Киев: 4000 руски войници от Крим по "административната граница" с Украйна

"Тези части са организирани на малки тактически групи"
18 сеп 2014 15:49, Елка Василева
62
Киев: 4000 руски войници от Крим по "административната граница" с Украйна
Снимка: архив, Reuters

Украинската армия заяви, че Русия е разположила около 4000 войници от анексирания през март Кримски полуостров по протежение на 100-километровата "административна граница" с Украйна, предаде Франс прес.

"По наши сведения почти всички руски военни части, разквартирувани в северната част на окупиран Крим, около 4000 войници, са били разположени при административната граница с Украйна в пълно бойно снаряжение", заяви военният говорител Андрий Лисенко.

Още по темата

"Тези части са организирани на малки тактически групи" по протежение на 100-километровата административна граница, добави той.

Съобщението идва два дни след обявеното от руския министър на отбраната Сергей Шойгу предислоциране на руските военни части в Крим. То бе оправдано "до голяма степен с разширяването на руския Южен военен окръг след интегрирането на Крим".

Шойгу спомена също така изострянето на кризата в Украйна и увеличаването на чуждестранните сили в близост до руската граница, имайки предвид военни учения с участието на 15 държави, сред които САЩ, които започнаха в понеделник в Западна Украйна.

След това изявление украинското външно министерство изрази силното си безпокойство и обвини Русия в опит да дестабилизира целия регион, припомня АФП.

Според НАТО 1000 руски войници продължават да са в Източна Украйна, а други 20 000 са разположени при руско-украинската граница.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно,Русия не е васал на НАТО,че да прави каквото те поискат.Всичките тези войски се намират на нейна територия.Вътре в страната си ще си мести войските си както си иска.Друг е въпросът какво правят войски на НАТО в Украйна(която не е член на НАТО) до границите с Русия.Провеждали учение?Да го провеждат в Германия, Австрия или дори България ако щете но на границата с Русия ?И да пискат като ,,ощипани моми" това е не малко а много цинично.
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БългаринТова дали са се навели е малко спорно, много зависи коя преса четеш.Замисли се как се стигна до тук и кой започна цялата какафония.1.Майдан пълен с *** жадни за власт и пари.2. 5 мил $ подкрепа от най-миролюбивият народ съществувал някога - САЩ.Дали вече не са наведени, че и полегнали а ? само че не в посоката в която ти очакваш.
30
3
 
3
 
! Отговори
Българин преди 9 години
До Анонимен 55Не са глупав, а достоен народ. Какво ще правят като почукала Русия - ако каквото пишеше на знамето на Априлското въстание - Свобода или смърт, а няма да се навеждат като тебе ...
29
10
 
4
 
! Отговори
Българин преди 9 години
До морскиНа Русия подхожда слава, колкото на прасе салфетка!
28
4
 
17
 
! Отговори
морски преди 9 години
Че Русия що да не разположи 20 000 войници по границата си!!!?Това си е нейна територия,ако иска и 20 000 000 ще разположи.Слава на Русия!
27
1
 
8
 
! Отговори
чичо преди 9 години
*** днес е в стихията си. Само удобно и добре подбрани статии. Бравоооооо Елкааааааааааа. Тази седмица нямаше толкова удобни статии и Елкаааа бе затишие пред буря. Благодаря, че в България има такива качествени, безпристрастни и обективни журналисти. *** продължавай все така. Само се надявам този конфликт да не приключи бързо, че ще ми липсваш ужасно много.
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до украинецти се радваи още че путин не ти е почукал още на вратата,ама скоро и това ще стана,чудно ми е тогава какво ще плещиш като вече всичко си казахте,след 2 месеце ще ви видим какво ще пеете тогава/глупав народ сте вие също като на,вярвате в сащ и ЕС но те само ви използват,това ще го разберете но ще е късно
25
8
 
