Опра Уинфри - в киното след 15 години

"Икономът" с нейно участие превзе бокс офиса в Северна Америка
Обновена: 19 авг 2013 14:31 | 19 авг 2013 13:43, Петя Славова
1
Опра Уинфри - в киното след 15 години
Опра Уинфри и Форест Уитакър участват в "Икономът". Снимка: Reuters

Историческата драма "Икономът" на Лий Даниълс оглави бокс-офис класацията в Северна Америка с приходи от 25 милиона долара от продажбата на билети през уикенда, предадоха световните информационни агенции.

Продукцията е разказ за живота на Юджийн Алън - афроамериканец, работил като иконом в Белия дом от 1952 до 1986 г. През този период САЩ сменят осем президенти. Алън започва работа в Белия дом през 1952 г. - по време, когато на чернокожите в родния му щат Вирджиния е забранено да използват обществените тоалетни. Във филма икономът е преименуван на Сесил Гейнс, пише БТА. Главната роля е поверена на носителя на "Оскар" Форест Уитакър.

В образа на съпругата му Глория се превъплъщава Опра Уинфри. За нея това е първа изява на големия екран от 15 години.

Наблюдателите очакваха две продукции да прехвърлят границатаот 20 милиона долара през уикенда и да си оспорват челните места - "Икономът" и "Шут в г*за! 2". И докато първият филм оправда очакванията, продължението на комедията от 2010 г. зае едва четвърта позиция със скромните 13,5 милиона долара.

На второ място се "промъкна" комедията "Сем. Милър" с Дженифър Анистън. През уикенда за продукцията в киносалоните на САЩ и Канада са продадени билети за 17,8 милиона долара.

Трето място заема първенецът от миналата седмица - фантастиката "Елизиум" - с 13,6 милиона долара. Челната петица се допълва от анимацията "Самолети" с 13,1 милиона долара.

"Джобс" - биографичният филм за Стив Джобс с Ащън Къчър в ролята на съоснователя на "Епъл" дебютира на седмо място с 6,7 милиона долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
fff преди 10 години
OPA DEBUTIRA VIE MAI NE STE CHUVALI ZA The Color Purple FILM S OPRA OBITACI GLUPAVI DEBUTIRVALA