Легенда във Формула 1: "Цялата история на Айртон Сена"

Филмът – по национална телевизия Bulgaria ON AIR
12 апр 2018 10:00, Петя Славова
10
Легенда във Формула 1: "Цялата история на Айртон Сена"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Животът на един от най-легендарните състезатели на Формула 1 ще узнаем от биографичния филм "Цялата история на Айртон Сена".

Продукцията разказва за великите постижения на състезателя, трагично довели до неговата смърт на само 34 години, по време на Grand Prix в Сан Марино, Италия.

Айртон Сена е роден в заможно бразилско семейство. Състезавал се е в 161 Grand Prix надпревари в рамките на 10 години. Описван е като харизматичен и целеустремен от неговите колегите, които често го наричали един "невероятен състезател и невероятен човек".

Айртон Сена беше идол на милиони фенове на Формула 1, един от които е и сегашния шампион Луис Хамилтън.

За много от колегите и феновете си Сена е запомнен като един от най-емблематичните шампиони на Формула 1 за всички времена.

През 1994 година по време на Grand Prix в Сан Марино Сена очаква да започне успешния си нов сезон с 14  състезания, но прогнозите му бързо тръгват в лоша посока. Неговото протеже Рубенс Варичело претърпява сериозен инцидент и не може да продължи да се състезава.

На следващия ден австрийският състезател Роланд Ратценбергер инцидентно загива по време на тренировка. В резултат на това Сена решава да открие Асоциацията на шофьори от Grand Prix, с цел подобряване на състезателните условия на Формула 1.

Ден след смърта на Ратценбергер Сена е начело на състезание около опасния завой Тамбурело, когато колата му излиза от пътя и се врязва в циментова стена с 217км в час. Сена е откаран в болница, където умира от тежки наранявания, а по-късно е погребан в присъствието на колеги и най-заклетия му съперник – френският състезател Алън Прост.

