"Светулки зад решетките" на Мира Добрева - роман за болките и спасението

Редактор на книгата е Владимир Зарев
11 мар 2024 12:39, Анисия Иванова
2

"Светулки зад решетките" - един роман, който ще ви погълне и ще ви накара да изпитате палитра от емоции. Това е роман за болките, раните, белезите, които зависимостите оставят. В същото време книгата е и спасение, но и едно голямо предупреждение, че зависимостите могат да отблъскват, но могат и да събират.

"Покълна като идея, която аз опитах да убия и да я унищожа, за да не се развие, защото смятах, че никой няма нужда от това откровение за живота на алкохоличките, защото в книгата става дума за две жени. Те са главните герои, разбира се, има и мъжки персонажи. Махах, добавях страници, страх ме беше да не изчезне лаптопът ми, което е странно състояние на духа, защото всичко вече се съхранява в "облаци", каза авторът на книгата - Мира Добрева, в студиото на "България сутрин".

Първоначално книгата е била от 600 страници. Редактор на романа е Владимир Зарев. "Той е мой от много идол от много време. Имам всяка една негова книга - и старото, и новото издание. Дори вече имам негови неиздавани книги от по-младежките му години. Познавам в дълбочина неговото творчество", сподели Добрева.

"В моето семейство имам болни от алкохолизъм хора и ми се е налагало много пъти да бъда до тях. Те са едни страдалци, които често имат нужда от нашата подкрепа. Мислех си, че познавам тази болест, но се оказа, че нищо не знам за нея. И когато започнах моето проучване - разбрах, че това е болест, която има нужда от обяснение", допълни Добрева в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя призна, че първото име на романа е било "Светулките".

"Тогава Владимир Зарев ми звънна и ми каза: "Мира, това е нещо изключително, аз съм смаян от начина, по който сте описали историите, но имам едно предложение за вас - нека романът се казва "Предупреждението". Тогава му казах, че това не е научна литература, която да дава акъли как да се справим с алкохолизма. Казах му, че държа на името и той добави "Зад решетките", разказа още авторът на книгата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И?
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Позапуснала се е.