Почина Коста Цонев. Поклон!

Поклонението ще бъде на 27 януари в Народния театър "Иван Вазов".
Обновена: 25 яну 2012 21:09 | 25 яну 2012 18:04,
285
Почина Коста Цонев. Поклон!
Коста Цонев получи Аскеер за цялостно творчество на церемония миналата година. Снимка: Булфото

На 82-годишна възраст почина големият български актьор Коста Цонев.

В последните години той почти не излизаше от дома си заради тежки боледувания. Една от последните му появи беше на церемонията по раздаването на наградите „Аскеер” през май 2011 г., когато получи наградата за цялостно творчество.
 
Коста Цонев е роден на 10 юни 1929 година. Завършил е ВИТИЗ „Кр. Сарафов“, специалност „актьорско майсторство“.

Участва в редица театрални постановки, игрални и телевизионни български филми, сред които „Сватбите на Йоан Асен“, „Жребият“, „Няма нищо по-хубаво от лошото време“, „Господин Никой“, „Умирай само в краен случай“ и др.

Носител е на редица награди и отличия за своето творчество. Миналата година легендата на българското кино и театър получи наградата "Аскеер" за цялостно творчество.

През 2001 г. влиза в политиката като депутат от НДСВ в 39-ото Народно събрание, като четири години по-късно отново е избран в листата на същата партия.

Министър-председателят Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до близките по повод кончината на големия български актьор Коста Цонев, съобщиха от правителствената информационна служба.

„Той живя достойно и духовно, отстояваше позициите си като актьор, творец, общественик, но преди всичко като човек и остана верен на себе си, както и на своите приятели. Уверен съм, че паметта за него ще продължи да живее в десетките образи от киното и театъра, с които той докосна сърцата ни и остави незаличима диря върху собствения ни емоционален свят. Поднасям дълбоките ми съболезнования с пълното съзнание, че в този момент няма подходящи думи, които да изразят мъката ви”, пише в съболезнователното писмо.

Поклонението  ще е в петък, 27 януари от 10.00 часа, в Народния театър "Иван Вазов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още по темата: Коста Цонев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има една много павилна мисъл, и тя гласи "За мъртвия или добро, или нищо" Препоръчвам на всички, които иска да кажат нещо лошо за Коста Цонев - просто да замълчат. А тези, които искат да кажат нещо хубаво - свободни са да го направят. Кост Цонев беше голям артист. Лека му пръст.
35
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аз пък си мисля като 16,17,22... относно това,че беше "заслужил" преди 89-та,че целуваше ръка и *** при ндсв,че вкара некадърния си син в ТВ и излизане няма....че е един самовлюбен надувко,че е студен като човек и актьор....ако искате ми наслагайте всичките си минуси.това си е мое мнение и няма да го променя.
34
12
 
12
 
! Отговори
doba преди 12 години
POKLON PRED KOSTA CONEV,VELIK ARTIST
33
4
 
4
 
! Отговори
rument преди 12 години
Защо ми изтрихте коментара,нищо обидно не съм казал
32
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Почивай в мир!Поклон!
31
15
 
18
 
! Отговори
Ую преди 12 години
И ся кво, кой шъ рани каракачанките, за които не стигаше депутатската заплата, вай вай вай ... на кой остаи помияритееее ...
30
4
 
14
 
! Отговори
Голям!!! преди 12 години
Човекът от Ла Манча!
29
6
 
14
 
! Отговори
stoian79 преди 12 години
BOG DA GO PROSTI I DALBOK POKLON PRED GOLEMIA AKTYOR!.
28
5
 
12
 
! Отговори
а преди 12 години
До номер 12. Зашо обиждаш? Той беше добър артист, но не беше стока. Наистина съжалявам за него, защото като християнин не желая смърт и лошо на никого. Казвам го от лично впечатления.
27
4
 
14
 
! Отговори
хит преди 12 години
''Дом за нашите деца''-Велик човек и актьор......лека му пръст,,,,,
26
6
 
13
 
! Отговори
krasos преди 12 години
БОГ ДА ГО ПРОСТИ !
25
8
 
9
 
! Отговори
цру преди 12 години
Мир на праха на един от най-големите актьори! Жалко е, че такива прошляци като белгийски фонтан коментират такава личност. БФ - господ да ти прости, ако не, ще те стигне....повярвай мии!!!!!!!!
24
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
дано Бог да му прости и да даде мир на душата му...
23
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какъвто и да е, някои коментари са ненадминати по простащина и говорят за умствения дефицит на написалите ги. Гаврата с паметта и името на мъртвите е безумно
22
19
 
23
 
! Отговори
Ivaylo преди 12 години
Почивай в мир! За всички писали глупави коментари:Как може да има толкова прости хора, да пишете такива глупости! ***!!! За това България на нищо не прилича засщото е пълна с неграмотни ***! смърди от вас нещастници! Коста Цонев е човек с който трябва да се гордеем че сме българи! Поклон!
21
5
 
7
 
! Отговори
do 24 преди 12 години
Imashe mnogo takiva pachavri kato tebe,koito hodeha sled artisti i partiini sekretari...za da gi namesti na rabota ili mjasto v universiteta.....tozi ligav komunist obarna mnogo glupachki kato teb v legloto si. Zonev beshe takav mrasnik, zashtoto imashe takiva kato teb !!!
20
11
 
13
 
! Отговори
rument преди 12 години
Поклон пред големия артист!!!!
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
коментарите отново са на ниво
18
13
 
15
 
! Отговори
светослав николаев преди 12 години
Лека ти пръст майсторе .Дано там за кадето си тръгнал има сцена за да покажеш и там своя талант.Голям актьор, голям човек, голям мъж.Неговата кончина е голяма загуба за България и за актьорската гилдия
17
11
 
7
 
! Отговори
До 22 преди 12 години
Ако имаш елемнтарно чувство за тактичност2, можеше да си замзълчиш! Всички сме хора със своите добри и лоши страни. ТИ СЪЩО! Поради тази причина щеше да направиш по-добро впечатление, ако си беше замълчал! Можеш и да се засрамиш, ако все пак си ЧОВЕК, който има съвест.