Не пропускайте да научите повече за живота на легендарния Айртон Сена с филма "Цялата история на Айртон Сена" – на 13 април в 9:30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първия механик и учител в картинга на Сена е Лусио Паскуал Гаскон Че Той казва, че е приел Айртон за син, а Айртон е приел Че за втори баща и приятел. Връзката им се засилва, а бащата на Сена започва да го ревнува синът си от Че. В началото на Запознанството им през 1973 на 26 юни е паметен за Че. Когато е видял Айртон да кара картинга си Че го описва като лудо животно което се опитва да обуздае картинга, но не може. Че му дава съвет там е и Милтън, но Сена се държи като малко дете.
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Двамата се прибират в домът си в Португалия. И канят на гости Нуно Кобра и Милтън да Силва. Айртон и Жуниор решават да се помайтапят с Милтън като нагласяват часовник да звъни до вратата на Милтън. Въпреки, че той не приема Америку за зет отива на гости на двамата. А след звъненето на часовника Милтън вижда смеещият се Америку. И, че двамата със Сена се опитват да му отмъстят за това, че не ги е приел за двойка.
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дискретен хотел в Сао Пауло. Там престояват 2 часа и си тръгват. Междувременно двете съседки излизат от колата и поздравяват Айртон за шампионата. Но той забелязва,че двамата са били проследени и започват да флиртуват единия със Соня другия с Кристина за да ги заблудят. През 2003 двете жени казват в интервю,че знаят какво се е случило горе в хотела. А Айртон винаги реагира по-този начин когато иска да разбере какво знае отсрещната страна и кани и двете на партито за шампионата. И двете не отиват
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото горе вече е Америку. Така цял ден ги държи навън близо до домът му. След това той се мести и в Португалия. Там вече му е по спокойно и заживява с Америку Жуниор. Когато се връща в Сао Пауло през 1988 г. като победител той се прибира с Америку. Техни две съседки Соня и Кристина от кв. тремембе искат да видят Айртон с кого ще се прибере.И решават ще вземат кола под наем за да не ги разпознаят. Виждат, че Айртон се прибира с Жуниор, но се отбиват до магазин. Пазаруват и отиват с покупките в
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да го наранява, а е дошъл да бъде по-добре. Айртон му е казал, че знае за това. Всъщност Америку заминава за кратко и отново се връща до Айртон, но инкогнито. В по дискретни хотели защото не е можело да остане в домът му в Монако. И когато официалното му гадже Адриани Ямин за пред хората която всъщност е негова съседка, а майка й е приятелка с госпожа Нейде. От там баща му пак го урежда да си правят снимки и т.н. Разбира се срещу пари. Когато отиват да го посетят в Монако той не ги кани горе.
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айртон надписва обложката с част от текст на песента Cancao da America - Milton Nascimento. И му е написал на Америку: приятелят трябва да се пази със седем ключа в сърцето дори и разстоянието и времето дори да казват не и забравяйки песента пеена от приятелят му той трябва да послуша гласът на сърцето си. Един вид му е написал да го чака той един ден ще се върне при него. След това двамата се сбогуват ката Айртон му дава плочата целия в сълзи, а Америку му казва, че не е дошъл.
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Макларън като нарушава договора си с Лотус и Питър Уор го отстранява от екипа си за състезанието в Италия. Междувременно Милтън бащата на Сена и неговия мениджър Армандо Ботело решават, че трябва да разделят Айртон и Америку защото очевидно слуховете не спират и трябва да се вземат мерки. Двамата карат Айртон да извика Америку и те да поговорят с него. Айртон отива да вземе плоча на Милтън Насименто с любимата песена на двамата с заглавие Кансау да Америка. В превод песен от Амерка.
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** решава един ден да отиде на работа много рано около 3-4 часа сутринта. Той е в Макларън но се насочва към мотохоума на Лотус. Където са Сена и Жуниор там *** ги заварва да правят секс. Слуха за секса в мотохоума на Лотус се е разнесъл из целия падок на Ф1 до обяд. Повечето казват, че не са изненадани от случилото се в мотохоума на Лотус. *** минава през Лотус и на висок глас пита Жуниор все още ли спи след тежката вечер която Сена му е организирал. Сена докато е в Лотус подписва с Макл
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Камериерката влиза и заварва Сена в скута на Америку Жуниор. Според камериерката двамата са правили секс. Тя излиза смутена и изчервена на каква сцена е станала свидетелка на тази ситуация. Отива при Пике и *** и казва, че в леглото е имало двама мъже този от снимката и още един по ***, но красив. *** и Пике вече са уверени в това което са си мислили. А *** има едно на ум. И иска да ги изненада един ден докато двамата влюбени Сена и Жуниор са в мотохоума.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В същия хотел. Но най-интересното тепърва започва. Режиналдо Леми вижда, че гаджето на Сена Адриани е настанена в отделна стая, а Америку Жуниор влиза в стаята на Сена. Леми казва какво е видял на Нелсън Пике,а Пике казва на Ален ***. Двамата решават да разберат истината, че сега е момента за това. Дават пари и фотоапарат на камериерка да снима ако може кой е в леглото на Сена като й показват снимка на Сена. И тя съгласява с предлога, че е забравила нещо от почистването на стаята.
