Сложните семейни отношения в "Обичам те, негоднико"

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
26 юни 2016 14:03, Петя Славова
0
Сложните семейни отношения в "Обичам те, негоднико"
Снимка: IMDB

Не за първи път Клод Льолуш ни вмъква в семейните отношения, за да ни разкрие пъстрите им нюанси. Така ще направи френският режисьор и във филма си „Обичам те, негоднико”.

Главната роля поверява на френската икона Джони Холидей, вече на порядъчна възраст, но все така увлекателен. Героят му е пенсиониран военен фотограф, който е загърбил динамичния живот и се е отдал на спокойно всекидневие. Поне привидно е така.

Героят решава да събере четирите си дъщери от различни жени, кръстил на четирите годишни времена.
Сюжетът е ситуиран в красива вила в Алпите, където важна роля има и приятелят на Жак – Фредерик (Еди Мичел). Именно той помага на главния герой да се срещне с децата си, които естествено от живота, който е водил, имат сложни отношения с него.

Семейните обременености се разгръщат на фона на красиви пейзажи от Алпите. Льолуш знае как да поведе историята, така че да представи живота в цялата му сложност и същевременно изящна простота.

Още с филма си от 1966 г. „Един мъж и една жена”, той дава заявка, че може да плени зрителите с разказани сюжети, можещи да се случат на всеки обикновен човек.

Подходът му – искрен и завладяващ получава множество отличия, като сред тях са „Златна палма” и „Оскар”.
Гледайте „Обичаме те, негоднико” на 26 юни от 19.30 часа по телевизя Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари