер да нападне Полша по бързо следкато узнае че СССР води преговори със западните държави
112
0
 
5
 
! Отговори
неам думи преди 9 години
До НФБ България стана много богата и уредена и затова сега обяви Русия за потенциален враг.No brain no pain.
111
0
 
2
 
! Отговори
мнение12 преди 9 години
До Българин от ОдесаПобеда!
110
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 138Ей тази легенда за велика България преди 44-та не я забравихте. България е била бедна, изостанала аграрна държавица. Със селскостопансто на нивото на средновековието.
109
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен #139Tochno tova sa - dobrovolci. Kogato vsichko zapochna v Ukraina imashe naemni ubiici ot "BlackWater" y za tiah nikoi nishto ne kazaha.
108
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо пишете само за руски бойци? Манипулирате хората, като не казвате всичко което е в интервюто а избирате отделни цитати. Захарченко каза , че имат около 3000 доброволци , включително и българи, сърби, унгарци, испанци и др. освен руснаците. Или преписвате текста или ви диктуват какво да пишете. " Обективна журналистика" , ама рано или късно всичко ще излезе наяве. Какво стана със самолета , що демократите замазаха всичко, защо не се огласиха данните, къде са записите? ПИШЕТЕ
107
1
 
5
 
! Отговори
До 136 преди 9 години
Ти как ги изчисли тия 140 млр. лв. , големи финансисти имаме. Оръжието което сме го получили от СССР смятал ли си го колко струва и направили сметка колко сме закупили по времето на демокрацията? Ще ти помогна, НУЛА кръгла НУЛА. За 20 години не сме купили нищо свястно оти немаме парички, крадат ни господата дето са много загрижени за България .
106
1
 
6
 
! Отговори
Иван Сотиров преди 9 години
До коментар 4Откровена руска агресия срещу суверенна държава.А Европа спи...както през 1938-***. Да така е на прима виста войни на САЩ - Куба , Мексико, Гренада, Ирак , Виетнам , Авганистан , Камбоджа, Панама, Югославия , Корея , Иран и те така. А светът спи .
105
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Az--134;Ти самия си *** бе глупчо. Руската окупация след ДАВЕТИ ни струва 140 милиарда лев.Или това не те интересува понеже е "братски" грабеж. Нали ви сложиха на власт.Щяхте да видите власт на КУКОВО ЛЯТО, ***
104
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Българин от Одеса--130;Ти си поредния близач на руски ***
103
1
 
14
 
! Отговори
Az преди 9 години
Руснаци помагат на руснаци.Нищо лошо. То без това държава Украйна няма. А да питаме другите разните му там гърци , поляци и т. н. какъв го търсят Там?Американо европейските КРАДЦИ дето окрадоха България с тази уж демокрация сега искат да крадат другаде ама там е трудничко........Сега ще полаят малко и ще подвият опашките.......Ха ха ха ха Голям смях
102
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АДЪТ В ОДЕСАполит активисти на едните убиха полит активисти на другите
101
4
 
3
 
! Отговори
АМАН преди 9 години
колкото повече си мерят ... толкова по-къси им стават... сега не е 44-та година, и хората в Русия вече имат какво да губят... никой не иска Война...
100
5
 
28
 
! Отговори
Българин от Одеса преди 9 години
защо никой не пиши за няколкостотинте доброволци българи които се бият за новорусия,нядявам се да затвърдим победата там за да се прехвърлим към Одеса,за да отмъстим за стотината наши братя и сестри изгорени живи,смърт на фашистите в Киев ,свобода на Одеска област
99
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Пешко Пешко, ако ти си това на снимката, мисля сииииииии, че ще те разпръсна като смерч
98
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Евалата на рашките мужици!Само те могата да помагат безкористно в бвда на слвяни!От написаното излича че наистина официално няма намеса в суверенна държава!Всичко е въпрос на разбиране и човешка позиция!
97
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 126 -***... А Европа спи...-------------*** какво се учудвам материяла е лош!
96
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Откровена руска агресия срещу суверенна държава.А Европа спи...както през 1938-***.
95
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 114---Ot purviq den Rusia e aggressor . Kazah . Pove4e idiotshtini ne mi se slushat.-----Ами недей да говориш и няма да чуваш идиотщини!
94
5
 
13
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Разбрахте ли сега,защо Педро Порошенко си продаде бизнеса и то на Ротшилд?Хем спаси парите,хем си получи възнаграждението!Те евреите много се поддържат!А Украйна е бита карта-сега просто се замазва положението,на Запад мрънкат,ама с половин уста,за Боинга мълчат,но и от Русия не настояват.Май всичко е решено!Да му мисли украинския народ,дето му обещаваха реки от благоденствие,а получи потоп от нещастия!Което,между другото щеше да стане и без война....Като у нас.

Спонсорирани публикации