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айртон прави гаджето си Америку Жуниор механик, личен секретар и масажист. Там всички са чели британските медии и си шушукат и им се присмиват, че Сена си е позволил да докара във Ф1 гаджето си от Бразилия. Америку не се отделя от Сена при всеки удобен момент. Когато отиват за голямата награда на Германия 1987 се настаняват в един хотел всички от Ф1. Семейството на Сена отива да го видят като са взели и Адриани Ямин представяна в падока като гадже на Айртон. Журналистите също се настаняват там
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще си легне да спи. Сена изчаква Америку да завърши агрономия и през 1987 майка му на Сена му заявява, че знае за него и Америку и щяла да ги подкрепа въпреки, че останалите от семейството са против тази връзка датираща от 12 годишна възраст на Сена. Двамата са родени през 1960.Нейде майката на Сена му казва да вземе Америку с него в Формула 1 и да му даде някаква работа вече завършил университета, но не знаещ езици и въпреки, че няма никакви умения свързани с автомобилите.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като му нарежда да му внесе куфарите в имението. Попеску изпълнява. И отива в стаята на Сена като го събужда и му обяснява ситуацията която се случва пред домът му. Сена отива раздразнен и събира четиримата иконома, Попеску, Фукс и Жуниор един по един ги представя кой какъв е пред бизнесмена, а той започва да се извинява и не знаел, че такава била ситуацията. Все пак бизнесмена го е попитал дали може да остане както са се разбрали по-рано като Сена е отговорил, че в момента иска да си почива и.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Известен бизнесмен в бар край Сао Пауло пред очите на Америку Жуниор. Като Сена го кани да преспи в имението му в Ангра дос рейс. Бизнесменът се съгласява и отива със 32 метровата си яхта на гости на Сена. Там са и тримата му приятеля и иконома му. Когато акостира на плажа с яхтата си бизнесмена се държи нагло с иконома който отговаря, че г-н Айртон в момента спи. Бизнесмена отговаря нареждам ти да го събудиш и да му кажеш, че съм пристигнал. Също така бизнесмена командва и Алфредо Попеску.
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От там нататък Сена е бил на имуноподържаща терапия до края на живота си. Засегнато е също и дясното му око което е става с намалена видимост и сухота(мързеливо око). Всъщност годината е 1984. Той е тогава е на 23 години. Бил фен на Куин и Фреди Меркюри. Затова той започна да коментира, че предпочита смърт на пистата отколкото смърт в леглото. Когато се прибира в СП Америку го отбягва въпреки, че двамата живеят в дома на Сена. Четиримата приятели излизат, а Айртон започва да флиртува с много.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Или казано Сена е имал имунна недостатъчност. Която е предизвикала лицевата парализа в следствие на не лекуван ХИВ. В Англия го диагностицират със СПИН. Депресира се и дори не желае повече да се състезава. Среща се в домът си в Сао Пауло с журналиста Режиналдо Леми и той го пита какво е станало. А Сена е отговорил, че нещо се е случило в Португалия след секс оргиите му с ***. Като допълва, че не бил предпазлив в онези моменти. И най-вероятно там е бил заразен.
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че е уредил семейните проблеми. През 1982 г. двамата Айртон и Кийт стават много близки.Като медиите в Англия пишат за предполагаема интимна връзка между двамата както и с други хора от падока. Като Сена се прибира когато може за да се види с Америку. Като през 1985 на 5 ноември Сена получава парализа на лицевия нерв известна също и като парализа на Бел. Медиите в Бразилия гръмват с изкривената уста на Сена. А английските вестници пишат, че подозренията им се потвърждават. Сена има срината.
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Основно да си покрие разходите по-колата и нещо да хапне. Лилиан постоянно разплакана и под стрес. Тя моли съпруга си да поиска пари от Милтън защото тя така не може да живее повече. Решението е след края на сезона се връщат и се развеждат. А той казва, че се отказва от кариерата си и трябвал да помага на баща си в семейния бизнес. След като се развеждат поради не изпълнение от страна на съпружеските му задължения. Бракът след 8 месеца е анулиран. Той се обажда вече щастлив на Кийт Сътън.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сена казва на Алфредо да отиде и да се забавлява с някое момиче с парите дадени от него. Алфредо си спомня, че е изкарал 1 седмица по плажовете на Рио с приятелката си. Айртон става неразделен с приятелят си Америку. Още през 1981 г. в Англия тръгват слуховете за сексуалността на Сена. Въпреки, че е женен за Лилиан. Брак организиран от баща му Милтън. Сена в Англия използва жена си за секундант, но нищо повече от това. Те дори не спят в една стая камоли в едно легло. Бащата на Сена му дава пари.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пък е отгледан само от майка си. Която пък е близка приятелка на Госпожа Нейде майката на Айртон. Приятелите на Сена са трима. Кристиано Фукс, Алфредо Попеску с румънски произход и Америку Жуниор. Четиримата приятели обикалят из северната зона на СП. Като само Алфредо Попеско проявява интерес към момичетата. А останалите трима се възмущават на вкусът му. За да разкарат Попеско от по-далеч от групата Сена решава да продаде чисто новата си тенис ракета подарена му от майка му.