Бивш украински депутат бе убит в Киев

Това е четвърти съюзник на Янукович, умрял при съмнителни обстоятелства
16 апр 2015 09:03, Елка Василева
31
Бивш украински депутат бе убит в Киев
Снимка: архив, Reuters

В Киев бе убит бившият депутат във Върховната рада от Партията на регионите Олег Калашников, съобщи пресслужбата на украинското министерство на вътрешните работи, цитирана от ТАСС.

"Причина за смъртта на Олег Калашников е огнестрелна рана. На местопроизшествието работи следствено-оперативна група от полицията. За мотиви и предварителни резултати на разследването ще бъде съобщено допълнително", се казва в съобщението.

Това е четвъртият съюзник на бившия президент Виктор Янукович, който умира при съмнителни обстоятелства през последните два месеца, отбеляза Франс прес.

Следствието ще работи по няколко версии, включително във връзка с политическата дейност на Калашников и участието му в организиране на демонстрации в подкрепа на Янукович и на контрапротести, станали известни с името "Антимайдан". Това посочи на страницата си във Facebook съветникът на вътрешния министър на Украйна Антон Герашченко.

Ще бъдат проучени и хипотези като убийство с цел грабеж, бизнес интереси или междуличностни отношения.

"Без съмнение покойният е знаел много за това кой и как е финансирал "Антимайдан". Той ще отнесе тази тайна със себе си в гроба", допълни Герашченко, цитиран от Ройтерс.

Убийството на Калашников е четвъртият смъртен случай за последните два месеца на политици от Партията на регионите на сваления от власт украински президент Виктор Янукович.

В средата на март Олександър Пеклушенко бе открит мъртъв с огнестрелна рана на шията, като според следствието става дума за самоубийство.

Малко преди това бившият депутат Станислав Мелник бе намерен мъртъв от съпругата си в банята на дома им недалеч от Киев. А в края на февруари Михайло Чечетов - друг бивш депутат с висок ранг партията на Янукович, се хвърли от 17-ия етаж на сграда в столицата.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ЗА УБИЙСТВОТО НА НЕМЦОВ РЕВНА ЦЕЛИЯ " ДЕМОКРАТИЧЕН" СВЯТ!!!!! АУУУУУУУУУ, НЯМАЛО ДВОЙНИ СТАНДАРТИ, НЯМАЛО ЛИЦЕМЕРИЕ, НЯМАЛО НАГЛОСТ,
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
UKRAINA--TA TOVA NE E DARGAVA,UKRAINA E EDNA KLOAKA.
21
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи, когато в Москва убиват опозиционери - ужас, всички са потресени, Путин - диктатор!Когато обаче в "проевропейски" Киев четвърти опозиционер бива отстранен при необичайни обстоятелства - то това било уреждане на сметки измежду мафиоти.. Сега евро-атлантическите ми ценности са отново на мястото си! За пореден път ни взимат за ***!
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
обама е виновен , тои поръчва убииствата в украина
19
13
 
0
 
! Отговори
украинец преди 9 години
Ако е бил путинист какво се чудите ? Жив путинист няма да остане в Украина.
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еврейската миша ционистична ***,която прави провокации,кражби тер. актове и войни, и имитира почерци трябва да бъде натикана в затворите.Тоест в мишкарниците.Ционизма е мишка.
17
0
 
18
 
! Отговори
Ори преди 9 години
До Димитър ДимитровЗа огромно съжаление е същата демокрация като при нас. И тук независимо какви престъпления се правят, щом са от хора на "Белия Хаус" от ФАЩ или хора прокарващи техни интереси, то се счита , че престъпление няма. Това е върха на цинизма на т. нар. цивилизовани западни общества.
16
0
 
24
 
! Отговори
ОБЕКТИВНО ПОГЛЕДНАТО преди 9 години
"Без съмнение покойният е знаел много за това кой и как е финансирал "Антимайдан". Той ще отнесе тази тайна със себе си в гроба", допълни Герашченко, цитиран от Ройтерс" ...А БЕ ,*** ЗАПАДНИ-ЦИНИЧНИ ! НАВРЕМЕТО КОМУНИСТИТЕ НЕ СЪМ МРАЗЕЛ ,КАКТО ВАС БЕ *** !!??
15
7
 
1
 
! Отговори
до 10 преди 9 години
И кво ше ги праи Жужин тези 2 млн. Въпроси..не може да им отговори и за 100 г..простотия ще задават въпроси на които няма никога да отгавори..все едно 50млн китайци да задават въпроси на техния президент..
14
8
 
3
 
! Отговори
от Лвов преди 9 години
Убили са го кавказци заради неуредени сметки!
13
2
 
29
 
! Отговори
Димитър Димитров преди 9 години
Ей, страшна демокрация е настанала в Украйна.......Много "самоубийства" много нещо.... Ама нали вече са демократична страна, няма диктатура.... не умират хора.... А помните ли при Янукович, всеки ден убийства, убийства... "страшно" беше!Тия Украинци слепи ли са, *** ли са, какви са??? Станаха пушечно месо заради едни американски интереси, докараха си фашисти на власт!Е дано този път *** не ми изтрият поста :)
12
1
 
4
 
! Отговори
KDK преди 9 години
Аз видях, Путин беше.
11
12
 
4
 
! Отговори
Онзи преди 9 години
И тук трябваше да стане така.. преди 25 години. Но стана точно обратното - почнаха да избиват народа.
10
1
 
37
 
! Отговори
Факт преди 9 години
И разни български продажни политици подкрепят убийците в Украйнаi ...
9
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не си помислите случайно, че фашисткия режим прави политическа чистка, не! Това, са нормални демократични процеси.
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес, в 12:00 българско време пряка линия с Владимир Путин. Постъпили са около 2 млн въпроса.
7
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредно политическо убийство на бандеровският киевски режим.Русия изпраща пореден, 24-ти бял хуманитарен конвой в Новорусия.
6
39
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руските служби прочистват всички, които знаят че руските спецназ, изпратени да охраняват Янукович разтрелваха невинни хора на Мейдана!
5
0
 
21
 
! Отговори
Шебек преди 9 години
Па се ядосват мейдановци оти избегал Янукович. С табла кат от рекламата на македонска наденица ли трябваше да бега по Киев и да му пуцат.
4
2
 
3
 
! Отговори
МАНИЯК преди 9 години
ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА....СТРАННО НАЛИ ....ДЪЛГАТА РЪКА НА ЗАКОНА..

Спонсорирани публикации