Бюлетината за общинари във Варна – над метър

От местната ОИК се чудят как да я нагъват
Обновена: 29 сеп 2011 17:04 | 29 сеп 2011 17:04,
13
Бюлетината за общинари във Варна – над метър
Снимка: Булфото

Бюлетината за избор на общински съветници във Варна се очертава да бъде дълга повече от метър, което води до редица сериозни проблеми пред Общинската избирателна комисия, отбеляза нейният председател Иван Лечев.

В бюлетината са отбелязани общо 47 партии, коалиции и независими кандидати, а минималната височина на полето, в което трябва да се изпишат техните имена, е 2 см.

Като към 94-те сантиметра, които се получават, прибавим и мястото, което ще заеме пълното изписване на имената на коалициите, се оказва, че бюлетината може би ще надхвърли метър.

Според закона и имената на кандидатите за общински съветници на челните три позиции в листите също задължително трябва да се изписват.

Всичко това води след себе си няколко проблема. Единият от тях е, че печатарската машина на фирмата, която ще изработи бюлетината, не може да я отпечата, ако е над метър.

Другият пък е свързан с това как ще бъде прегъната, за да се пусне в урната. От Централната избирателна комисия не са дали инструкции дали листът да се сгъва първо през средата, като хармоника или по какъв начин.

По думите на Лечев първият проблем скоро ще бъде решен от ОИК-Варна, но ЦИК трябва скоро да реши втория, за да бъде обяснено на избирателите навреме как да прегънат бюлетината, за да се сметне вотът им за действителен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
прогноза преди 12 години
Във Враца пък ще има мажоритарен избор за кмет - Генерал Валери Стаменов печели убедително симпатиите на разумните избиратели!!Успех!!
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пълни глупости, това е абсурдно, в такива райони по-добре всеки с отделна бюлетина
11
6
 
1
 
! Отговори
DO POLICIQTA преди 12 години
MOM4ETA PADANETO NA GERB OT VLAST E NEOBRATIM PROCES,MOLQ VI PREDI DA YDARITE NQKOI OT PROTESTIRA6TITE S PALKATA POMISLETE,4E TEZI MOM4ETA SA TAM ZA DA ZA6TITQT VA6ITE DECA OT SIGYRNATA SMART GARANTIRANA OT GERB I VSI4KI OSTANALI PARTII PROKARVA6TI PRO-ZAPADNA I ANTI-BULGARSKA POLITIKA VE4E 22-GODINI.QSNO VI E,4E VRA6TANE NA ZAD NQMA ILI TE 6TE NI DOVAR6AT ILI NIE 6TE GI ELIMINIRAME.A VIE POLICAI ZA6TITETE NARODA SIA NE ZAPADNITE GEYRI TYK.NESE STRAXYVAITE OT YVOLNENIE.NE TE A NIE 6TE GI YVOLNIM
10
0
 
7
 
! Отговори
бай Шано преди 12 години
да вземат да добавят още 10-15 партиии и после да извикат тези от гинес и с парите от наградата ще се покрие част от разходите
9
0
 
16
 
! Отговори
варненка преди 12 години
ми чи то на тоалетна хартия ще заприлича :)))))
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Реално кандидатите за кмет са двама, а предварително е нареден и общинския съвет. Многото кандидати и листи е номер, който се прави вече за 3-ти път във Варна. Целта е вота на гражданите да се разпръсне, за да натежи купеният вот на каменарските и *** от Максуда и Аспарухово. Не знам кой е авторът на този номер, но всеки път главен изпълнител е Янко Станев.
7
1
 
3
 
! Отговори
koleo преди 12 години
koi za kakvo se bori ne znam kato vsi4ko dori i Boiko za *** raboti v taq darjava
6
1
 
15
 
! Отговори
чичолинка преди 12 години
Гласувайте на 69-ия сантим !
5
0
 
8
 
! Отговори
кандидат за изборите преди 12 години
.....аз ще съм на 20-ия сантиметър от горе на долу....
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И аз познавам един толуб от тази листа!Дебел, мазен, за сефте ще смуче!!!
3
0
 
32
 
! Отговори
Мони преди 12 години
Нека да я сложат на ролка и всеки да си къса, колкото му трябва :-)
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много са,приятел.Куцо ,кьораво и сакато се е втурнало към кметския стол.
1
0
 
24
 
! Отговори
Кабули преди 12 години
Малииии! Чи толкова многу ли са айдуците във Варна?