"Мисията невъзможна: Престъпна нация" още води в САЩ

Филмът е начело на бокс офиса на Северна Америка
10 авг 2015 11:45, Петя Славова
0
"Мисията невъзможна: Престъпна нация" още води в САЩ
Снимка: Форум Филм

"Мисията невъзможна: Престъпна нация" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка за втора поредна седмица с приходи от 29,4 милиона щатски долара след неочаквано слабия дебют на новия филм от поредицата "Фантастичната четворка", съобщиха световните информационни агенции.

Петият филм от поредицата "Мисията невъзможна" вече премина границата от 100 милиона долара приходи за 10 дена, пише БТА.

"Фантастичната четворка" получи много лоши отзиви от кинокритиците. В четвъртък режисьорът на филма Джош Транк се дистанцира от него в Туитър, като каза, че резултатът е такъв заради намеса на студиата "Фокс" и заяви, че неговата версия е била "фантастична" преди една година. Приходите от филма в киносалоните са само 26,2 милиона долара в Северна Америка за уикенда. Това се смята за много слаб дебют, защото резултатите от филмите за супергерои на "Марвел" обикновено са 20 милиона долара само за един ден.

Предишните филми от поредицата "Фантастичната четворка", макар и отново посрещнати не особени ласкаво от критика и фенове, се представиха два пъти по-добре през първия уикенд по екраните. Оригиналът от 2005 г. дебютира с 56,1 милиона долара, а продължението от 2007 г. - с 58,1 милиона долара. Новият филм, заснет с бюджет от 120 милиона долара, е с участието на Майлс Телър, Майкъл Б. Джордан, Кейт Мара и Джейми Бел. Предвидено е и продължение за 2017 г., но то вече изглежда малко вероятно.

На трето място в бокс-офис класацията на Северна Америка с 12 милиона долара е трилърът "Подаръкът" с участието на Джейсън Бейтман и Ребека Хол. Следват "Ваканция" с 9,1 милиона долара и "Ант-мен" със 7,8 милиона долара.
Новият филм на режисьора Джонатан Дем "Рики и Флаш" с Мерил Стрийп и Кевин Клайн дебютира със 7 милиона долара и зае седмо място в бокс-офис класацията на Северна Америка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари