Украинските власти отблъснаха атаки на сепаратисти

Около 200 бунтовници са нападнали град в блисост до Мариупол
10 авг 2015 16:33,
46
Украинските власти отблъснаха атаки на сепаратисти
Една от изгорените в Донецк коли на ОССЕ Снимка: Reuters, архив

Украинските власти заявиха, че през нощта са отблъснали нападение на бунтовнически танкове в проруската сепаратистка източна част на страната, предаде Франс прес.

Властите в Киев съобщиха, че са загинали един войник и един цивилен. Те подчертаха, че ескалацията подкопава прилагането на споразумението от Минск.

Украинското министерство на отбраната заяви, че около 200 бунтовници, подкрепяни от десетина танка, са нападнали през нощта град Старогнативка.

Градът е разположен на половината път между бастиона на сепаратистите Донецк и пристанище Мариупол, последното място в конфликтната зона, където украинските власти все още имат контрол.

Същевременно агенция Ройтерс отбелязва, че това е най-тежкото артилерийско нападение по украински позиции от няколко месеца насам. Украинската армия заяви, че е отблъснала нападението с помощта на артилерия и "заемайки стратегически възвишения", които са били под контрола на бунтовниците. Седем войници са били ранени.

Украинският президент Петро Порошенко свика заседание с участието на министъра на отбраната и началника на генералния щаб на украинската армия.

24 часа по-рано при палеж в Донецк бяха унищожени няколко бронирани коли на ОССЕ.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: Украйнанова атака
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
хахахаха преди 8 години
До руснак от Крим маи си ял гъби преди седмица се връщам от там а ти си бил там само във сънищата си изобщо никои не е бягал и там няма украинци да ти кажа *** грозен
28
0
 
0
 
! Отговори
моряк от КУРСК преди 8 години
тоя интернет вестник си е чиста проба американско-булващ лаина саит и нищо повече както статииките по горе и всички останали много са далече от реалността ама те хората да не са прости като вас ве продажни .
27
0
 
1
 
! Отговори
Крим преди 8 години
Ако Русия наистина нападна Украйна- ЗАЩО не е обявена война? Защо Украйна подкрепя икономическите и политическите връзки с "агресор"-Русия? Защо 2 млн бежанци от Украйна отиват в лоша Русия? Защо? Помислете, българи!
26
3
 
4
 
! Отговори
ТОШО преди 8 години
До руснак от КримТи не си никакакъв руснак и още повече от Крим. Прочети в 24 часа за 10 август и ще разбереш,че Крисия Тодорова вече е в Крим.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4914787
25
12
 
5
 
! Отговори
руснак от Крим преди 8 години
До ТОШО-------------------В Крим не може да има никакви международни фестивали или каквито и да е било международни събития.Това е окупирана територия и даже самолети не летят до там,банки няма,нищо няма-глад и мизерия.Народа бяга в Украина,а рускоговорящите са станали за посмешище.
24
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тая новина е достоверна като "пожарите в Чернобил вече трети месец са под контрол". Истината е чеСАЩ разграбва Украйна с пълен размах, Ротшилд и Сорос точат лигиУкрайна продаде на безценица още 1300 завода и фабрики на САЩ в продължаващата с пълна сила престъпна приватизация.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 14 -абе я си вземи и налей още една ракийка ,и тогава и галактиката ще превземеш.ха ха ха
22
7
 
7
 
! Отговори
Бранник преди 8 години
биеме москалите като тупани, до скъсване ))))))))
21
2
 
21
 
! Отговори
ТОШО преди 8 години
Президентът на Украйна е обявил Крисия Тодорова за "персона нона грата" изабранил влизането й в Украйна до 20-годишна възраст заради това, че излизада пее първа в конкурса "Детска Нова вълна" в Крим. Поръчал е на Министърана Външното Павел Климкин да подготви Нота-протест на РБългария!
20
1
 
18
 
! Отговори
ъ преди 8 години
Л Ъ Ж Е ТЕ !!
19
5
 
22
 
! Отговори
ья преди 8 години
Нашу разведку особенно поразил цинизм командования АТО при обстреле своих же позиций на южных и восточных окраинах Старогнатовки с целью обвинить в этом армию ДНР,Що ли на това повече вярвам
18
4
 
26
 
! Отговори
Венелин преди 8 години
Поредната измислица, която не е потвързена от никой.
17
31
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Братският ни украински народ ще устои на руските агресори. Дръжте се братя !!!!!!!!!!!
16
7
 
22
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
Вярвате ли си, като ги пишете тия заглавия - украинците не могат цял месец да спрат пожарите в чернобилската зона, та ще спрат артилерия - ако изобщо е имало... щото "украинските власти" често сънуват.Почти както се пееше в песента - А всъщност е нямало никакъв влак и никаква гара - проста "властта" си отива.
15
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ разграбва Украйна с пълен размах, Ротшилд и Сорос точат лигиУкрайна продаде на безценица още 1300 завода и фабрики на САЩ в продължаващата с пълна сила престъпна приватизация.
14
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес бг, време е да пратите този журналист в тази гореща точка, за да не аи се смеяят повече, порошенко не е в сьстояние да контролира наци-майдановци,те нападат постоянно и обстрелват хората в тази новорусия ли беше или без значение, досега са 18 нарушения на минските договорености доднес. ОССЕ кой стреля по тях? Хората си влизат вьв форуми и си пишат
13
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миналата седмица укрите разказваха, че представител на ОССЕ е разговарял в Донбас с военнослужещ от състава на 16 бригада на ВДВ, дислоцирана в руския град Оренбург. По този случай вече има изключително смешно видео в Тубата - watch?v=qYoD6VwPFMM защото при разследването се оказа, че 16 бригада на ВДВ в Русия просто НЯМА.
12
6
 
36
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Обстрелът от украинска страна не е спирал от минското съглашение до сега!Стига писахте небивалици,оня ден по руската тв показваха поредният оссе конвой,попаднал под украински обстрел!
11
6
 
24
 
! Отговори
Окупатора преди 8 години
Пффф идва ред и на : Мариупол . както казах и в предишният пост . До 2020 ще си вземем всичко . След това е ред на Полша .
10
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно кога ли ще стигне до "свободната преса" на ***.вбг че "МИД РФ: Россия призывает страны обнародовать имеющуюся информацию о Boeing MH17"???