Фандъкова пуска камери в 8 столични парка

В момента общината монтира камери в 6 подлеза
26 авг 2011 12:09,
98
Фандъкова пуска камери в 8 столични парка
Снимка: Булфото

"В осем парка ще бъде изградено видеонаблюдение – сред тях е и Борисовата градина", обяви столичната кметица Йорданка Фандъкова.

По думите й в момента видеонаблюдение се изгражда в 6 подлеза – по бул. "Цариградско шосе", на гара "Подуяне", както и подлезите на бул. "Ботевградско шосе".

Според кметицата темата сигурност е основна за общината.

"Проектът за видеонаблюдение започна през 2007 г. от образователната система. През първите три етапа бяха обхванати 145 училища и детски заведения, като в това число 19 дома за социални услуги.

Те се наблюдават в реално време, имаме шестима служители в центъра и дежурствата са денонощни", посочи Фандъкова.

В системата предстои да бъдат включени училища и детски градини в районите „Връбница”, „Люлин”, „Овча купел”, „Възраждане” и „Надежда”.

Така системата ще обхване общо 201 общински училища, детски заведения и домове за социални услуги, посещавани от около 80 000 деца, поясни столичната кметица.

Фандъкова се позова на данни на МВР, според които със 76% са намалели посегателствата на база на изградената досега система за видеонаблюдение в учебните заведения на София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ти какво разбираш под свобода- да ходиш да се кле..цаш в парка? Свободата не е слободия. Слободията носи престъпления,а свободата - сигурност за живеене. Щом живеш в общество- ще се съобразяваш с останалите, както искаш и те с теб.
71
2
 
3
 
! Отговори
Archi преди 12 години
Може би общината трябва да помисли и за разяснителна работа с младите хора, които не знаят, че нощем след определен час/22-23ч./ не се пее, танцува и свири по градинките, защото се нарушава реда! И да се поставят табели, че е забранено пеенето, пиенето, танцуването и свиренето след 22-23ч. Явно някой младежи не са наясно с това! Градините НЕ СА ЕДНА ГОЛЯМА ЕСТРАДА, за забавления в среднощен час! Това не ми е ясно как ще се ограничи с камерите????
70
1
 
3
 
! Отговори
KU4E преди 12 години
Това е добре, но... камерите трябва да са снабдени и със ЗВУК; иначе как ще се рзбере, че тези които къркат в 24 ч. през нощта и пеят и свирят!! Камерите са за охрана, да не се извършват безобразия, но не отразяват звук! А това е един от големите проблеми в градините и улиците в нощна София!! А как ще се пазят градините от пикаенето и повръщането на нощните посетители! Или пак данъкоплатеца ще поеме почистването! Да се надяваме, че и за това е помислено! А какво става с общинската полиция?
69
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Правилно. А за тези , които мрънкат ще кажа едно-парковете не са място за ....Освен това, който няма какво да крие- няма от какво да се притеснява. Поздравления. Така трябва. Сега да решат и проблема с бездомните кучетата, та да се живее спокойно.
68
4
 
6
 
! Отговори
Студентка 1-ви кур преди 12 години
Ми ний де ши съ ***?
67
2
 
3
 
! Отговори
Пич преди 12 години
"Какво ще правят охранителите като видят такъв на камерите? Ще идат да светят ли? Ще мастурбират? Ще се включат в купона? Ще изнудват влюбените?"Оххх, да това е най-големия проблем! Какво ще правим като ни се дое... в парка?! Мъка голяма! Ще ходиш да си онождаш госпожицата в апартамента, хайде бе. Обърнахте паркове и градинки в публичен дом. Пък и голота и полови актове на публично място не са разрешени. Всички ще ви гледаме срамотиите, *** ..
66
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Повод за видеонаблюдението е смъртта на момичето в Борисовата градина.Тя е била убита след доброволен сексуален акт.Камери обаче ще се слагат навсякъде - с нашите пари - и въпросът ми е:Какво ще правят охранителите като видят такъв на камерите? Ще идат да светят ли? Ще мастурбират? Ще се включат в купона? Ще изнудват влюбените?Това са практически възможностите.Откъде-накъде това се прави от моите данъци?!?
65
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
прави се нещо добро, а толкова негативизъм, злоба и простащина в коментарите... не е чудно че сме на това дередже.....които е съгласен да сложи минус
64
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Откога ходенето на фризьор е неизлечима болест!Това са градски слухове, пуснати с цел да я съжаляваме.Фъндъкова е некадърна и се опитва да го компенсира с всеобщо наблюдение /и подслушване/, което принизява софиянци до ролята на престъпници в затвор или на опитни мишки в лаборатория.отврат!
63
4
 
5
 
! Отговори
Рангел преди 12 години
София никога не е имала по-безличен кмет от тази самоковска коза. Дори и Боко Тиквата беше по-добър.
62
4
 
5
 
! Отговори
от провинцията преди 12 години
Абе Софиянци, какъв вие проблема, че все сте недоволни. Жената се справя и ето сега ще имате камери, ще ви наблюдават и как да не ви наблюдават, когато цялата *** се е насъбрала в София, ама то побоища, убийства, наркомани и кокво ли не, ужас...Никога не бих живял в такъв град, защото все едно да рискувам живота на децата си. По добре в малак град, тихо, спокойно и всички се познаваме.
61
3
 
6
 
! Отговори
Няма такъв ЦИРК преди 12 години
Кметка-Марионетка.За никого не е тайна, че Мутрата я назначи с единствената цел да прикрие огромните му кражби от Софийското метро и от Южната дъга на Околовръстното.Да са живи и здрави пернишките Котараци и кандидат-зетчето Стенли.
60
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Моите поздравления! Вече няма да ме е страх да минавам през подлезите на Ботевградско шосе и като бонус - да пускам децата си в парка, като съм сигурна, че ще са в безопасност!
59
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не ми хресва някакви *** с власт да ме дебнат всеки ден с камери.. Ден след ден губим Свободата си!!
58
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако има здравословен проблем - да ходи да се лекува, нали?!?Не е ли осигурена.Аман от тъпите й филми!
57
3
 
3
 
! Отговори
do 55 преди 12 години
Пич, жената има здравословни проблеми, затова сменя косата... да не те застига
56
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво! Само месец след инцидента в борисoвата, вече има изграден план и стратегия за поставяне на видеонаблюдение!
55
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тя не става за кмет.Погледнете й изтощената физиономия само.Отделно си има и здравословни проблеми, трябва да се оттегли.
54
4
 
4
 
! Отговори
Диан преди 12 години
То не бяха къдри - *** 60-те години,то не беше перхидрил - тип Тони Дачева в първите си години,но не баха чудеса.............
53
5
 
1
 
! Отговори
Диан преди 12 години
Тази жена освен че ме удивлява с работата си ме оставя в Шах и Мат с цветовете на славата си и прическите с които ходи..........