Емил Христов показва филма си първо в Торонто

"Цветът на хамелеона" с премиера на 8 септември
28 авг 2012 07:12, Петя Славова
2
Емил Христов показва филма си първо в Торонто
Цинкограф. Снимка: Национален Филмов Център

Режисьорският дебют на известния оператор Емил Христов ще е с премиера на международния кинофестивал в Торонто, съобщават от Националния филмов център.

 „Цветът на хамелеона” ще се завърти на 8-ми септември като част от официалната селекция на програма „Откритие“.

Форумът е един от най-престижните кинофестивали в света по отношение на селекция и пазар на филми, медийно присъствие и участие на световни кино звезди. С него започва сезонът на наградите в северна Америка и надпреварата за Оскарите, отбелязват специалистите.

Жанрово „Цветът на хамелеона“ е определен като черна комедия-трилър. Действието се развива в страна, приличаща на България, по времето на нежните революции в източна Европа.

Историята ни напомня с маниакален конспиратор, който създава свой фантомен отдел на тайните служби със собствена агентура и документация, отбелязват от екипа. Архивът на „частното“ ДС става пружина на напрегнат сюжет с трагикомични обрати, докато мистериозният му създател се опитва да "ужили" МВР. Това е една история без невинни, заплела в сложна мрежа интриганстващи интелектуалци и философстващи ченгета.

Сценарият е дело на Владислав Тодоров (автор на „Дзифт“) и е написан по неговия втори роман „Цинкограф“. В актьорския състав влизат Руши Видинлиев, Ирена Милянкова, Руси Чанев, Деян Донков, Самуел Финци, Светлана Янчева, Касиел Ноа Ашер, Михаил Билалов, Михаил Мутафов, Христо Гърбов и други.

 У нас филмът ще излезе в началото на следващата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
очаквам с нетърпение. Много интересен оператор, дано да е такъв и като режисьор
1
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗТЕФАН ДАНДАНИЛОВ ДОКАТО Е ЖИВ,МОЙ КРАК В БГ КИНО НЯМА ДА СТЪПИ.П О М И Я Р ИЧ Е Р В Е Н И...