Варненската прокуратура нищи сигнал за купуване на гласове

Уличените твърдят, че просто са събрали застъпниците си за вота
21 окт 2011 11:36,
10
Варненската прокуратура нищи сигнал за купуване на гласове
Снимка: Архив, Булфото

Два дни преди изборите варненската Районна прокуратура проверява първото съмнение за купуване на гласове в града.

Обвинителите работят по сигнал, подаден около 20,00 часа в четвъртък в полицията. Органите на реда били сезирани за купуване на гласове в пицария „Шрек“ и „Клуба на запасните офицери“.

От прокуратурата информират, че при извършената на мястото проверка са установени много хора, извикани по списък от представители на политическото движение „Социалдемократи“.

Всички те срещу подпис, три имена и адрес са получавали по 25 лева. Прокурорите са намерили и голям брой заявления за застъпници.

Председателят на „Социалдемократи“ във варненския район Приморски е обяснил, че е събрал хората по списъците, за да им проведе инструктаж като застъпници на предстоящия в неделя вот, и те са получили хонорар от 25 лв., което е 50% от сумата, която им е обещана.

110 души писмено са декларирали, че са присъствали на събранието на политическото движение в качеството си на застъпници.

Работата по случая продължава. Политическа партия „Социалдемократи“ с местен председател Бранимир Балачев, който оглавява листата за общински съветници, подкрепя кандидатурата на Веселин Марешки за кмет на Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Nik преди 12 години
Във варна има свестни хора. Просто не може да им се даде възможност, иначе такива като тези как ще крадат? Само едно ще питам: таксата за училището на сина му е 102 000 сто и две хиляди евро на година. С допълнителните разходи поне 150 000. Там е и детето на жена му = 300 000 евро НА ГОДИНА. За 10 години - толкова време се учи = поне 3 000 000 евро - 6 000 000 ШЕСТ МИЛИОНА лева само за средно образование на две деца! Вие не искате ли децата ви да учат в престижни училища? Искате, но плащаме за неговите. Защо не учат във Варна? Толкова ли не му харесват училищата тук? Защо?
9
0
 
2
 
! Отговори
Антена преди 12 години
Киро се прави че не знае. Янко Станев купува за него. А иначе Доган е наредил да не се подкрепят хора на Герб. Обаче сина на Янко е съдружник с Павел Димитров. Кум на Павел е Красимир Маринов. Той е създал партия Отечество с Радослав Коев и с него са в Общинския Съвет. Коев е кум на Кирил. Зетя на Маринов е втори в листата на ГЕРБ. Янко Станев е съдружник с Борислав Гуцанов... Всички работят за Кирил и Гуцанов, иначе и тях няма да ги има.
8
0
 
0
 
! Отговори
do 6 преди 12 години
естествено , че купува . отиди в махалата да видиш кво става
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
всичко описано по-горе е законно. всеки кандидат може да си определи колкото застъпници пожелае. как и с колко ще ги обезвъзмезди си е негова работа. за кого гласува всеки зад паравана също си е негова работа. не е виновен тоя дето яде баницата а тея дето нагласиха така закона - ГЕРБ.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Киро ли купува?
5
0
 
6
 
! Отговори
az преди 12 години
сложилият ми минус на долния коментар сигурно "знае" какво върши ... няма нормален човек, който да гласува за Кирил Йорданов.
4
2
 
5
 
! Отговори
az преди 12 години
парадокса е, че Герб няма как да спечлят във Варна ако не купуват гласове. Никой не иска сегашния продажник-алкохолик самозабравила се *** ...
3
1
 
3
 
! Отговори
Кирил преди 12 години
Винаги е лесно да набедиш и оплюеш някого че "прави така".Факти трябват дами и господа...
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За зрение и слух дават ли пари,или само за глас.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** народ-ВЗЕМАЙ ПАРИ-пък гласувай за когото искаш.Аз засега нямам късмет,и от 10 места да ми предложат пари всичките ще ги взема.Една заплатка да докарам поне от тия избори .То се е видяло ,че друга файда няма да се разхождам.