Елфи, дракони и опасни хора ще стряскат най-малките

Китайската анимация по играта Dragon nest тръгва по кината
Обновена: 17 апр 2015 12:42 | 17 апр 2015 12:25, Петя Славова
0
Елфи, дракони и опасни хора ще стряскат най-малките
Снимка: Тандем филм

Дракони, елфи и хора със смели сърца кръстосват мечове и сили в най-новото предложение за деца „Гнездо на дракони”, което тръгва в 2D и 3D формат в киносалоните ни от 17 април.

Приключенията ще впечатлят хлапетата, които обичат вълшебни герои, интриги, омагьосани светове и летящи кораби. Също така могат да уплашат и мнозина от тях, заради непрестанните хватки, в които влизат главните персонажи.

Сюжетът ни въвежда сред жителите на Алтера, които преди много години победили Черния дракон, заспал 100-годишен сън. Но ето, че прииждат чудовища – знак, че звярът ще се събуди.

Подобно на книгите на Толкин, изглеждащи на пръв поглед беззащитни герои се обединяват с такива със свръх сили и тръгват на поход да се справят с дебнещата опасност. Няколко армии се изправят една срещу друга – веднъж тази на краля, която отвлича вниманието на зверовете. И другата, състояща се от шестима с голям потенциал герои.

Режисьорът Юфенг Сонг пресъздава внушителна стилизирана визия на вълшебния свят, но и доста напомняща на екранизациите, които снима Питър Джаксън. Грамадни и ледени скали, духове, грозновати чудовища, чийто рев може да разплаче по-чувствителните, са само част от опасностите, които дебнат персонажите.

Приликите с „Властелинът на пръстените” продължава, след като става ясно, че главните герои имат за цел да откраднат вълшебен камък, скрит в гърдите на дракона, който дава свръх сили на притежателя си, но също така завладява духа и тялото му.

Без да бъдем взискателни, е ясно, че „Гнездо на дракони” съвсем не притежава фолософията от книгите на Толкин. Няма я и дълбочината, с която класикът обрисува персонажите си. Все пак е невъзможно многобройните сюжетни линии и колоритни образи да бъдат разгърнати в 88-минути екранно време. А и залогът на китайската анимация е да привлече геймърите, зарибени от компютърната игра Dragon nest – именно по нея е направена анимацията.  И поради този факт, интригата не може да догодини нестихващите бойни сцени.

Имайте предвид, че въпреки че е дублиран на български, този филм е за по-пораснали хлапета, тъй като често се чуват реплики като „ще умреш” или „ще те изкормя”, а анимираните героини имат завидно деколте.
 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари