Ридли Скот по следите на Агата Кристи

Режисьорът ще екранизира "Убийство в "Ориент експрес"
14 дек 2013 22:16, Петя Славова
6
Ридли Скот по следите на Агата Кристи
Ридли Скот. Снимка: Reuters

Режисьорът Ридли Скот ще продуцира екранизацията на криминалния роман на британската писателка Агата Кристи "Убийство в "Ориент експрес", съобщи Холивуд рипортър. Задно с Ридли Скот над филма ще работят продуцентите Саймън Кинбърг ("Елизиум") и Марк Гордън ("Спасяването на редник Райън").

С производството на проекта ще се заеме киностудия "Фокс". Сценаристите, които ще адаптират за големия екран произведението на Агата Кристи, още не са определени, пише БТА. Не се съобщава също кой ще режисира филма, нито кои актьори ще бъдат привлечени към него.

Романът на Агата Кристи "Убийство в "Ориент експрес" е публикуван за пръв път през 1934 г. Той е част от серията произведения, в които главният герой е белгийският детектив Еркюл Поаро. Общо за периода 1920-1975 г. са излезли 33 романа и 51 разказа от тази поредица.

Романът е едно от най-известните произведения на Агата Кристи. Екранизиран е няколко пъти, а през 2006 г. по мотиви от него излиза компютърна игра.

Първата игрална версия на романа е от 1974 година. Заснема я режисьорът Сидни Лъмет, а главната роля е поверена на Албърт Фини. За изпълнението си във филма Ингрид Бергман получава "Оскар" за поддържаща роля.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
1
 
! Отговори
Циника преди 10 години
Абе Пурко, ако Ридли Скот спре да "робува на холивудския *** стереотип" ще се превърне в най-обикновен *** стереотип! Ей това ще е гениална трансформация
4
7
 
0
 
! Отговори
Циника преди 10 години
До LUITO, вярно че не бил Ридли, а бил Питър Джаксън. Ридлито други бълвочи е правил - романизирано-сладникаво мелодраматизирани версии на гладиатори. Така че драги мои приятели, няма голяма разлика дали ще споменем Ридли Скот, Джаксън или Спилбърг - все едни все едни и същи л.*** на масовото пуканково кино за зрители с увиснали долни челюсти!
3
0
 
9
 
! Отговори
Пурко преди 10 години
Ридли Скот е страхотен режисьор, има гениални хрумвания и винаги влага максимум качество, само една забележка...: Да спре да робува на Холивудския *** стереотип!!!!
2
0
 
8
 
! Отговори
LIUTO преди 10 години
До Циника Кога пък Ридли Скот е правил филми за хобити бе, ***?
1
9
 
2
 
! Отговори
Циника преди 10 години
Тоя *** Ридли Скот хич да не посяга на Агата Кристи! Да си прави филмета за ***-хобити и да остави стойностното изкуство на можещите