2
 
! Отговори
Sunny ray преди 9 години
Украйна е свободна и независима страна след дълги години на тоталитарен комунистически терор и Русия няма право да нарушава държавните граници нито по зея, нито по море нито по въздух, защото това е нарушение на международното право, на човешките права и на моралния закон на Бога. Също и терористичните престъпни организации, обградили Израел нарушават общочовешките морални норми и закони, но никой отООН не ги санкционира,нито се опитва да спре престъпните им дела-отвличания,грабежи,убийства...
24
1
 
7
 
! Отговори
ххх преди 9 години
До Украинец"Украйна няма никакъв мотив да обстрелва цивилно население."Мотив? Просто сред мирното население е имало руснаци, а украинската артилерия е бая неточна и от там мирните жертви. Айде да не си говорим глупости.
23
2
 
3
 
! Отговори
ххх преди 9 години
До Украинец"но им счупихме зъбите и сега са в несвяст опитват традиционните си подли номера с газ и прочее. хихихи."ХАХАХАХАХАХ!!! :)
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинците по зле и от нас. Все под ботуш, татари, монголи, поляци, турци, немци, руснаци. Кой ги хване все ги.... пасе. Сега пак ще пасат, ама овчаря друг.
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯТи чете ли, че се обмисля сериозно изваждането на Турция от НАТО заради политиката, която води последните 6 години? А ми се струва, че кюрдите, с помощта на американските оръжия ще редуцират турските територии до 1/3 от сегашните в следващите 7 - 8 години. Въпрос на време.
20
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До УкраинецA аз четох, че мобилните крематориуми се използвали с цел да се скрие смъртта на украински войници и да се присвоят заплатите и обезщетенията им, обявявайки ги за дезертьори... Дори понякога по - небоеспособните части нарочно били изпращани на сигурна смърт за да се откраднат парите им.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До УкраинецГЛАЗА РАЗУЙ
18
3
 
4
 
! Отговори
лилиПутлер преди 9 години
Хайл РаSSия и Чичолина!Роби мои, платени *** и друга ***, продължавайте да аргументирате нашите кланета с недъзите на някой друг, за предпочитане американците, зимбавийците и марсианските комбайнери. Така ами, след като американците убиват в Ирак, ние имаме право да убиваме който си поискаме в Източна Европа.Бисмиллях!
17
24
 
5
 
! Отговори
Украинец преди 9 години
Неколкократно е документирано вече, как руснаците обстрелват градове с цивилно население в Източна Украйна. Същото го правиха и в Грузия, Чечня и т.н. После обвиняват противника. С това постигат две неща - етническо прочистване на територията и обвиняване на врага. Украйна няма никакъв мотив да обстрелва цивилно население. Русия има два. Пък видяхме със сваления Малайзийски самолет, че основната цел на руснаците са цивилни цели. То оръжието им и без това става само срещу цивилни.
16
13
 
6
 
! Отговори
Украинец преди 9 години
Руските ***, където са стъпили избиват милиони, колят, ограбват и унищожават. През 2008 смелите руснаци да нападнаха "могъща" Грузия. Стреляха с балистични ракети по градове и извършиха етническо прочистване на 300 000 грузинци от Абхазия. Същото го правят и в Транснистрия, Чечня, Дагестан, Осетия. Сега - в Крим и Украйна. Но иде Коледа за свинята, Украйна не е Грузия. Афганистан, Финландия 1940 Полша 1919 когато ги биха като кучета свинете ще им се стори като приказка в сравнение с Украйна:)
15
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
34 Май съвсем изперка Боби , събитията ти идвам малко в повечко
14
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
31 Боби *** Путин е заплашил половин източна Европа ти пак за Щатите пишеш врели некипели извади си главата знаеш от къде
13
11
 
6
 
! Отговори
Украинец преди 9 години
Камионите с трупове на руснаци избити в Украйна правят задръствания по границата. ГРУЗ 200 се завърна по руските пътища. *** за да скрие този факт налага пълно информационно затъмнение. Днес журналисти на BBC са били пребити и ограбени в Голямата Северна *** - Русия, защото разследвали случаите на убити руски войници, тайно погребвани в канавки в безименни гробове, изгаряни в мобилни крематориуми, като кучета, както обикновено се е отнасяла *** към своите поданици.

Спонсорирани публикации