Фандъкова пуска камери в 8 столични парка

В момента общината монтира камери в 6 подлеза
26 авг 2011 12:09,
98
Фандъкова пуска камери в 8 столични парка
Снимка: Булфото

"В осем парка ще бъде изградено видеонаблюдение – сред тях е и Борисовата градина", обяви столичната кметица Йорданка Фандъкова.

По думите й в момента видеонаблюдение се изгражда в 6 подлеза – по бул. "Цариградско шосе", на гара "Подуяне", както и подлезите на бул. "Ботевградско шосе".

Според кметицата темата сигурност е основна за общината.

"Проектът за видеонаблюдение започна през 2007 г. от образователната система. През първите три етапа бяха обхванати 145 училища и детски заведения, като в това число 19 дома за социални услуги.

Те се наблюдават в реално време, имаме шестима служители в центъра и дежурствата са денонощни", посочи Фандъкова.

В системата предстои да бъдат включени училища и детски градини в районите „Връбница”, „Люлин”, „Овча купел”, „Възраждане” и „Надежда”.

Така системата ще обхване общо 201 общински училища, детски заведения и домове за социални услуги, посещавани от около 80 000 деца, поясни столичната кметица.

Фандъкова се позова на данни на МВР, според които със 76% са намалели посегателствата на база на изградената досега система за видеонаблюдение в учебните заведения на София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
kkkk преди 12 години
а лампи????
91
0
 
0
 
! Отговори
до 87 преди 12 години
Нормално е. Какво да ти пишат за Шумен, освен шуменци, друг вълнували се ... Какъв процент от населението на страната е в Шумен или си изкарва хляба там? В София живее 1/4 от населението на страната и работи над 1/3 от работещите ... на останалите бизнеса им е в някаква степен вързана със столицата. Повече от ясно е че ще има новини предимно за София.Не мога да разбера защо всички останали се чувствате пренебрегнати. Ами направете нещо запомнящо се и ще пишат и за вас, а не само клюки от София
90
0
 
1
 
! Отговори
гладния преди 12 години
поне охранителите от видеонаблюдениета ще се нагледат на порно))))
89
0
 
1
 
! Отговори
NA преди 12 години
Много добре сега ще може да се разхождат по спокойни гражданите и гостите на столицата ни.
88
0
 
0
 
! Отговори
In Love преди 12 години
Обичам тЪ мЪ Данче льо, душо льо... Въх, изгорех по теП!!!
87
0
 
0
 
! Отговори
до 87 преди 12 години
всичко е PR
86
1
 
0
 
! Отговори
До кога преди 12 години
Няма ли други кметове в родината ни,които правят добро за хората.Например в гр.Шумен имаме много добри построени неща,но София е навсякъде,кога успява тази кметица,тя е по бърза от трамвай.Сигурно е на лагери,съчмени и не се износва,като ходи насам натам.Боже,колко неправда има на тази свят,особено в Бъргария.За едни и същи се пише,докато тиквите пожълтеят на младите.Не случайно войните са дошли за хубаво от пропаганда.Умират от радост дето слушат тиквите.Въпреки катастрофата след 89 година,УРА.
85
0
 
1
 
! Отговори
Любомир Гутев преди 12 години
София се развива по Оруел!
84
0
 
2
 
! Отговори
Вики преди 12 години
Браво, трябва да има строг контрол, докато не променим деградивната си нагласа!
83
1
 
3
 
! Отговори
София преди 12 години
Само взимат комисионни от камерите и от най - различни неща . Парадират , че правят нещо , а всъщност става все по - голяма бъркотия .
82
0
 
1
 
! Отговори
166 преди 12 години
до 74 служителите от егида какво да правят като не получават съдействие от пол органи при подаден сигнал
81
0
 
2
 
! Отговори
166 преди 12 години
то всичко добре ама да види госпожата какви заплати взимат тези които пазят подлезите парковете и т н ако мислите че полицаите ще ви пазят добре много се лъжете господата са все по кафетата и са с едно самочувствие не оказват съдействие на охраната
80
2
 
3
 
! Отговори
ХАРИ преди 12 години
Умна е, инициативна, направо е хала! А и има нужното образование (инженерка ли беше, архитектка ли) !
79
7
 
6
 
! Отговори
Да си ходи в Самоко преди 12 години
София никога не е имала по-жалък и послушен кмет от Фандупкова. Но в ГЕРБ се издигат именно такива. След като направи кашата със записването в Детските градини като зам-кмет, Мутрата ББ я направи кмет. Естествено, че хем ще си я командва, хем няма да позволи да излязат на бял свят кражбите и поразиите, които направи като Кмет. Просто и логично - катоза ГЕРБери.
78
4
 
7
 
! Отговори
харо преди 12 години
много червена *** са мобилизирали преди изборите да пишат на надницапо форумите и да щракат минуси.то ще се види на самите избори.жената прави нещо за града и ще бъде пак кмет, независимо от всички *** по форумите.
77
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Фандъкова пуска камери в 8 столични парка"Бонус доход за населението. Юруш на камерите, че не останаха! :)
76
3
 
3
 
! Отговори
Почитатели... преди 12 години
Г-жо кмет, да не забравите да сложите камери и в "новата ВИ гордост и наша придобивка" тоалетните в "Южния парк", защото без камери ще бъдат нарушени индивидуалните ни права.С уважение, искрено Ваши и на ГЕРБ фенове: Евгени и Азис.
75
0
 
2
 
! Отговори
нло преди 12 години
тия шестимата работят за групировки както в кат-сдвр.а служителката сладунка владимирова симеонова тех.служба им осигурява информация от години.и за това я обещитиха с двустаен по необходимост за корупция от мвр-тил.но нали е селска на цецо шлифера от с.шума-годеч а и любовница. мвр знае но си трае най вече вътрешен отдел мвр.а и членуваше в финансова пирамида проксима преди да стане групировка герб-дс на власт по сценарий от години..
74
1
 
1
 
! Отговори
до Бай хо преди 12 години
защото държавата е България, може и на още няколко езика да се напише,за чужденците. Но в България се говори български, бай ти ***. А който не знае да го учи, щом е дошъл тук.
73
1
 
4
 
! Отговори
12345 преди 12 години
Да и аз питам какво става с общинската полиция? Униформените служители на Егида не могат да се справят с агресивните и подпийнали среднощни посетители! Все пак те са по 1 дежурен! Сега единствено се разчита на дежурните полицейски патрули, но те си и имат далеч по сериозни задължения/ кражби, побои и др./ Трябва да се дежури от въоръжени служители иначе е страшно!! Или заедно с полицейските патрули да се обикалят и парковете!