"Задругата на пръстена" ще бъде озвучен от 250 музиканти

Билетите за шоуто са вече в продажба
29 апр 2014 11:27,
1
"Задругата на пръстена" ще бъде озвучен от 250 музиканти
Снимка: Reuters

Над 250 музиканти и хористи ще озвучат на живо филмовия шедьовър на Питър Джаксън “Задругата на пръстена“ на 5 декември в Арена Армеец. Уникалното музикално шоу е и премиера на световноизвестния формат Movie in Concert, който гостува за първи път в Източна Европа.

Първата част от трилогията „Властелинът на пръстените“ ще бъде показана в HD формат на огромен екран в оригиналния си вариант. В пълен синхрон с картината музикантите ще пресъздадат на живо симфоничната музика на композитора Хауърд Шор.

Над 100 са музиканти от оркестъра на БНР, които са избрани от мениджмънта на Lord of the Rings In Concert за България. Изборът е бил сред няколко родни формации, като едно от най-важните изисквания към тях е умението да изпълняват на живо сложни произведения, като музикалните теми на Хауърд Шор.

„Избрахме оркестъра на БНР, защото определено е един от най-добрите симфонични оркестри в България. Чухме негови изпълнения и сме сигурни, че ще озвучи по най-добрия начин многопластово произведение като “Властелинът на пръстените” на Хауърд Шор.

Популярният в цял свят формат “Movie in Concert“ ще бъде премиерен с „Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring – in Concert” не само за България, но и за цяла Източна Европа. Внушителният спектакъл е гледан вече от над един милион души на 4 континента при грандиозен успех.

Билети за първия по рода си у нас филм-концерт „Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена” са в продажба в мрежата на Eventim на цени от 60 до 120 лв. Феновете ще могат да избират своите места в зала Арена Армеец между няколко сектора, носещи имената на емблематични герои от легендарния фентъзи епос: Фродо, Гандалф, Леголас, Арагорн, Ам-гъл, Саурон и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хайде, започвайте да плюете, де! :)Каква е тази глупост....толкова пари няма да дадете...американците правят само простотии...и т.н.