Филм за легендата: Личната история на Гунди оживява на голям екран

Режисьорът Димитър Димитров и главната актриса Александра Свиленова с подробности за лентата
9

В неделя в столичния парк "Гео Милев" бе открит паметник на легендарния футболист Георги Аспарухов - Гунди.

По същото време, няколко месеца след края на снимките на игралния филм "Гунди – Легенда за любовта", екипът на мащабната и дългоочаквана продукция представи първи кадри от вдъхновяващата история. Създадена по действителни събития и разказана от режисьора Димитър Димитров, сценариста Емил Бонев и оператора Борис Славков, романтичната история на Гунди и неговата съпруга Величка Маркова-Лита ще оживее чрез главните актьори Павел Иванов и Александра Свиленова.

Истинското предизвикателство е да се избере това, което трябва да се покаже, и то да стигне за това времетраене на филма. Има много събития около него, за които трябваше да решим кое да разкажем. Трябваше да покажем най-важното и това, което трябва да се знае за него, заяви режисьорът на лентата Димитър Димитров в студиото на "България сутрин".

На въпрос какво е чувството да отидеш на снимачната площадка и до теб да бъде Лита Аспарухова, Александра Свиленова отговори, че Лита я е успокоила и ѝ е казала, че всичко ще бъде наред.

"Това бяха може би единствените думи, които помня от разговора. Ние с нея се видяхме за първи път на първия снимачен ден и разговорът може би е бил минута и половина. Помня енергията на тази жена. След думите ѝ нещата просто потръгнаха", сподели актрисата.

"Георги Аспарухов е един от многото българи, които заслужават да бъдат увековечени в едно произведение. Тогава е имало много добри футболисти, които са били на неговото ниво, но около него има харизма. Това не е футболен филм за футболиста. Темата на филма е изключително актуална и днес - какво коства да си на върха, кога и защо трябва да се откажеш, какви качества са необходими, за да запазиш себе си", коментира Димитров в ефира на Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
3
 
! Отговори
Гъссс преди 6 месеца
Е този филм дойде с 40 години закъснение. То почти не останаха от хората присъствали на негови мачове. И какво? Ще прожектирате филма в старческите домове? Да бяхте направили филм за Божинката, повече публика щяхте да имате!
6
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
Чакаме и филм за Бобчо Перуката ! А , защо не и за Ицето - най-интелигентния......!
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако някой реши да го гледа тия с цялата си наглост и пари ще поискат . Сигурен съм
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Филм за ритнитопковец....ще много интересен ,високоинтелектоален и дълбокомислен
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Меко казано неуместно героизиране.
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това зад кадър синьо-жълтото където се вее това което си мисля ли е ? Продажни *** !
1
3
 
4
 
! Отговори
,,,,,,, преди 6 месеца
ОФ ,,,,,,!